Blinken: 'Dünya çapında Covid-19 hakkında en akıbet bilgiler tek bir yerde toplanacak'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önümüzdeki Eylül ayına derece dünyanın minimum yüzdelik 70'ini adaletli bir halde ilkah hedefini desteklediklerini belirterek, "Salgın ile savaşım kapsamında bundan böyle Covid-19 hakkında en akıbet bilg

Dünya - 3 yıl önce

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ilkin el planlı ve mevhum ortamda meydana gelen Korona Virüs (Covid-19) Dışişleri Bakanları toplantısında, Covid-19 salgınında sonuç vaziyeti değerlendirerek, müstevli ile savaşım çalışmalarına bağlı açıklamalarda bulundu. Toplantıda, kestirmece 2 sene ilkin süregelen Covid-19 salgınının nite sona erdirileceğini münakaşa etmek neredeyse dışişleri bakanları şekilde ilkin el bir araya gelindiğini tamlayan Blinken, Covid-19 salgınının global keyif acele durumlarını önlemenin ve bunlara cevap vermenin elden keyif bakanlarının yahut global keyif uzmanlarının mesuliyeti olmadığını gösterdiğini kaydetti. Covid-19'un elden bir keyif krizi değil, bire bir vakitte bir güvenlik, konuşu ve insanca bir buhran olduğuna ilgi çekici Bakan Blinken, bundan dolayı dışişleri ve kalkınma bakanlarının da hamle atmasına ve önderlik etmesine gerekseme bulunduğunu belirtti.

"DSÖ'nün önümüzdeki Eylül ayına denli dünyanın minimum yüzdelik 70'ini dölleme hedefini destekliyoruz"

Konuşmasında, başta Covid-19 aşıların evren çapında adaletli dağılımını çabuklaştırma ihtiyacına odaklanmayı umduğunu bildiren Blinken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önümüzdeki Eylül ayına denli dünyanın minimum yüzdelik 70'ini adaletli bir halde dölleme hedefini desteklediklerini kaydetti. Blinken, "Bugün odaklanmayı umduğum şey, tabii bulunan acele gestalt ve başta de aşıların evren çapında adaletli dağılımını çabuklaştırma ihtiyacı. Bu bağlamda, Kuzey Amerika'da, Avrupa'da nüfusun yarısından ilavesi mükemmel şekilde aşılanmıştır. Afrika'da ise, nüfusun yüzdelik 10'undan azı. Bu açığı kapatmamız gerekiyor. DSÖ'nün önümüzdeki Eylül ayına denli dünyanın minimum yüzdelik 70'ini kaliteli, sakıncasız ve can alıcı aşılarla rastgele ülkede ve rastgele dirimsel kategorisinde dölleme hedefini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bunu gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor"

Covid-19 aşılarının üretimini ve bağışını yükseltmek namına çalışmaların hızlanması gerektiğine ilgi çekici Blinken, keyif çalışanlarını ise sinirli oldukları bu günlerde doğrulamak icap ettiğini bildirdi. Blinken, "Bunu gerçekleştirmek için, herkesin üretimi artırmak, aşılama bağışlarını artırmak, Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) verdiğimiz lafları alegori bildirmek ve milyonlarca aşılama dozunu sakıncasız bir halde depolamanın ve konfirmasyon etmenin lojistiğini bilmek ve çok zorlandıkları bir vakitte keyif çalışanlarını doğrulamak üzere sonuç zorlukları çözmeye araştırma görevlisi edinmek düşüncesince çabalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. İlerlememizi denetlemek ve hedeflerimize erişmek düşüncesince lazım bulunan saydamlık ve aritmetik verebilirliği ağız ağıza üstlenme etmeliyiz" dedi.

"İlk kez, evren çapında Covid-19'a bağlı en sonuç bilgiler tek bir yerde toplanacak"

Toplantı sırasında, Covid-19 ile savaşım hedeflerine ulaşmasına bağlı çalışmalara araştırma görevlisi olması düşüncesince atık biraz acemi adımı açıklanan Blinken, bu adımlardan ilkinin Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), Dünya Bankası ve DSÖ'nün salgına erinç global aşılama ve otama programı ACT Accelerator'ın şümullü bir Covd-19 data seyircisi oluşturduğunu duyurdu. Dünya çapında ilkin el Covid-19 hakkında en sonuç bilgilerin tek bir yerde toplanacağını aktaran Blinken, "Diplomatik liderler olarak, bu döngüyü delmek düşüncesince politik iradeyi mensur etmeye ve sürdürmeye iane etmeliyiz. Hedeflerimize ulaşmamıza araştırma görevlisi olacak biraz acemi adımı duyurmaktan sevinme duyuyorum. Bunlardan ilki, IMF, WHO, DTÖ, Dünya Bankası ve ACT Accelerator şümullü bir Covid-19 data seyircisi oluşturdu. İlk kez, dölleme oranlarından koyu görev ünitesine yatışlara, üstlenme edilen aşılama dozlarına ve meri aşılama dozlarına denli topu topu dünyada Covid-19 hakkında en sonuç bilgiler tek bir yerde toplanacak. İzleyici ahit devreye giriyor. İzleyici, COVID19globaltracker.org anlı şanlı bir internet adresinden her insana açıkça şekilde erişilebilir. İzleyici, elan aşkın data eklendikçe büyüyecektir. Bu, salgını kapatmak düşüncesince 2 nazik eleman sağlamaya araştırma görevlisi olacak. İlki şeffaflık, zira Covid-19'dan bir hamle önde edinmek düşüncesince merkezi bir data kaynağına ihtiyacımız var ve bir gayr ise aritmetik verebilirlik, zira herkesin taahhütlerimizi alegori getirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Covid-19 aşılarının elden konfirmasyon edilmesinin kifayetli olmadığını ve bundan dolayı ikinci adımın ise, amme ve hususi kesim ortaklığında Küresel Covid-19 Birliği'nin (Global COVID Corps) kurulması olduğuna ilgi çekti. Blinken, "İkincisi, elden bir ülkeye aşılama konfirmasyon etmenin kifayetli olmadığını biliyoruz. Ülkelerin elan sonradan bu aşıları, aşılamaya dönüştürmesi gerekiyor. Bunun ne denli karmakarışık olabileceğini görüyoruz. Küresel Covid-19 Birliği (Global COVID Corps) anlı şanlı acemi bir amme - hususi ortaklığı buna araştırma görevlisi olacaktır. Bu atılım sayesinde, önde mevrut hususi kesim şirketleri, aşılama kampanyalarını desteklemek, hazırlık zincirlerini kumanda etmek ve aşılama sahalarını beklenir olduğunca aceleci ve sakıncasız bir halde arz etmek düşüncesince aşılama alanlarını optimize etmeye araştırma görevlisi edinmek üzere mevzularda uzmanlıklarını ve kabiliyetlerini kırışmak düşüncesince yanıtsız çalışacak. hususi sektör, bu mücadelede kıymetlendirmek düşüncesince nazirsiz becerilere ve kaynaklara sahip. Onlardan en dobra halde yararlanalım" dedi.

"ABD, Johnson & Johnson ile COVAX ortada bir anlaşmaya vasıtalık yaptı"

Konuşmasını sonlandırmadan ilkin Blinken, ABD'nin Johnson & Johnson aşılarının arbede bölgelerindeki bireylere ilkin teslimatını kolaylaştırmak namına Johnson & Johnson ile COVAX ortada vasıtalık yaparak bir anlaşmaya varılmasında araştırma görevlisi bulunduğunu kaydetti. Bakan Blinken,"Son olarak, devletin aşılama kampanyalarıyla ulaşılamayan insanların de çalışmalarımızın haricinde kalmamasını sağlamalıyız. Onların da korunması gerekiyor. ABD'nin, Johnson & Johnson aşılarının arbede bölgelerinde ve gayrı insanca alanlarda canlı bireylere ilkin teslimatını kolaylaştırmak düşüncesince Johnson & Johnson ile COVAX ortada vasıtalık yaparak anlaşmaya varılmasına araştırma görevlisi bulunduğunu paylaşmaktan sevinme duyuyorum. Bu çetince şartlarda canlı şahısların beklenir bulunan en çelimsiz müddette Covid-19'a erinç korunmalarını istiyoruz. Bu mücadelenin aciliyetini biliyoruz. Salgını kapatmak düşüncesince ne yapmamız icap ettiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Fen liseli öğrenciler hayali otonom araç üretmek

2021-11-08 09:34 - Teknoloji

43. İstanbul Maratonu'nu beylerde Victor Kiplangat, hanımlarda Sheila Jerotich kazandı

2021-11-07 11:34 - Spor

Bakan Kasapoğlu: 'Harcanan her bir kuruşu gençlerimiz için harcıyoruz'

2021-11-04 21:00 - Spor

Polonya-Belarus ortada mülteci krizi derinleşiyor

2021-11-09 20:48 - Dünya

Milli judocu Bilal Çiloğlu, 2020 Tokyo'yu 2024 Paris'in başlangıcı yerine görüyor

2021-11-09 11:39 - Spor

19 yaşındaki Emine Mutlu, 11 yıldır bağımlı bulunduğu oksijen cihazından, ‘organ bağışı’ ile kurtuldu

2021-11-06 10:39 - Sağlık

İnternetteki hicap donör istimara ve söylentiler de 'siber zorbalık' adına değerlendiriliyo

2021-11-04 11:45 - Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Glasgow'da 'Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Strat

2021-11-04 12:07 - Dünya

YPG/PKK, Kamışlı'da perhiz unsurlarına müteveccih ablukasını kaldırıyor

2021-11-04 18:19 - Dünya

Mescid-i Aksa’ya baskın

2021-11-04 16:01 - Dünya

İlgili Haberler

Netanyahu, yeni başbakanlığı döneminde İsrail'i "çalkantılı bir sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Ukrayna: Rusya, gece 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:07 - Dünya

İsrail güçleri, Cenin'e düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü

10:06 - Dünya

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır taşıyan ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya

Pentagon'un, ABD'nin olası Rus savaş suçu kanıtlarını Lahey'e iletmesini engellediği

06:06 - Dünya

Günün Manşetleri

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi saat 15.00'e kadar hizmet vermeyecek

12:07 - Gündem

Bebeklerin gelişiminde uyudukları ortam büyük önem taşıyor

11:05 - Sağlık

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart 2023 hava durumu

10:06 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem