Bakan Kasapoğlu: 'Harcanan her bir kuruşu gençlerimiz için harcıyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin bugüne ve yarına henüz çelimli adımlar atabilmesi için çalıştıklarını belirterek, “Harcanan her bir kuruşu gençlerimiz için, gençlerimizin güçlendirilmesi için harcıyoruz. Gençlerimizin bugünlerini de yarınları

Spor - 3 yıl önce

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda, Nevşehir iline yapılacak spor yatırımlarıyla ilgilendiren kentin idarecileri ile bir araya gelinerek, 'Gençlik ve Spor Yatırımları' protokolüne imza atıldı. Protokol töreni bakanlığın umumi merkezinde gerçekleşti.

Protokole, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve Nevşehir milletvekilleri katıldı. Programda Nevşehir halkı için bir araya geldiklerini kail Bakan Kasapoğlu, “Bugün günlerden Nevşehir. Ülkemizin ciharıyek yanını muhasır deneyimsizlik ve spor yatırımlarımızın, sonsuz devrimlerimizin bugünkü durağı Nevşehir. Bugün şehrimize hem acemi bununla beraber çağdaş tesisler kazandıracağız. Birlikte deneyimsizlik ve spor altyapımızı görülmemiş bir boyuta taşıyacağız. Gençlerimiz ve hanımlarımız özellikle edinmek kabilinden şimdi baş döndürücü insanımızı sporla, acemi yatırımlarla buluşturacağız” ifadelerine toprak verdi.

“Türkiye'den huzursuz olanlar şurası bilsinler ki; onlar tek devir âcizlik bir Türkiye'yi göremeyecekler”

Türkiye'nin her sabık devir hesabına koyarak ilerlediğini kail Bakan Kasapoğlu, “Gençlerimizin, elden yarınların değil, bugünlerinde arzusu bulunan gençlerimizin önünü açan dayanıklı baş döndürücü emek vermeyi beraberce gerçekleştirdik. Fikir özgürlüğünü, liberalizm özgürlüğünü, bu anlamdaki engelleri ortadan tahammül çalışmalarını gine beraberce gerçekleştirdik. Gençlerimizin için bilimsel niteliği bulunan şartların iyileştirilmesi, her şehre minimum bir üniversitenin açılması, okazyon eşitliği, bunlar daima 19 yılda gençlerimiz için ortaya konan imkanlardı. Muhalefetin kâffesi itirazlarına karşın gençliğe bulunan güvenin, sevginin bir neticesi şekilde seçilmiş ve seçilme yaşlarının düşürülmesi gine 19 salname süreçte Cumhurbaşkanımızın mürşit bulunduğu çalışmalardan bir tanesi. Dünyanın gıptayla bakmış bulunduğu bir baş döndürücü eser, havaalanları, üniversiteler, bir tane enfrastrüktür yatırımları, köprüler, saniyede, ekonomide dayanıklı baş döndürücü acemi vizyon, yerel ve ulusal istihsal anlayışıyla ortaya konulmuş bir uygulayım bilimi gösterimi ve ortaya konan dayanıklı baş döndürücü hayal, meydana gelen dayanıklı baş döndürücü gaye ve ortaya konan acemi hedefler, öz kararlarını öz veren, öz göbeğini öz kesen, üreten çelimli Türkiye'den huzursuz olanlar şurası bilsinler ki; onlar tek devir âcizlik bir Türkiye'yi göremeyecekler” halinde konuştu.

“Birliğimizden beraberliğimizden gayret kesemeden azimle inançla bitmeme edeceğiz”

Spor yatırımlarında ağır mesafelerini aştıklarını tabir fail Bakan Kasapoğlu, “Gençlik ve spor yatırımlarında hamdolsun gelinen düzem baş döndürücü da ağır bir devrimi ortaya koyuyor lakin bizde her sonsuz doğacak gitmek, her sabık haset şimdi yararlı buyurmak var. 2002 önceleri Nevşehir'de 12 kuruluş varken, bugün bu tesisleri 28'e yükselttik, mevcut olanları da yeniledik. 2 binlerde bulunan lisanlı sportmen sayımız bugün 30 bine yükseldi. Nevşehir'de 2002'de elden 1 ülke vardı. Bugün o 452 bulunan ülke kapasitesini mükemmel 10 misline çıkararak 7 bin düzeyinin üzerinde çıkardık. 1 bulunan deneyimsizlik merkezi sayısı bugün üç. Harcanan her bir kuruşu gençlerimiz için, gençlerimizin güçlendirilmesi için harcıyoruz. Gençlerimizin bugünlerini de yarınlarını da çelimli kılma davamıza tek biçimde gayret kesmeden, tek biçimsiz niyetlenin tavrına, tarzına aldırmadan, moralimizden, motivasyonumuzdan, birliğimizden beraberliğimizden gayret kesemeden azimle inançla bitmeme edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Spor tesislerimizi spora gönlünü vermiş öğrencilerimizle buluşturma hesabına bir spor lisemizin imzasınıatacağız”

Kente yapılacak acemi yatırımlar için da bilim sağlayan Kasapoğlu, şunları dedi:“Nevşehir'imizin merkezinde 2500 şahsiyet Türkiye'nin en çağdaş acemi bir spor salonu müjdemiz var. Spor tesislerimizi spora gönlünü vermiş öğrencilerimizle buluşturma hesabına bir spor lisemizin imzasını atacağız. Yeni seyyar havuzlarımız, acemi deneyimsizlik merkezlerimiz, nizami ayak topu sahalarımız ve okullarımıza yapacağımız spor mekanlarımız ve mahalle tipi deneyimsizlik merkezlerimiz ve Nevşehir'in köylerine, beldelerine görev verecek 32 nüsha bölge sahamız, alan topu kortlarımız, basketbol, uçan top alanlarımız var. 10 bin pota projemiz kapsamında 200 acemi sepet topu sahasını da bu tören düzeni kapsamında Nevşehir'imize kazandırıyoruz. Nevşehir'i kâffesi fertleriyle inşallah şimdi çelimli bir halde sporla buluşturma hesabına güzel olmasını diliyorum.”Protokol töreninin arkası sıra Bakan Kasapoğlu, bakanlığın girişine getirilen balonun uğrunda günün anısına Nevşehirli idareciler ve programa eklenmiş bulunan gayrı ilgililerle anı fotoğrafı çektirdi.

Ali Nargüner - Yunus Özkan 

Haftanın Öne Çıkanları

5 soruda Suudi Arabistan'ın Lübnan'a yaptırımı

2021-11-01 15:59 - Dünya

Türk okçuluğundaki yükseliş acemi çağda de sürecek

2021-11-02 12:29 - Spor

Bakan Kasapoğlu: 'Harcanan her bir kuruşu gençlerimiz için harcıyoruz'

2021-11-04 21:00 - Spor

Avustralya, 20 ay sonra sınırlarını açtı

2021-11-01 16:53 - Dünya

Bursaspor’un rakibi Ankara Keçiörengücü

2021-10-31 12:28 - Spor

İnternetteki hicap donör istimara ve söylentiler de 'siber zorbalık' adına değerlendiriliyo

2021-11-04 11:45 - Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Glasgow'da 'Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Strat

2021-11-04 12:07 - Dünya

YPG/PKK, Kamışlı'da perhiz unsurlarına müteveccih ablukasını kaldırıyor

2021-11-04 18:19 - Dünya

Mescid-i Aksa’ya baskın

2021-11-04 16:01 - Dünya

G20 Liderleri dünyada öne çıkan sorunları mülaki olmak kabil Roma'da birlikte araya geliyor

2021-10-29 12:00 - Dünya

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino hakkındaki "özel uçak" soruşturma dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:06 - Spor

Hentbolda hedef 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak

13:07 - Spor

Enner Valencia: 'Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız'

11:07 - Spor

Watford, Slaven Bilic ile yollarını ayırdı

04:05 - Spor

Günün Manşetleri

İklim değişikliğiyle mücadelede TarımGES uygulamaları

13:07 - Ekonomi

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi saat 15.00'e kadar hizmet vermeyecek

12:07 - Gündem

Bebeklerin gelişiminde uyudukları ortam büyük önem taşıyor

11:05 - Sağlık

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart 2023 hava durumu

10:06 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem