Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Batı'ya 'kırmızı çizgilerimizi hafife alıyorlar'

Putin, NATO’nun Rusya’ya müteveccih agresif ortak davranış içinde bulunduğunu belirterek, “Endişelerimiz ve al çizgilerimizden bahsediyoruz fakat (Batılı) ortaklarımız ince tuhaflar, al çizgilerimizi ve uyarılarımızı hafife alıyorlar." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Batı'ya 'kırmızı çizgilerimizi hafife alıyorlar'
18-11-2021 18:08
Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığı personeline icra ettiği konuşmada, arsıulusal mevzulara bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Belarus'ta yaşanmış olan gelişmeler dolayısıyla Batılı devletleri suçlayan Putin, "Belarus-Polonya sınırındaki muhacir krizini, Minsk'e bası gerçekleştirmek ve bizlere yaklaşan müşterek alanda acemi müşterek gerginlik sebebi adına kullanıyorlar. Aynı zamanda, insanca mevzularda öz taahhütlerini de unutuyorlar" ifadelerini kullandı.

Afganistan’da ise durumun acil önlemler katılması gerektirdiğine ayraç fail Putin, "Afganistan'daki gelişmeler, Rusya'nın lodosluk sınırlarında güvenliğini ve müttefikimiz Orta Asya devletlerine dayanak noktası getirmek düşüncesince ek tedbirlere gerekseme duyulmasına bozukluk oluyor." niteleyerek konuştu.

Putin, alanda yaşanabilecek barhana dalgalarına müteveccih tedbirler katılması icap ettiğini belirterek, "Kontrolsüz barhana dalgalarını, teröristlerin ve öbür kabahat unsurlarının sınırımıza sızmasını engel olmak düşüncesince önlemler kabul etmek gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

İklim değişikliği dair Rusya"nın lüzumlu adımlar attığını öne devam eden Putin, "Aynı zamanda, Avrupa Birliği ve ABD'nin, hava değişikliği gündemini yegâne başına yazdırım ika ve bu mevzuda makul standartlar tekvin girişimlerine de hâlâ çalışkan müşterek biçimde itiraz etmeliyiz." dedi.

NATO'ya "saldırgan tutum" eleştirisi

Putin, konuşmasında sonuç çağda NATO ile Rusya ortada küsurat huzursuzluğa de yer vererek NATO’nun askeri varlığını Rusya’ya derece derece yaklaştırarak derece derece agresif müşterek durum sergilediğini söyledi.

Karadeniz’deki NATO faaliyetlerinin Rusya düşüncesince düşünce donör bulunduğunun altını çizen Putin, "Karadeniz mevzusuna gelirsek, sonuç gelişmeler makul sınırların ötesine geçiyor. Stratejik bombalama uçakları Rusya sınırına 20 kilometre yakından uçuyor. Bu mevzuda endişelerimizden ve al çizgilerimizden bahsediyoruz fakat (Batılı) ortaklarımız iyice tuhaflar, al çizgilerimizi ve uyarılarımızı hafife alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Putin, Orta Doğu ve Afrika ülkeleriyle iş birliğini geliştirmenin Rusya'nın rüçhan politikalarından bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?