Gündem

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart 2023 hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege Bölgesi kıyıları, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı; Doğu Anadolu'nun doğusunun yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağ?

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart 2023 hava durumu
09-03-2023 10:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ riski bulunuyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile İskenderun Körfezi'nde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 14
İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 15
İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 20
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 17
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 16
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 8
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 19

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?