Dünya

İtalyan basınından G20 Liderler Zirvesi değerlendirmesi: Erdoğan zirvenin kazananı

İtalyan basınında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Roma'da güzeşte hafta sonu planlı G20 Liderler Zirvesi'nin "kazananı" bulunduğu yorumları yapıldı.

İtalyan basınından G20 Liderler Zirvesi değerlendirmesi: Erdoğan zirvenin kazananı
02-11-2021 20:59
Roma

AA muhabiri, Roma'da 30-31 Ekim'de planlı G20 Liderler Zirvesi'nin peşi sıra İtalyan basınında zirveye ilişikli öne çıkan değerlendirmeleri derledi.

Ülkenin faziletkâr tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera, zirveye eklenen liderleri değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan düşüncesince "Tüm hamam dosyaların aranan ismi" başlığını attı.

Gazete, doruk süresince sağlam baş döndürücü liderin Erdoğan'ı değerlendirmek istediğine dikkati çekerek, "Ev sahibiyle bu arada G20'nin başka assolisti oldu. Türk Cumhurbaşkanı en hamam dosyaların mübrem muhatabı." ifadesini kullandı.

"Eğer bu G20'nin birlikte 'galibi' var ise iri ihtimalle Erdoğan'dır"

La Verita gazetesinde çıkan haberde de "Eğer bu G20'nin birlikte 'galibi' var ise iri ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan'dır. Abartılı birlikte istimara mi? Muhtemelen değil. Roma'daki zirvede Türk Cumhurbaşkanı üç etkenden üstünlük sağladı: Amerika Başkanı Joe Biden'ın hem arsıulusal aynı zamanda ülkesinde politik zayıflığı, Çin-Rusya ekseninin bu zirveye katılmaması sebebiyle Erdoğan tatbikat sahasına eş oldu, üçüncüsü de birtakım eleştiri noktalarda merkezi gösteriş oynadığını öne çıkartması oldu." değerlendirmesi yapıldı.

"Bu G20 Zirvesi, Erdoğan düşüncesince güzel geçti. O esas birlikte kazanan"

Zirveye bağlı Il Messaggero gazetesinde çıkan haberde de İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin beyanatlarıyla gerilen Türkiye-İtalya ilişkilerinin, Draghi ve Erdoğan'ın doruk kapsamında düet görüşmesiyle yumuşadığı belirtildi.

Gazetede, bu krizin eskiden kaldığına ayraç edilerek, "Onarmak gerekiyordu, anca de oldu." ifadesi toprak aldı.

"Affariitaliani" adlı genel ağ bilgi sitesinde "Bu G20 Zirvesi, Erdoğan düşüncesince güzel geçti. O esas birlikte kazanan." değerlendirmesi yapıldı.

Haberde, ev sahibi Draghi'nin doruk süresince birtakım neticeler elde ettiğini fakat buna Rusya ve Çin'i müdahale edemediği kaydedilerek, bu zirvenin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron düşüncesince "kötü" geçmiş olduğu bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?