Dünya

Gazze'de çocuklar için sirk okulu kuruldu

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli çoluk çocuk kabilinden çocuklar için önce sirk okulu kuruldu.

Gazze'de çocuklar için sirk okulu kuruldu
03-10-2021 00:04

İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde arsa meydan Beyt Lahya nahiyesinde Filistinli çoluk çocuk kabilinden çocuklar için evvel sirk okulu kuruldu. Büyük ve mülevven birlikte çadırın süresince terbiye sağlayan sirk okulunda, 40 çocuk terbiye alırken, idman ve düzenbazlık kabilinden sirk sanatlarını öğreniyorlar. Bir dönümlük toprak için kurulan ve ismi Gazze Yıldızlar Okulu bulunan sirk mektebinde 10 yabanlık takım ufaklıklara terbiye veriyor.

Okuldaki eğitmenler, genellikle İtalyan gönüllüler ve profesyonellerden terbiye alırken, becerikli evlatları belirleme etmeyi ve onların arsıulusal sirk yarışmalarına katılmasına araştırma görevlisi olmayı amaçlıyorlar.

Okulun kurucularından bulunan Omar Mustafa meydana getirdiği açıklamada, "Yıllarca direşme ettikten sonradan ufaklıklara terbiye özgülemek için bu sirk okulunu kurmaya genişliğinde verdik" ifadelerini kullanarak, "Sirk mektebinin süresince 40 çocuk ve 10 eğitmen var. Çocuklara akrobasi, idman ve öteki sirk sanatlarını kesinlikle uygulayacaklarını öğretiyoruz" dedi.

“Çocukların çatışmalar yüzünden verilen kaldıkları ruhsal baskılardan kurtulmasına araştırma görevlisi olduk”

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde arsa meydan Cibaliye Mülteci Kampı'ndan 12 yaşındaki Qusai Muhammed meydana getirdiği açıklamada, düzenbazlık yardımıyla korkularından kurtulduğunu ve zorluklarla yüzleşme cesareti kazandığını belirtti. Muhammed, "Eskiden bunları hemen televizyonda seyredebiliyorduk, zira Gazze'nin çocuklarına sevinç ve canlılık yayımcı sirk sanatı ustaları yoktu. Sirk sanatları o genişliğinde iyi ki, onları uygularken sonuç etap mütemerkiz iktisap etmek zorundasınız. Sirk kültürünün Gazze'ye girmesi yaklaşan sürede oldu. Bu ekin seneler ilkin Gazze'ye erişince sirk sanatlarında ustalaşan evvel çocuklardan birisi adına bu kültüre katıldım. Antrenörlerimiz sonsuz adına becerilerimizi geliştirmeye çalışıyor. Özellikle 2014 ve 2021 yıllarında Gazze Şeridi'nde çıkan savaşlardan sonradan evlatların çatışmalar yüzünden verilen kaldıkları ruhsal baskılardan kurtulmalarına araştırma görevlisi olmada ehemmiyetli birlikte gösteriş oynadık" dedi.

Palyaço sanatçısı bulunan Muhanned Awad ise meydana getirdiği açıklamada, "Ben sirk mektebinin palyaçosuyum, okulda evlatları maskara başarım sergiliyorum. Temel hedefimiz, sirk sanatları kanalıyla evlatları ve Filistin halkını eğlendirmek. Bu sanatlarda Filistin çapında kendimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Gazze Şeridi'nin halkının sulh süresince taayyüş görüntü ve hedefleri bulunduğu mesajını dünyaya özgülemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?