Spor

Driffte Türkiye şampiyonu olan Tutumlu’dan çağrı: 'Pistlere gelin'

Red Bull Car Park Drift yarışmasında, Türkiye rekorunu dü el egale ederek şampiyon olan Berfu Tutumlu, trafikte araçlarını yanlayanlara icra ettiği çağrıda, “Bu işi sokakta yaptığımızda aracın 1-2 saniye taraf gitmesini kılıç drift zannediyormuşuz. Pistlere gelin, kılıç g

Driffte Türkiye şampiyonu olan Tutumlu’dan çağrı: 'Pistlere gelin'
08-11-2021 11:28

Berfu Tutumlu (36), Red Bull Car Park Drift organizasyonunda, 300 üstünden 299 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye rekorunu dü kat egale ederek şampiyonluğunu elde fail Tutumlu, İHA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, elan öncesinde sokakta vasıtayla yanladıklarını dile getirerek, utançlarından ve olayın tehlikesinden çevre bu işi pistlerde ika ihtiyacının doğduğunu söyledi.

700 beygirlik Supra 2JZ motora ehil Nissan bellik aracına verdiği emekten çevre fiyat biçemeyen Tutumlu, dü oğlunun beraberinde aracının üçüncü oğlu kabil bulunduğunu aktardı. Tutumlu, sokakta aracını yanlayanlara meydana getirdiği çağrıda, pistlere gelmelerini, onlara müstelzim rastgele şeyi öğreteceklerini belirterek, bundan böyle şahısların hayatlarını tehlikeye atmamaları gerektiğine aksan yaptı.

“Araba kullanmaya önemsiz yaşlarda başladım”

24 yıldır direksiyonun başlangıcında olan 36 yaşındaki Berfu Tutumlu, “Araba kullanmaya 10-12 kabil baş döndürücü önemsiz yaşlarda başladım. Ailemizin indinde boğunuk bölgelerde kullandık. O günlerden bugüne de makine sevgimiz bitmeme etti ve bugünlere geldi” dedi.

“Drifti, utancımızdan ve tehlikesinden çevre yapması imkansız olduğumuz düşüncesince pistlerde ika ihtiyacımız doğdu”
Modifiye arabanın Türkiye genelinde lakin Ankara'da ayrı müşterek istek bulunduğunu dile getiren Tutumlu, “Önceden abilerimizi görürdük, seyrederdik. Daha ilkin caddelerde basardık, yanlardık. Onların büyüyünce hata bulunduğunu ayırt ettim. Ardından bu işi pistlerde elan güzel yapanların bulunduğunu öğrendim. Artık utancımızdan ve tehlikesinden çevre yapması imkansız olduğumuz düşüncesince pistlerde ika ihtiyacımız doğdu. Bu işi pistlerde nite yapabilirim niteleyerek düşünüp bu işi yapanların yanına gittim. 2 yıl ilkin baktım dostlarım bu drift sporunu elhak hazırlamaya başlamışlar. Onların yarışlarını izleyerek, ego de burada olmalıyım dedim. Bundan çevre meraklı adına drift hazırlamaya başladım” niteleyerek konuştu.

“Türkiye şampiyonu olurken Türkiye rekorunu dü kat egale ettim”

İki salname müşterek sürecin drift düşüncesince baş döndürücü endamsız müşterek müddet bulunduğunu tamlayan Tutumlu, “Türkiye'de driftin eğitimini sağlayan baş döndürücü insanoğlu yahut gurur yok. Bizim bugünlerde eğitimler yoktu. İnternetten okuya okuya, diyar dışındaki videoları izleye izleye öğrenmeye başladım. Bunu deneyimleye deneyimleye, tabiri caizse küçümseyici müşterek halde öğrendim. Sonra da bunu elan da geliştirerek dü yılda geçmişten mevrut maharet ile aceleci müşterek halde öğrendim. Son müşterek salname ve altı maaş süreçte baş döndürücü aceleci müşterek halde minval katettim. Çıktığım ilkin resmi yarışta Red Bull Car Park Drift'te Türkiye şampiyonu oldum. Türkiye şampiyonu olurken de Türkiye rekorunu dü kat egale ettim. En sonuç 300 üstünden 299 puanla Türkiye şampiyonu adına tamamladım” ifadelerini kullandı.
Çok endamsız müddette Red Bull Car Park Drift'te elde etmiş bulunduğu başarının hem kendisi hem kadrosu bununla birlikte arkadaşları açısından beklenmedik ve beğeniyle karşılandığını kail Tutumlu, drifte verdiği emeğin karşılığını başarıyla aldığında drifti elan afiyetle yaptığını dile getirdi.

“Aracımın; şanzımanı, diferansiyeli, aksları, şaftı, taşıyıcıları elhasıl revan rastgele şeyi değişik”

Aracının Nissan bellik bulunduğu bilgisini sağlayan Tutumlu, “Aracımın motoru, Supra 2JZ kodlu motoru. Şanzımanı, diferansiyeli, aksları, şaftı, taşıyıcıları elhasıl revan rastgele şeyi değişik. Her şeyini çalışma vererek yaptık. Aracım, alçak üst 700 beygirlik. Hala da uğraşıyoruz, çocuğumuz kabil bakıyoruz. Her çağ müşterek yerini geliştirmeye, rastgele çağ müşterek eksiğini tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Benim dü parça oğlum var, bu taşıt ise benim üçüncü oğlum gibi”

Driftte Türkiye şampiyonu Berfu Tutumlu, aracına öneri geldiğini lakin bunun parayla satılabilecek müşterek obje olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Belki parayla alabilirsiniz lakin parayla birleştiremezsiniz bu araçları. Bunun düşüncesince fakat çalışma harcama edebilirsiniz. Emek fiyat biçilebilir mi? Benim adıma; on paralık zannetmiyorum. Çünkü baş döndürücü birey adına yıkıma uğradık, başlangıçlarda. Çok talihsiz olduk, baş döndürücü bahtiyar olduk. Resmen bu vasıtayla bu arada büyüdüğümüz müşterek süreç. Ondan çevre bu parayla satılabilecek müşterek obje değil. Bir çağ harcamak durumunda kalırsam, bunu benim kabil istek ve dostça meydana getirecek müşterek erkeğe harcamak isterim. Benim dü parça oğlum var. Bu taşıt benim üçüncü oğlum gibi. Gerçekten onlara ne çalışma veriyorsam, aracıma da bire müşterek emeği özgülemek zorundayım.”

“Bu işi sokakta yaptığımızda arabanın 1-2 saniye taraf gitmesini kılıç drift zannediyormuşuz”

Drifte başlamadan ilkin bu işi sokakta yaptığını kaydeden Tutumlu, “Bizim apayrı çaremiz yoktu. Çünkü nerede yapacağımızı, bilmiyorduk ve meydana getirecek arazi yoktu. Hala da baş döndürücü müşterek tomar namevcut lakin kılıç o devre yaptığımızı drift zannediyormuşuz. Yani 1-2 saniye arabanın taraf gitmesini kılıç drift zannediyormuşuz. Ama bu on paralık anca değil. Bu baş döndürücü elan leziz ve emeksiz aslında. Doğru dinamiklerle kullandığınızda” dedi.

Tutumlu, piste geçtiklerinde dışarıda mücahede gerçekleştirmek kabil olayların anlamsızlaşmaya başladığını aktararak, “Bundan çevre herkesi lakin herkesi en azından müşterek kat görmeleri düşüncesince bizi izlemeye çağırma ediyorum. Bunu gören ve kalbinde de aşkı olan azcık da bunu yapabilecek olanağı olan şahısların drifte içten bağlanacaklarına eminim. Gelsinler, kılıç elimizden geleni hazırlamaya hazırız drift toplumu olarak. Gelsin, görsünler ve kılıç de onlara eğitimlerini verelim” niteleyerek konuştu.

Ayrıca Tutumlu, dirft düşüncesince Sincan'da yaşama geçirilecek yarışlık düşüncesince Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'a teşekkürname etti.

Mustafa Cenik - Sadettin Aliusta - Ömer Faruk Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?