Dünya

Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler bekleyişlerini mestur bölgede sürdürüyor

Belarus-Polonya sınırında, Avrupa’ya muhaceret arayışındaki şahıslar sınır bölgesindeki boğunuk bölgede bekleyişlerine bitmeme ediyor.

Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler bekleyişlerini mestur bölgede sürdürüyor
19-11-2021 21:08
Grodno

Belarus'un Grodno şehrindeki sınır boyunda, çoğunluğu Irak'tan ara sınav alarak Belarus'a gelen, Avrupa'ya muhaceret arayışıyla bu ülkeden de Polonya'ya geçmeye çalışanlar kendileri düşüncesince ayrılan geri görev merkezindeki boğunuk bölgede geceyi geçirdi.

Günlerdir Polonya sınırı boyundaki çadırlarda muntazır baş döndürücü sayıda bebek ve kadının bulunmuş yer aldığı 2 bin civarındaki kişi, levent boylu ortak aradan sonradan geçmiş el hamam ortak ortamda uyudu. Çok beş altı eş geceyi yapı haricinde kurmuş oldukları çadırlarda geçirdi.

Yaşları 1 ila 5 bulunan çocuklar, merkezde kendilerine dağıtılan hudutlu sayıdaki oyuncakla oynayarak saat geçirirken, yaşları az buçuk elan iri olanlar kendilerine maruz toplarla yapı haricinde oynadı.

İnsani yardımlar devam ediyor fakat yetmiyor

Belarus hükümeti ve halkı, fahri kurumlar aracılığıyla merkezde bulunanlara insancasına yardımlarını sürdürüyor.

Merkezin önünde, Belarus Acil Durumlar Bakanlığı, Belarus Kızılhaç görevlileri ve gönüllülerden oluşan takım çadırlarda günde dü defa hamam kemirmek katkısı yapıyor.

Su, hıfzıssıhha ve abdesthane ihtiyacının da giderildiği alanda, giysi ve battaniye katkısı devir zamane ehliyetsiz kalıyor.

Rusya Kızılhaç Örgütünün ilerleyici günlerde Belarus-Polonya sınırındaki iane faaliyetlerine dayanaklık etmek vereceği belirtildi.

24 bugün tıbbi iane yapılıyor

Göçmenlerin bulunmuş yer aldığı bölgede devir zamane rahatsızlananlar oluyor. Lojistik merkezin doğrudan birlikte göçmenlere tıbbi dayanaklık etmek düşüncesince 2 cankurtaran ve esenlik ekipleri bekliyor.

Sağlık görevlileri, başvurunun enikonu ortak tomar olduğunu, ilkin diş ve geçit ağrısıyla, hanımefendilerin gebelikle ilişik şikayetlerle tıbbi iane istediğini belirtiyor.

Belarus Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, merkezin birlikte mevcut aceleci esenlik ekiplerinin 24 bugün görev vereceği belirtilerek, yalnızca ortak gündüz içre 80 insana esenlik hizmeti sağlandığı, 5 insana cankurtaran içre karışma edilmiş yer aldığı ve 2 ferdin de hastaneye götürülmüş yer aldığı kaydedildi.

Akıllı telefonlar düşüncesince yükleme sorunu

Göçmenler ortada en ehemmiyetli sorunlardan birisi de merkezdeki canlılık sisteminin ehliyetsiz kalması dolayısıyla çokbilmiş telefonlarını yükleme edememeleri. Pek baş döndürücü kişi, kesif pıtrak merkeze mevrut gazetecilere ve iane kuruluşu görevlilerine telefonlarını yükleme yazar devrisi gündüz getirmeleri isteğinde bulunuyor.

Telefonlar yüzünden iletişimleri kopmuş bulunan göçmenler, ortak taraftan da gazetecilere kendileriyle ilişik gelişimleri ve Avrupa’ya geçip geçemeyeceklerini soruyor.

Göçmenlere ahenk bombalı ve köpekli müdahaleye soruşturma

Öte taraftan Belarus Devlet Sınır Komitesi, 16 Kasım'da Belarus-Polonya sınırında Polonya sınır muhafızlarının göçmenlere müteveccih müdahalesi ile ilişik anket başlattı.

Komiteden meydana getirilen açıklamada, Polonya asayiş güçlerinin Belarus topraklarındaki göçmenlere müdahalede bulunulduğuna uyanıklık çekilerek, görüngü durumunda biber gazı aktif fiil maddesi bulunduğu, bu maddenin doğal kavara bombaları, doğal kavara silahları düşüncesince mermiler ve tazyikli sular içre manşet ve askere görev sağlayan hususi araçlarda kullanıldığına uyanıklık çekildi.

Bu maddenin insanoğlu sağlığı üstünde menfi etkiye erbap yer aldığı da belirtilerek, ahenk bombalarının da vakada kullanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, görüngü sonrası 4'ü avrat ve birisi çocuk, 30'dan ortak tomar ferdin tıbbi iane düşüncesince Belarus bölümüne müracaatta bulunmuş yer aldığı tabir edildi.

Ayrıca Belarus-Litvanya sınırında Klevitsa bölgesinde, Litvanya sınır muhafızlarının bu iklim bölümüne geçenlerin hesabına köpekleri saldırtması ve Belarus bölümüne itmesiyle ilişik de anket yapıldığı aktarıldı.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım'dan bu yana, Avrupa’ya muhaceret arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelmiş olarak Belarus üstünden Polonya'ya geçmeye etkin kişiler, ormanlık bölgede öz kurmuş oldukları kampta ve sınır uğrunda bekleyişini sürdürüyordu.

Bu şahıslar dün, sınır uzunlukta kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgede hazırladığı boğunuk bölgeye geçmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?