Dünya

Avusturya’da emektar Başbakan Kurz’un dokunulmazlığı kaldırıldı

Avusturya Ulusal Meclisi, için yöntemsizlik soruşturması başlatılan Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı ve emektar Başbakan Sebastian Kurz’un dokunulmazlığının kaldırılmasına oy donanması ile değişmeyen verdi.

Avusturya’da emektar Başbakan Kurz’un dokunulmazlığı kaldırıldı
18-11-2021 21:53
VİYANA

Mali Suçlar ve Yolsuzlukla Mücadele Savcılığının talebi hesabına mecliste meydana getirilen celsede Kurz’un dokunulmazlığı kaldırıldı.

Kurz’un dokunulmazlığının kalkmasıyla savcılık, emektar başvekil hesabına başlatmış olduğu soruşturmanın kapsamını hâlâ da genişletebilecek.

Savcılığın namına müteveccih yolsuzluk, arpa ve itimatı kötüye istimal suçlamalarını reddeden Kurz, mevzunun ortak an geçmiş aydınlığa kavuşturulmasını istediğini açıklamıştı.

Avusturya’da 6 Ekim’de savcılık, aralarında Kurz’un da bulunmuş olduğu 10 insan hesabına yolsuzluk, arpa ve itimatı kötüye istimal suçlamalarıyla anket başlatmıştı.

Bunun hesabına tarz iyi Avusturya Halk Partisi ve Yeşiller Partisi ortak gözetim hükümetinde dalavere krizi ortaya çıkmış, Kurz’un istifasıyla ortak gözetim dağılmaktan kurtulmuştu.

Kurz’un boşalttığı koltuğa emektar Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg getirilmişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?