Dünya

Almanya'da şehremaneti meclisine giren Acar kardeşlerin amacı saylav olmak

Almanya'nın Stuttgart kentinde ikinci kere Ludwigsburg İlçe Belediye Meclisi üyeliğine seçilen 17 yaşındaki Abdulkadir ve 19 yaşındaki ablası Aleyna Acar, hedeflerinin, mebus kendisine federal meclise tahavvül etmek bulunduğunu söyledi.

Almanya'da şehremaneti meclisine giren Acar kardeşlerin amacı saylav olmak
27-10-2021 11:39
Stuttgart

Belediye meclisi üyeliğine ikinci kat seçilen Acar kardeşler, AA muhabirine bitirdikleri açıklamada, Avrupa'da canlı Türk gençlerine, yaşadıkları devletlerde siyasete girmeleri çağırma cihazı yaptı.

Siyasetin haricinde, tahminî birlikte senedir birlikte geri hizmet firmasında çalıştığını tamlayan bacı Aleyna Acar, "2019 senesinde ego elan 17 yaşımdayken yaşadığımız bölgeden şehremaneti meclisine dönüşmek düşüncesince sözlü olmaya değişmeyen verdik ve girdiğimiz önceki seçimde kazandık. Ben 17, kardeşim ise 15 yaşlarında meclise girdik." dedi.

Siyasetin, başta akıbet zamanlarda Almanya'da canlı ecnebi kökenliler açısından öneminin arttığına ayraç fail Acar, başta gençlerin hakları düşüncesince politika yaptığını ve her insanın haklarını tanıması icap ettiğini belirtti.

27.10.2021 Almanya'nın Stuttgart kentinde ikinci kat Ludwigsburg İlçe Belediye Meclisi üyeliğine seçilen 17 yaşındaki Abdulkadir ve 19 yaşındaki ablası Aleyna Acar, hedeflerinin, saylav adına federal meclise dönüşmek bulunduğunu söyledi.

"Politikaya ehemmiyet özgülemek lazım"

Abdulkadir Acar, siyasete okulun yönlendirmesiyle girmeye değişmeyen verdiğini ve bu kararından mutlu bulunduğunu söyledi.

Kendilerine bu süreçte dayanak noktası bulunan her insana teşekkürname fail Acar, "Bu sene da yazılıp sözlü olmaya değişmeyen verdik zira ablamın da söylediği kabilinden politikaya ehemmiyet özgülemek lazım. Gençlere bizim kabilinden siyasete girmelerini ve siyasetle ilgilenmelerini başvuru ediyorum. Biz gençlerin sesiyiz, onların arzularını tığ dile getiriyoruz. Gelecekte federal saylav seçilerek meclise dönüşmek istiyorum." diye konuştu.

Çocuklarıyla alım çalım duyuyor

Baba Aşkın Acar, evlatlarının başarısıyla alım çalım duyduğunu dile getirdi.

Acar, "İki sene evvela 15 ve 17 yaşlarında ikisi de seçilerek şehremaneti meclisine girmeyi başardı. Tekrar sözlü oldular ve bulunduğumuz alanda ferdî adına aşırı dobra birlikte oy payı yakalayarak esasen seçildiler. Bundan ahir yaşamlarında da siyasetle alakadar olmak istiyorlar. Tabii siyaseti sevmelerinde benim de teşviklerimin görevi var. Bundan da etkilenerek siyasete atıldılar. Kendilerini doğacak vadeden siyasi adına görüyorlar." ifadelerini kullandı.

Ludwigsburg'un politika yaşamına kazandırdığı aşırı sayıda kişi olduğuna ayraç fail Aşkın Acar, laflarını şöyleki bitirdi:

"Cem Özdemir, Macit Karaahmetoğlu bütünü buradan federal meclise seçildi. Bundan sonraları da inşallah bizim kollar seçilir. Gelecekte de federal meclise girmeyi hedefliyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?