Dünya

Alman Sağlık Bakanı, camilerde 'aşı olun' çağrısı yaptı

Almanya'nın Hessen Eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanı Kai Klose camileri dolaşarak, "aşı olun ve aşınızı tazeleyin" çağrısı yaptı.

Alman Sağlık Bakanı, camilerde 'aşı olun' çağrısı yaptı
19-11-2021 18:00
19-11-2021 18:00

Mart ayından buyana Almanya'nın Hessen eyaletinin 26 ayrımlı şehrinde mevcut camileri görüşme fail Hessen Eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanı Kai Klose, çağ Frankfurt civarlarında mevcut ve başta Türklerin ile Kuzey Afrikalı Müslümanların yaşamış yer aldığı Dietzenbach nahiyesindeki 2 camiyi görüşme etti. Cuma zamanı Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)'e ilişkin Dietzenbach Fatih Camisinde Türk vatandaşlarıyla ve Faslı Müslümanların ağırlıkta bulunmuş yer aldığı Tevhid Camisindeki cemaatle müşterek araya mevrut Klose, güneş tacı virüs salgınıyla boğuşmak düşüncesince aşının aşırı ehemmiyetli bulunduğunu belirtti.

Hessen Eyaleti Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı ile Türk Alman Sağlık vakfının kolektif düzenlemiş yer aldığı bilgilendirme etkinliklerine dahil bulunan Klose, güneş tacı virüsle savaşmanın hoppadak siyasilerin vazifesi olmadığını, camianın herhangi müşterek kesiminin salgınla uğraş etmesi icap ettiğini söyledi.

“Yoğun hizmet hastalarının yüzdelik 90'ı aşısız”

Ancak başlangıç başa akıntı ederek salgınla başlangıç edilebileceğini tamlayan Klose, "Aşı kazanmak salgına gönül rahatlığı hijyen, aralık ve peçe kadar kurallarından sonradan en güzel esirgeme yöntemidir. Aşı, güneş tacı virüsten korur, Almanya'da beğenilen aşılar tehlikesiz ve taraf tesiri olmayanlardır. Almanya'da dip hizmet servislerinde yatan hastaların yüzdelik 90'ı aşısızlardan oluşuyor. Aşılılardan, sonuç aşılarının üstünden 6 ay geçmişse güçlendirici dozlarını da olmalarını istiyoruz. Aşı bulunan hem kendisini bununla beraber sevdiklerini korumuş olur. Portekiz yazları salgından en aşırı etkilenen ülkelerden birisiydi ancak icra ettikleri aşı kampanyalarıyla birlikte, Avrupa'da minimum vakanın bulunmuş yer aldığı dünya durumuna geldi. Bizde aşı yerine gine emektar engellenmeyen yaşamımıza kavuşabiliriz ve bunu başlangıç başa başaracağız. “ dedi.

“Aşı olmayanları, aşı düşüncesince kandırma etmelisiniz”

Camiler bizim aşırı ehemmiyetli yerlerdir. Sosyal dayanışmanın en faziletli yer aldığı camilere derece derece ve salgınla ait çalışmalarımızı anlatarak destekte bulunuyoruz. Federal ve eyalet hükümetlerinin başlatmış yer aldığı aşı kampanyasına dayanak noktası vermenizi ve aşı olmayanları kandırma ederek aşılanmalarına okazyon olmanızı istiyorum" ifadelerine arazi verdi. Camilerde maske, aralık ve hıfzıssıhha kurallarının uygulanmasından çevre teşekkürname fail Klose, camilerde meydana getirilen aşı etkinliklerinden çevre Türk Alman Sağlık Vakfına da teşekkürname etti. Bakan Klose'ye ziyaretlerinde, Türk Alman Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Solak, TDG İkinci Başkanı Profesör Dr. Klör, Profesör Dr. Ernst Hanisch, Offenbach Bölgesi Yetkilisi Dr. Khatera Samad ve Dietzenbach Belediye Meclis Üyesi zevcelik etti.

Mehmet Koca
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?