Dünya

Alman havayolu şirketi Lufthansa, salgının başlamasından beri ilk kez kar açıkladı

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, gezi engellemelerinin kaldırılmasının arkası sıra salgında ilk kez çalışkanlık eş açıkladı.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, salgının başlamasından beri ilk kez kar açıkladı
03-11-2021 15:29

Taşıdığı geçici sayısı itibarıyla Avrupa'nın en şişman ikinci havayolu şirketi bulunan Lufthansa, gezi engellemelerinin kaldırılmasıyla güneş tacı virüs salgınında ilk kez çalışkanlık eş açıkladı. Şirket, bu senenin üçüncü çeyreğinde 17 milyon Euro pres eş kaydetti. Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carsten Spohr icra ettiği açıklamada, "İş seyahatlerine müteveccih küsurat istem ve Lufthansa Cargo'nun üstün dereceli sonucuyla, krizden depar belgesi önünde ayrıksı müşterek dönüm noktasına henüz ulaştık. Dünyanın en şişman havayolu grupları arasındaki önder konumumuzu pekiştirdik" dedi.

Şirketin gelirleri, arsıulusal gezi engellemelerinin münteşir bulunduğu geçtiğimiz senenin ayrımsız zamanına nazaran Temmuz-Eylül ayları ortada az henüz dü katına çıktı. İnsanların gezi ika isteğinin ve güneş tacı virüs ile ait kısıtlamaların hafifletilmesinin pervaz talebini arttırdığı belirtildi.

Lufthansa salgında 9 bilyon Euro ücretinde iane aldı

Salgın zımnında batkınlık ika noktasına mevrut havayolu şirketi, geçtiğimiz sene Alman hükümetinin istirdat paketiyle faaliyetlerine bitmeme edebildi. Şirkete Mayıs 2020'de 9 bilyon Euro istirdat paketi sağlayıcı Alman hükümeti, geçim kapsamında şirkette yüzdelik 20 hisseye cemaat oldu. Havayolu şirketi, mevki kredilerini birlik namına arka ödemeyi ve hisselerini arka edinmeyi planlanıyor.
1953 senesinde kurulan Lufthansa, ayrımsız sürede Austrian Airlines, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines ve az değerli havayolu Eurowings'in de sahibi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?