USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

YPG/PKK'dan kaçan Rasulaynlı Hristiyan kardeşler özgürcesine yaşamaktan mutlu

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeydoğusundaki Rasulayn ilçesini obstrüksiyon etmesiyle Türkiye'ye sığınan Hristiyan Naum ve Ziyad Melki kardeşler, Barış Pınarı Harekatı'yla özgürleşen ilçede 2 senedir inanma süresince yaşadıklarını belirtti.

YPG/PKK'dan kaçan Rasulaynlı Hristiyan kardeşler özgürcesine yaşamaktan mutlu
04-11-2021 11:55
Rasulayn

Terör örgütü YPG/PKK'nın, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar kazasının karşısındaki Suriye topraklarında arsa meydan Rasulayn ilçesini Temmuz 2013'te obstrüksiyon etmesinden en iri zararı, ilçede canlı ekalliyet Hristiyanlardan Melki kardeşler gördü.

Melki kardeşler, işgalin peşi sıra kız kardeşlerini geride bırakarak Türkiye'ye sığındı.

YPG/PKK'nın zulmünden kaçan kardeşler, Mardin'in Midyat ilçesinde Suriyeli sığınmacılar düşüncesince kurulan cilt kampta yaşamaya başladı.

YPG/PKK'lı teröristlerin kız kardeşlerini alıkoyup konutlarını gasbetmesi üstüne 56 yaşındaki Naum, Mayıs 2016'da Rasulayn ilçesine arka döndü. Ancak yıldırı örgütü, Naum'u kısaca 3 ay alıkoydu.

Rasuayn kazasının Ekim 2019'da terörden kurtarılmasının peşi sıra 58 yaşındaki Ziyad Melki de 6 sene kalmış olduğu Türkiye'den ilçedeki evine döndü.

"Türk kardeşlerimiz bizlere her daim dobra davrandı"

Naum Melki, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, "Türk kardeşler bizi leziz karşıladı. İlçeye antre yaptığımız saatten itibaren ne gerekiyorsa araştırma görevlisi oldular. AFAD ve Türk Kızılay bizlere her daim araştırma görevlisi oldu." dedi.

Türkiye'de canlı birtakımı Hristiyan diyanet adamlarının çıkarlarını Avrupa'ya atıf teklifi yaptıklarını kail Melki, "Biz adalet ve arsa sahibi olduğumuz düşüncesince Avrupa'ya çıkmadık. Reddettik. Hep birlikte çağ Rasulayn'a arka dolaşım hayalini kuruyorduk. Çadır yaşamı olsa da Türk kardeşlerimiz bizlere her daim dobra davrandı." diyerek konuştu.

Naum Melki 17 Ekim 2019'da Amerika ile Türkiye’nin ortada imzalanan mutabakattan elden ilk YPG/PKK'lı teröristlerce 43 çağ alıkonulduğunu, başıboş bırakıldıktan sonradan Rasulayn'a döndüğünü söyledi.

İlçenin YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenmesinden ötürü iri büyüklük yaşadığını dile getiren Melki, "Türk ordusu destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) ilçemizi kurtarınca toprağı, beni kurtaran SMO grubunu, kiliseyi ve evimi öptüm." diyerek konuştu.

TSK ve SMO'nun ilçedeki kiliselere desteği

Melki, TSK'nin ilçedeki eksiksiz kiliselerin ihtimam ve onarımına iri evleviyet verdiğini, kiliselerinin güvenliği düşüncesince kameralar taktığını aktardı.

"Türkiye ilçedeki camiler düşüncesince ne yaptıysa aynısını buradaki kiliseler düşüncesince de yaptı." ifadesini kullanan Naum Melki, şunları kaydetti:

"TSK, Meryem Mecdeliyye Kilisesi'nin içini ve dışını kameralarla donattı. Martuma Resul Kilisesi'ne ve Ermeni kardeşlerimizin Mar Agob Kilisesi'ne de alıcı takma, bakım, tamirat ve ışıklandırma işlemleri yaptı. SMO'daki kardeşlerimiz de kiliselerin aydınlatılması düşüncesince bizlere jeneratörler realizasyon etti."

Melki, Rasulayn ilçesinde gayrı toplulukların düğünlerinde nikah tanıklık yaptığını dile getirerek "İlçede gayrı etniklerle dostça ve ahenk süresince yaşıyoruz. Batı topluluğunun kalın pıtrak kılıç Hristiyanların varlığı ile ilişik endişelendiğini duyuyoruz fakat tek devir onları burada görmedik. Tam aksine ABD'nin desteklediği ve sanki halkların kardeşliğinden bahseden yıldırı örgütü YPG'nin ihlallerini gördük." ifadelerini kullandı.

"Birlikte dostça yaşama" mesajı

Rasulayn Yerel Meclisi üyesi 58 yaşındaki Ziyad Melki de ilçedeki Arap, Çeçen, Türkmen ve gayrı eksiksiz budunsal ve dini grupların dostça ve ahenk süresince birlikte yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

TSK ve SMO'nun kiliseleri esirgeme dibine aldığını vurgulayan Melki, "Bir Hristiyan camiası üyesi kendisine gayrı etnikler burada ne dini özgürlüklerini okunabilen ve açık yaşıyorsa kılıç de dini vecibelerimizi ayrımsız halde adına getiriyoruz." diyerek konuştu.

Ziyad Melki, Türkiye ve SMO'ya Rasulayn'ı teröristlerden arındırdığı düşüncesince teşekkürname etti.

"Hristiyan kardeşlere her daim hususi davrandık"

SMO Rasulayn komutanlarından Muhammed Nura ise Rasulayn'ın tehlikesiz birlikte kaza olması düşüncesince iri mücahede gider ettiklerini söyledi.

Nura, "Rasulayn ilçesinde baş döndürücü sayıda değişik etniklerden insanoğlu yaşıyor. Sorunlarını halletmek düşüncesince iri duyarlık gösteriyoruz. Hristiyan kardeşlere her daim hususi davranıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler