USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Yasin Öztekin: 'Gol ve asist yapmaya açım'

Samsunspor'un ve Türk futbolunun görmüş geçirmiş futbolcusu Yasin Öztekin, değme maçta gol atıp ve asist yapmaya aç olduğunu, bunun düşüncesince de baş döndürücü çalıştığını söyledi.

Yasin Öztekin: 'Gol ve asist yapmaya açım'
30-09-2021 10:57

34 yaşındaki Yasin Öztekin, yaşına karşın iştahlı ve ödeşme görüntüsü ile gençlere taş çıkartıyor. Futbola Borussia Dortmund Kulübünde başlayan, Galatasaray, Trabzonspor ve A Milli Takım formasını terletici Yasin Öztekin bugünlerde ise TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor ile Süper Lig'e çıkacak savaşı veriyor.

Ligdeki evvel 6 maçta 4 gol ve 3 asist ile takımının attığı 11 golün 7'sine ulama önleyen Öztekin, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) hususi açıklamalarda bulundu. A Milli Takım, ecnebi sınırı konusu, enfrastrüktür ve Süper Lig hedefleri üzerine görüşlerini tamlayan Öztekin, ehemmiyetli mevzulara değindi.

“Her maçta gol ve asist yapmaya açım”

Takımın kazanması düşüncesince elinden mevrut rastgele şeyi yapmaya çalıştığını tabir fail Yasin Öztekin, “Samsunspor'da olduğum düşüncesince aşırı mutluyum. Geçen yıl böke ballanmak düşüncesince buraya gelmiştim fakat kâr haftaya denli verdiğimiz mücadelede beklediğimiz şeyleri alamadık. Şu anda Süper Lig'de oynuyor olabilirdik. kent ve grup bunu adalet ediyor. Bu yıl böke ballanmak düşüncesince oynuyoruz. Son haftalarda istediğimiz neticeleri almasak da kütle etraflıca birlikte maraton henüz aşırı karşılaşma var. Daha aşırı çalışıp, elleme birlikte kâr kabul geçirmek istiyoruz.

Bireysel performanstan henüz aşırı grup oyununu düşünüyorum. Eğer grup oyunumuzu az buçuk henüz geliştirirsek ego de az buçuk henüz şen edebilirim. Hedefimiz henüz elleme birlikte grup olmak. Daha az gol yiyerek, henüz elleme savunma yapmış olup galip başlamak istiyoruz. Zaten rastgele maçta pozisyonlara giriyoruz. Gol de atıyoruz. En önemlisi ise bu ligde gol yememek. 6 maçta 4 gol 3 asist yaptım. Bu elleme fakat henüz elleme olabilirdi. Hedefim rastgele maçta ulama yapmak. Hem kendimi geliştirip aynı zamanda takımımızı geliştirip henüz elleme ballanmak istiyoruz. Aklımda doğrudan gol ve ya asist krallığı namevcut fakat rastgele maçta gol çarpmak ve asist gerçekleştirmek istiyorum. Buna açım. Her pik çıktığımda bunu aklımda canlandırıyorum. Her maçta gol ve asist yapma amacım var” dedi.

“Tekrar Süper Lig'de korkmak düşüncesince ödeşme ve hazırım”

Samsunspor ile Süper Lig'de de uğraşmak istediğini dile getiren deneyimli oyuncu, “Ben Borussia Dortmund altyapısında 12 yıl oynadım. Orada da meraklı oldum. Şu anda 34 yaşındayım. Kendimi aşırı elleme hissediyorum. Uzun seneler henüz ayak topu korkmak istiyorum. Uzun seneler Almanya'da enfrastrüktür eğitimi alınca alıştım. Her hafta hususi egzersiz yapıyorum. Bildiğim ve inandığım idmanlarım var. Bunları yaptım ve bu vakte denli tek problemim olmadı.

Maçta da yaptığım idmanlar sonucunda kendimi henüz elleme hissediyorum. Böyle olunca da 90+3. dakikada ayrım çıkış atıp, koşup, savaşım edebiliyorum. İnşallah bu ödeşme halimi bitmeme ettirmeyi düşünüyorum. İlk amacım Samsunspor'u Süper Lig'e çıkartmak. Buna ulama özgülemek düşüncesince Samsunspor'a geldik. Seneye Samsunspor ile Süper Lig'de oynayıp, kendimi belirtmek istiyorum. Süper Lig'de etraflıca seneler oynadım, gine korkmak düşüncesince müheyya ve fitim. İnşallah bu hayalimi de Samsunspor ile gerçekleştiririm. Süper Lig'de Samsunspor ile savaşım edip, öz adımdan yalan yol açmak istiyorum” niteleyerek konuştu.

“A Milli Takım'da Fatih Terim ile yakalanan kandırıcı hızlı gine yakalanabilir”

Kendi çağında A Milli Takım'ın Fatih Terim yönetiminde hızlı galibiyetler aldıklarına da yer veren Yasin Öztekin, “Milli Takım'ın başarısızlığının nice sebebi var. Ben Almanya'da doğup, büyüdüm. Oradaki ayak topu anlayışı ile düzen bağı ile Türkiye ortada ayırt var. Avrupa Şampiyonası'nda ego Fatih Terim ile 2015, 2016 ve 2017 senelerinde aşırı elleme birlikte hızlı yakalamıştık. Onu gine yakalayabiliriz fakat çabucak ayak topu değil henüz birlikte tomar şeye gerekseme var. Bunlar disiplin, hocanın sistemi, oyuncunun umudu üzere mevzular aşırı önemli. İyi birlikte Milli Takımımız var. Çoğu futbolcumuz Avrupa'da elleme ölçüde oynuyor. Bence en ehemmiyetli bap sistem. Hocanın istedikleri aşırı önemli. Bu mevzular başarılırsa, kandırıcı olabiliriz. A Milli Takım'a da Stefan Kuntz geldi. İnşallah hayır olur. Alman disiplini ile sahada ki elleme savaşım ediyorsa ona formayı verip, anca kandırıcı oluruz. Önümüzdeki süreçte 3 karşılaşma henüz var. İnşallah bu maçları geçip, Dünya Kupası'nda dobra şeyler başarırız” biçiminde konuştu.

“Altyapıdan henüz birlikte tomar aktör yetişirse ecnebi kuralı kalkar”

Yabancı aktör kuralı ve Türk aktör oynatma zorunluluğunu değerlendiren Öztekin, “Bence birlikte futbolcunun Türk ve ya ecnebi olmasının birlikte önemi yok. Avrupa'nın şişman liglerinde ecnebi kuralı yok. Türkiye'de var. İyi olan, adalet eden, etkin formayı alır. Her oyuncunun namına bakması lazım. Türk olsun ecnebi olsun, elleme olduktan sonradan rastgele şeyi başarabilirsiniz. Yabancı birlikte oyuncuyu getirip, o denli dünyalık verip, kenarda oturtursan ve ya istediğini alamazsan Türk oyuncular düşüncesince de birlikte başağrısı oluyor. Altyapıdan henüz birlikte tomar Türk topçu beslemek lazım. Bunu henüz elleme yapabilirsek ecnebi kuralı kalkar. Benim düşüncesince duraç ehemmiyetli değil. Herkesin kendine elleme bakması lazım. Herkes elleme çalışırsa anca birlikte kurala da lazım namevcut bence” ifadelerini kullandı.

“Şampiyon ballanmak istiyorsak taraftarlarımıza aşırı ihtiyacımız var”

Şampiyonluk düşüncesince taraftara ihtiyaçlarının bulunduğunu vurgulayan Yasin Öztekin, şunları söyledi:

“Bazen istediğimiz kararı alamıyoruz, bazı bazı de istediğimiz oyunu oynayamıyoruz. Denizlispor maçı evveliyat istediğimiz neticeleri alamadık. Takımımızda dünkü oyuncularımız var. Bu ligde evvel el oynayanlar var. Yurt dışından gelenler var. Her devir en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bazen istediğimiz olmuyor. Taraftarlardan tek isteğim, rastgele devir arkamızda olsunlar. Tribünleri doldursunlar. Sezon evveliyat evindeki 18 maçı da kazanabileceğimizi söylemiştim. 2 yengi ve 1 el birliği aldık. Taraftarlarımız desteğini kesmesin. 1 karşılaşma çirkin gittiğinde kötümser olmasınlar. Bu işi tashih geçirmek ve kullanmakta olanları bahtiyar geçirmek düşüncesince yapıyoruz. Stada gelip bizleri desteklemeye bitmeme etsinler. Eğer böke ballanmak istiyorsak taraftarlarımıza aşırı ihtiyacımız var” dedi.

Erdi Demür
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler