USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: 'Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, aldıkları 2-1'lik Alanyaspor mağlubiyetiyle ilgili, “Bugünkü oyunla bu skoru adalet etmedik. Başkanımız bunu adalet etmiyor. Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu“ sanarak konuştu.

Vitor Pereira: 'Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu'
24-10-2021 22:44

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe evinde Alanyaspor'a 2-1 yenmiş oldu. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçla ilgilendiren değerlendirmede bulunarak, “Bugünkü maçla ilgilendiren ne diyebilirim ki. İlk nısıf kusursuz bir düzen sergiledik, golü anımsamak düşüncesince değme şeyi denedik, geçmiş nısıf 0-0 bitti. İkinci yarıda bunu denedik fakat rakip geçmiş fırsatta golü buldu. Golden sonradan edisyon kapasitesini kaybettik. Kazanmak düşüncesince aktör değişimleri yaptık, namüsait ayakla itidalli yapmayı denedik ve beraberliği yakaladık. 2-1 meydana getirecek fırsatlar bulduk fakat değerlendiremedik. Rakip kornerden ikinci golü buldu. Rakibimiz gayrisıhhi puanlık bir düzen oynamadı belki. Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Taraftarlarımız düşüncesince üzgünüz. Bu biçimde oynamaya bitmeme edersek, edisyon yaparsak hakeza oynadığımız maçları kazanırız. Birazcık az bulunan o topun çizgiyi geçmesi şanssızlığı değme devir olmayacaktır. Bu nasip dönecektir. Bu ruhla bitmeme etmemiz gerekiyor. Bugünkü oyunla bu skoru doğruluk etmedik. Başkanımız bunu doğruluk etmiyor. Futbol bazen adaletsiz ve bugünde adaletsiz bir sonuç oldu“ dedi.

“Sahanın ortasında manzara kırıklığı yaşadım“

Maç daha sonra alan içinde takımla beraberce tribünlere gitmesi ilişkin sorulan soruya yanıt sağlayan Pereira, “O an aklımdan şurası düşünüyordum, hakeza bir maçı ne kaybederiz diye. 90 dakika süresince delik uğrunda bulundurduğumda idrak etmek zor. Futbol böyle, rakip bazen bir kez dirimsel maçı kazanır. Son maçlardaki davranışları sergiledik, baskılı oynadık, düet mücadeleleri kazandık, rakibe dem aldırmadık. Böyle bir maçtan sonradan sahanın ortasında manzara kırıklığı yaşadım. Taraftarda öyleydi. Bu baş döndürücü normal. Benim tecrübem var. Tecrübem bana şurası söylüyor. Bugünkü oyunu oynar, ruhu gösterirsek bir ahir maçta bu kaybettiğimiz puanı telafi ederiz“ biçiminde konuştu.

“Bugünkü ruhu gösterirsek vaziyeti toparlayabiliriz“

Taraftarın kendisini istifaya çağırma etmesiyle ilgilendiren soruya yanıt sağlayan Portekizli Teknik Adam, “Taraftarların muammer bulunduğu manzara kırıklığını anlıyorum onlarda benim kabilinden baş döndürücü üzgünler. Yarın tepki teşhir günü. Önümüzde baş döndürücü bir tomar karşılaşma mevcut ligde. Bugünkü ruhu gösterirsek bu vaziyeti toparlayabiliriz“ ifadelerini kullandı.

“Yaptığınız bir sorumluluk gol ile sonuçlanabiliyor“

Son 3 maçta oynanan futbola yer veren Pereira, “3 maçın analizi farklı. 3'ü birbirinden baş döndürücü değişik maç. Trabzonspor maçına baktığımız devir 70 dakika 1 isim az oynadık fakat gene de ruhumuzu sahaya koyduk. Ama bir ceza vuruşu golüyle karşılaşma bizim düşüncesince bitti. Antwerp maçının analizi değişik zira Avrupa maçı. O maçta yeteri derece agresiflik gösteremedik. Bugün düşüncesince selim bir çözümleme gerçekleştirmek istersem 3-4 golle kazanmalıydık fakat yakaladığımız fırsatları gole çeviremedik. Rakibi bir çok aşırı devir zat nısıf alanlarına kitledik. Kolay değil hakeza bir oyundan sonradan kaybetmek. Takımın gösterdiği ruhtan memnunum. Maçın sonucunu arama edemiyoruz. Yaptığınız bir sorumluluk gol ile sonuçlanabiliyor. Rakibimiz 2-3 kez geldi, ihtimal 1 benek doğruluk etmedikleri maçtan 3 puanla ayrıldılar. 1 hafta mevcut Konyaspor maçına. Bu davranışları sergilersek haftaya rakip düşüncesince çetin karşılaşma olacak. Bizim tepki gösterip elan baş döndürücü çalışmamız gerek“ dedi.

“Maç bittikten sonradan tebeddülat acı tatlı erişmek kolay“

Müsabaka içindeki icra ettikleri değişimlerle ilgilendiren soruya yanıt sağlayan Vitor Pereira, “Yapmış olduğumuz değişimleri maçı doğrultmak düşüncesince yaptık. Orta alan kalitemizi değiştirmemiz lazımdı. Nazım baş döndürücü bir tomar müddet almadığı düşüncesince yoruldu ve oradaki itidalli standardını yükseltmek düşüncesince Ferdi'yi oraya çektik. Önde de hepsi tutabilmek düşüncesince yegâne elan ileri uç oyuncusu oyuna soktuk. Mesut değişikliğiyle onun açıklık üretmesi düşüncesince aldık. Son bir küf verip maçı değiştirebilmesi düşüncesince girdi. Yaptığımız tamamı değişimleri maçı doğrultmak düşüncesince yaptık. Maç bittikten sonradan farklılık iyiydi kötüydü erişmek kolay. Kafamızda hal namına bunları belirledik ve bu değişimleri yaptık“ sanarak konuştu.

“Sakatlıklar baş döndürücü bir tomar he ve tartım yakalayamadılar“

Takımın gidişatına yer veren Portekizli Teknik Adam, “Gerçekçi bakış açısıyla bakmamız icabında yaşadığımız bir baş döndürücü sakatlıklar he ve onlar ritmini yakalayamadı. Milli arada baş döndürücü bir tomar ulusal aktör ulusal takıma gitti. Bunun ilişkin 3 günde bir karşılaşma oynadığımız takvim ulaşınca antrenmanlarda hatalarımızı düzelti fırsatımız olmadı. Savunma hattımızın ulusal takıma gitmiş olması, Tisserand'ın Serdar Aziz'in ulusal takımda yaşamış bulunduğu yargı bizi etkiledi. Sangare'nin de sakatlığı bizi etkiledi ve angıç oyuncusunu dinlendirme fırsatını elimden aldı. Antrenmanlara 12-13 oyuncuyla çıkacak durumumuz olduk. Taktiksel manada bizi etkiledi. Bugün oynadığımız düzen geçmiş 5 maçtaki performanstaki davranışların hepsini sergiledik. Çok birinci sınıf bir takıma gönül rahatlığı oynadık, onların baş döndürücü bir tomar müsabakasını izledim. Oynadıkları maçlarda rakiplerine maslahat yaptılar fakat bugün defans yaptılar. Benim fikrime uyarınca bugün oynamış olduğumuz düzen faziletli düzem oyundu. Kesinlikle hepimiz bugün kaybetmeyi doğruluk etmedik, taraftarda doğruluk etmedi“ dedi.

Ozan Buğra Koşar
 

İLGİLİ HABER
Bülent Korkmaz: Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe takımını alt etmek zordu Bülent Korkmaz: 'Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe takımını alt etmek zordu'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler