USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: 'Çok güçlü ve büyük bir kulüple oynayacağız'

Yunanistan mümessili Olympiakos ile ferda branşında karşılaşacak bulunan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira matbuat toplantısında konuştu. Çok güçlü bir takımla dirlik karşıya geleceklerini kail Pereira, "Takımım savaşarak 3 puanı kabul etmek düşüncesince herhang

Vitor Pereira: 'Çok güçlü ve büyük bir kulüple oynayacağız'
29-09-2021 20:04
UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında ferda Yunanistan mümessili Olympiakos'u misafir edecek bulunan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Maça bağlı düşüncelerini aktararak laflarına başlamış bulunan Portekizli çalıştırıcı, "Hiç şek bulunmayan ki ferda güçlü bir karşılaşma olacak. İyi ve deneyimli bir takıma gönül rahatlığı oynayacağız. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kabilinden kulvarlarda tekraren epope göstermiş, bizim kabilinden baş döndürücü büyük bir kulüple karşılaşacağız.

Portekizli bir hocaları mevcut ve kendisiyle arkadaşız. Yarın bizim elleme bir meyve olabilmemiz düşüncesince öz oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Umarım ferda hava de beklediğimiz kabilinden olur, buna ihtiyacımız var" niteleyerek konuştu. Sakatlıktan dönen aktörleri da ferda amade olsalar bile oynatmayı düşünmediğini kail Pereira, "Sakat oyuncularımız yarınki maçta kuşkulanmak düşüncesince amade olsalar güçlü sakatlıktan toy çıktılar. Onları yavaş yavaş bükmek istiyoruz. Her halükarda ferda 11 aktör sahada olacak" açıklamasını yaptı.

"Benim düşüncesince cümle değil devim bilimi önemlidir"

Göreve geldiği günden beri '3'lü defans' cümlesiyle karşılaştığını anlatım fail Vitor Pereira, "Futbol cümle değil, dinamiklerdir. Futbolcular arasındaki etkileşim önemlidir. Dizilişiniz önemlidir. Geriye çekildiğinizde, ofans yaptığınızda farklılıklar göstermeniz mühim bir şeydir ve ehemmiyetli bulunan davranışlardır. Hazırlık periyodunun akıbet haftasında dü ehemmiyetli günah yaşadık. Daha sonraları 3 günde 1 karşılaşma yaptığımız çağa girdik ve apayrı sakatlıklar da oldu. Şimdi katı baş döndürücü hastalıklı oyuncumuz dönecek ve devim bilimi futbolu sergileyeceğiz. Bu tür takımlarda çalıştığınızda ve hem hafta arası bununla birlikte hafta böylece karşılaşma yaptığınızda, antrenmanlarda hataları tashih şansınız olmuyor. Ama önderlik gerçekleştirmek önemlidir” dedi.

Steven Caulker'in takımdan ayrılması üzerine sorulan suali da cevaplayan Pereira, "Steven Caulker elleme bir oyuncu. Kendisine de ak biçimde açıkladım. Onun hile seçimi benim dinamiğime ve sistemime uymuyordu, savunmada baş döndürücü bariz veriyorduk. Onun düşüncesince en iyisini istiyorum. Kim Min-Jae ise benim tanımıma gereğince fevk düzem bir aktör ve şu anne derece çalıştığım en elleme isimlerden" ifadelerini kullandı.

"Çok birinci sınıf bir takımım var"

Maça çıkma bulunan grup dair sonucu kendisinin verdiğinin altını çizen Vitor Pereira, "Günün böylece sonucu ego veriyorum. Berisha'nın ve gayrı oyuncuların performansından mutluyum. Karakter, yabanlık ve nitelik açısından baş döndürücü elleme bir takımım var. Berisha baş döndürücü elleme çalışıyor. Buraya ulaştığında seviyesini artıracak zamanı olmadı. Rossi, Crespo ve Max Meyer kabilinden aracısız adına sahaya çıktılar. Hepsi geldiklerinden beri özgüvenlerini yakalamaya çalışıyor. Hepsinin durumundan memnunum" dedi. Bilimsel usul ve analizler üzerine da mütekellim Pereira, "Eğer eleştirilmek istemiyorsanız apayrı bir iş yapmanız lazım. Futbol bu. İnsanlar bunu herhangi bir yede konuşurlar. Futbolun dobra yönü de budur. Sizin neler yapmış olduğunuz bilmiyorlar ancak konuşuyorlar. Futbolun güzelliği de bu. Herkes beceri yönetmen ve hacısı hocası benden hâlâ elleme biliyor. Ama onların sahaya gitmeleri ve değişmeyen vermeleri gerekmiyor. İnsanların benim hakkımda konuşmaları da elleme bir şey. Ben buradayım ve bu eleştiriler dobra benim adıma" niteleyerek konuştu.

"Gruptaki tek ekipman diğerinden yüksek değil"

Grupta arazi meydan takımların birbirlerine baş döndürücü benzeyen takımlar bulunduğunu laflarına ekleyen Vitor Pereira, "Hedefimiz ferda kazanmak. Grupta birbirine benzeyen takımlar var. Kalite adına farklılıklar olsa da takımlar birbirine benziyor. Hiçbir takımın gayrı takımdan yüksek bulunduğunu düşünmüyorum. Biz de ferda 3 benek kabul etmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Avrupa Ligi'ni kazanabilecek miyiz? Ben realist birisiyim. Bir ahir maçı düşünürüm. Benim takımım ferda savaşacak ve 3 benek kabul etmek düşüncesince elinden geleni yapacak" ifadelerini kullandı.

Kadroda arz değiştirme yapmış olup yapmayacağı üzerine da mütekellim Pereira, "Bazı oyuncuların az buçuk süreye gereksinimi var. Mesela Burak Kapacak baş döndürücü dinç ve birinci sınıf bir oyuncu. Ama kendisi bir madun ligden, Bursaspor'dan geldi. Onun taktiksel manada kimi şeyleri anlayabilmesi düşüncesince vakte gereksinimi var. Ne devir kesinlikle akış yapması ve defans yapması icap ettiğini bilmeli. Ben bu vaziyette bir oyuncuyu sahaya sürmeyi akıllıca bulmuyorum. Futbolcular bir insanoğlu ve bu yoğunluğu giderebilmemiz düşüncesince arz değiştirme yapmamız gerekiyor. Önceki maçlarda elimde baş döndürücü bir tomar hal yoktu. Rotasyon yapamadım. Benim düşüncesince etraflı oyuncularım baş döndürücü önemli. Buradan da kendilerine özgülemek istediğim ileti bu" niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler