USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vincenzo Montella: 'Umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez'

Adana Demirspor'da Teknik Direktör Vincenzo Montella, Dünya Kupası'nda play-off'a artan A Milli Takım ile ilgili, "Ben İtalyanım, ümit ederim Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez" dedi. Altay'ın nitelikli birlikte ekip bulunduğunu vurgulayan Montella, "İlk 7 maçta 5 yengi aldı

Vincenzo Montella: 'Umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez'
17-11-2021 23:53

Ligde 16 puanla 10. tam mevcut mavi-lacivertli ekip, deplasmanda alışveriş haset başına gelebilecek Altay maçının hazırlıklarını pakt tesislerinde sürdürüyor. Antrenmandan ilk gazetecilere açıklamalarda mevcut Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Altay maçının öneminden bahsederek, “Bu arada tatil fırsatımız oldu. Milli oyuncularımız arka döndü ve yine hazırlıklara başladık. Maça bulunan yaklaşımımız baş döndürücü fazla önemli. İyi, dobra ortak karşılaşma olacağını düşünüyorum” biçiminde konuştu.

“Umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez”

A Milli Takım'ın müsabakasını izlediğini ve beğendiğini tamlayan Montella, “Türkiye Milli Takımı'nı kutlama ediyorum. İtalya da play-off'a kaldı. Umarım 2 kol da play-off'tan gruplara kalma şansını elde eder. İtalya Milli Takımı'nın uygulayım direktörü baş döndürücü koskoca ortak hoca. Ben buna inanırım ki, play-off'tan çıkıp bizi Dünya Kupası'na götürecek. Ben İtalyanım, ümit ederim Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez” ifadelerini kullandı.

“Türkiye başka devletlere mucibince hâlâ farklı”

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın ecnebi kuralına gösterdiği tepkiye de yer veren Vincenzo Montella, “Aslında federasyonunun koyduğu ortak kural. İster istemez almak zorundasınız. Türkiye başka devletlere mucibince hâlâ farklı. Baktığınızda İtalya'da hakeza ortak duraç yok. Hem hocanın aynı zamanda kulübün işi hâlâ kolay” dedi.

“Deplasman performansı iyi”

Adana Demirspor'un deplasman performansını beğendiğini kaydeden Montella, “İlk maçımızı saymazsak deplasmanda elleme maçlar oynadığımızı düşünüyorum. Son oynadığımız deplasman maçı da hiçbir bitik değildi. Rakibinde enerjisini matematik buyurmak ve ona mucibince tertiplenmek lazım” biçiminde konuştu.

“Kaliteli olduklarını gösterdiler”

Ligde karşılaşacakları Altay'ı da değerlendiren Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella, hâlâ sonraları şunları söyledi:
“Altay ekibi birinci sınıf bulunduğunu gösterdi. İlk 7 maçta 5 yengi aldılar. Son 5 maçtır kazanamıyorlar. Böyle rakipler bu janr periyotlardan sonraları tashih buyurmak isteyecektir. Aslında bizim düşüncesince de yarar olabilir. Kazanmak istedikleri düşüncesince dengelerini bozabilirler. O nedenden bizim özlük hazırlığımızı yaparak oraya gitmemiz gerekiyor.”

Matias Vargas: “Burada olmam baş döndürücü devlet verici”

Mavi-lacivertli ekibin kol oyuncularından Matias Vargas ise Adana'yı baş döndürücü sevdiğini, Adana Demirspor taraftarının da Arjantin lehtar topluluğuna benzediğini söyledi. Vargas, “Türkiye ligi baş döndürücü şişman ortak lig. Gelişmek düşüncesince baş döndürücü çabalayan ortak lig. Dünya çapınca olmaya etkin ortak lig. Benim ortak tane hedefin Pazar çağ ki maçı kazanmak. Her hafta yavaş yavaş ilerleyerek gidiyorum. Çok sevdiğim ortak yerdeyim. Burada olmam baş döndürücü devlet verici. Adana Demirspor taraftarı Arjantin lehtar topluluklarına baş döndürücü benziyor. Uzun ortak müddet kılıç seyircisiz oynadık. Seyircili maçlar başladığında onların tutkuları beni baş döndürücü bahtiyar etti” ifadelerini kullandı.

Belhanda: “Forma verildiği taktirde oynayacağım”

Takımın golcülerinden Younes Belhanda ise Altay maçına hazırlandıklarını vurgulayarak, “Aldığımız yengi baş döndürücü önemliydi. Önümüzde sıkıca ortak uğraş var. Çıkıp elimizden geleni yapacağız. Ligi yukarı sıralarda bitirebilmemiz ve ortak eski galibiyetimizi ehemmiyetli kılabilmemiz düşüncesince kazanmamız gerek. Sakatlığım dair şu an kendimi elleme hissediyorum. Forma verildiği taktirde oynayacağım” dedi.

“Sahada olmayı istiyorum”

Sahanın haricinde olmayı hiçbir istemediğini aktaran Belhanda, “Sahanın haricinde gelişmek beni çıldırtıyor. Sahada olmayı istiyorum. Arkadaşlarım, taraftarlar beni özledi biliyorum. Ben de sahada olmayı özledim. Bu benim işim ve bundan esenlik alıyorum. Her defasında sahada gelişmek isterim ve sahada yerimi alacağım” diyerek konuştu.

Umutcan İşledici

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler