USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Uyumayan atölyeler'de bellek fırtınası yaparak plan üretiyorlar

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri, 7 güneş 24 vakit kullanabildikleri atölyelerde millî ve arsıulusal yarışmalar düşüncesince teknik buluş ve icraat yapıyor.

'Uyumayan atölyeler'de bellek fırtınası yaparak plan üretiyorlar
21-10-2021 11:45
Bursa

Rektörlük çeşidinden öğrencilerin kâffesi ihtiyaçlarının karşılandığı atölyelerde, yarışmalara katılacak öğrencilere müşavir akademisyenler de dayanak noktası sağlıyor.

Öğrencilerin kurduğu 7 füze ekibi ve 3 peyk takımındaki öğrencilerin yararlandığı atölyelerde, şu anne genişliğinde 8 insansız iklim aracı, 3 insansız su altı aracı, birlikte insansız karaca aracı, 3 ekincilik teknolojileri ekibi arazi verimliliği takdir çözümleme robotu, 3 adamlık yararına arabanın yanında 5 uçar otomobil ve 3 helikopter geliştirildi.

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, AA muhabirine, öğrencilerin kullanışlı eğitimi derin şekilde yaptıklarını, yarışmalara tahavvül etmek düşüncesince de iri birlikte azim ve motivasyonla hazırlandıklarını söyledi.

Okuldaki fiziksel mekanlarda atölyeler düşüncesince dönüşüme gittiklerini tamlayan Karademir, şöyleki konuştu:

"Çocuklarımızın çalışabileceği birlikte taraftan da 24 zaman kalabilecekleri birlikte atölyeden fazla yuva yaptık. Öğrencilerimizin talebini istikbal etmek düşüncesince elimizdeki eksiksiz olanakları seferber ettik. Bursa aşırı iyicil insanlarla dolu, birlikte firmamız evlatların kâffesi kemirmek harcamalarını karşıladı, birlikte firmamız öğrencilerimizin konaklama ihtiyacını karşıladı. Sanayicilerimizin aşırı iri birlikte desteği oldu. Devletimizin verdiği imkanlarla da teçhizat, maşa edevat aldık, zımnında birlikte binadan fazla içi meşbu birlikte mekana çevirdik. Minik birleştirme endüstri bölgesinin simüle fail bölgelerin ve platformların darülfünun kampüsü zarfında oluşması lazım."

Karademir, öğrencilerin zat başına birlikte şeyleri söküp takmasının, üretmesinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu anlattı.

Pazarlama, iş kırma üzere kabiliyetlerin bu çeşit mekanlarda kazanıldığına ayraç fail Karademir, "Ulusal ve arsıulusal yarışmalara hazırlanma güdüsüyle motive edilen atölyeleri getirmek ve mektepli kulüplerini müzaheret etmek sonuç basamak önemli. Bu atölyeler esasen yaşamın provası. Üniversite zarfında ikinci birlikte darülfünun şekilde bakabilirsiniz." dedi.

Kanserde er teşhisle ilgilendiren plan TEKNOFEST'te ikinci oldu

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 3. dershane talebesi Muhammet Ataman ise okulun sunmuş olduğu imkanlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okulun atölyelerinde hazırlanarak icra ettikleri uçar otomobil tasarımıyla TEKNOFEST'te en güzel lokma ödülü aldıklarını aktaran Ataman, "Uçan otomobil dizayn yarışmasında kâffesi mühendislik yeteneklerini ortaya koyarak ağız ağıza uçar birlikte anahtar ortaya konulması isteniyor. BAYKAR ve ASELSAN mühendisleri bizleri değerlendiriyor. orijinal yönlerimizle arabanın uçabilir bulunduğunu kanıtladık ve bu aşamada en güzel lokma ödülünü aldık." bilgisini paylaştı.

Üretim noktasında kâffesi ihtiyaçlarının karşılandığını anlatım fail Ataman, nice üniversiteden dostlarının da zat atölyelerinde idman istediğini belirtti.

Biyomühendislik Bölümü 3. dershane talebesi İlayda Apay, TEKNOFEST'te "Kanserde Erken Teşhise Yönelik ctDNA Tespitli Biyosensör Üretimi" anlı şanlı projesinin ikinci seçildiğini bildirdi.

Biyoteknoloji ve inovasyonla ilgilendiğini kail Apay, "Okulda girişimcilik eğitimleri de alıyorum. Bölüm hocalarımdan da aşırı memnunum, onlar da herhangi birlikte açıdan asistan olmaya çalışıyorlar. Diğer bölümlerin hocalarından da dayanak noktası alıyoruz. Onkoloji dair faziletli lisans gerçekleştirmek istiyorum. Girdiğim yarışmalar ve aldığım dereceler fikirlerimi değiştiriyor." ifadesini kullandı.

İnsansız iklim araçları tasarladılar

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Gökay Bayrak, okuldaki takımlara müşavirlik yaptığını, bölümün kâffesi imkanlarını öğrencilere açtıklarını anlattı.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği doktora talebesi Abdullah Çakıroğlu ise savaşçı insansız iklim ara bulucu kategorisinde TEKNOFEST'te birlikte numara bulunan takımın elektrik-elektronik sorumlusu şekilde fariza aldığını söyledi.

Yarıştıkları kategorinin yazılım ağırlıklı bulunduğunu aktaran Çakıroğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"İşin zarfında kaynak el işi sistemi, tanıtma sistemi ayrımsız sürede sunucuya da enstantane fotoğraf şekilde data irsal işlemi de var. Biz bu mevzularda 2-3 yıldır uğraşıyoruz. Yarışmada kâffesi sistemimiz apiko birlikte biçimde çalıştı. Yazılımımız yüzdelik 100 domestik şekilde tasarlandı. Biz kol şekilde 7 kişiyiz lakin birlikte üyemiz de okulumuz. Bu bizim düşüncesince 3 ayda yapacağımız işi birlikte ayda yapmamızı sağladı."

Savaşan insansız iklim ara bulucu yarışmasında birlikte numara bulunan takımın yazılım sorumlusu Mekatronik Mühendisliği 3. dershane talebesi Furkan Işıkay ise yarışmalara etraflıca zamandır katıldıklarını ve yetişek de verdiklerini, sonunda deneyim sahibi olduklarını belirtti.

Mekatronik Mühendisliği 2. dershane talebesi Ahsen Konca yazılım dair icraat yaptığını, TEKNOFEST'te başıboş fariza insansız iklim ara bulucu yarışmasında yarıştıklarını söyledi.

Mühendislikte birlikte kadının nice şeyi başarabileceğini gösterdiğini aktaran Konca, "Yazılımından tutun mekatroniğine tığ hepsinde varız hanımlar olarak. Benim gayem giderek havacılık sektöründe yazılımcı kazanmak ve milletimiz, türkiye namına hayır işlerde bulunmak, Milli Muharip Uçak'ın ihtimal birlikte devir yazılımcısı olmak." değerlendirmesinde bulundu.

TEKNOFEST'te çakılı taraf kategorisinde 3. bulunan Lagari takımının kaptanı Orkun Tepeli ile elektrik-elektronik sorumlusu Batuhan Altınküpe de okulun sunmuş olduğu olanaklar yardımıyla güzel çalışmalara imza attıklarını anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler