USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna bir günde koronadan vefat eden 734 kişi ile rekor kırdı

Ukrayna'da bir günde korona virüs dolayısıyla 734 kişi yaşamını kaybederken, bu nüsha salgının esasen bu yana kaydedilen en faziletli nüsha oldu.

Ukrayna bir günde koronadan vefat eden 734 kişi ile rekor kırdı
26-10-2021 17:24
Ukrayna, korona virüs ile uğraş etmeye bitmeme ediyor. Bugün açıklayan korona virüs vefat sayısıyla bir günde yaşamını kaybedenlerin sayısı 734 namına açıklanırken bu benzer korona virüs salgınının kökeninden buyana kaydedilen en faziletkâr günce vefat sayısı oldu. Hastaneye yatış payı da güzeşte haftaya layıkıyla yüzdelik elli arttı.

Avrupa'nın en donsuz ülkelerinden birisi bulunan Ukrayna'da dölleme payı ince düşük. 41 milyon nüfusa ehil ülkede, tahminî namına 7 milyon ferdin aşılama bulunduğu biliniyor. Sağlık Bakanı Viktor Lyashko, korona virüs dolayısıyla hastaneye başvuran şahısların yüzdelik 94'ünün aşılama olmadığını açıklarken, hastanede yatan şahısların üçte ikisinin ise müvellidülhumuza desteği aldığını duyurdu. Lysashko ayrıca, "Hastaneye yatış şu anda çok boyutlara varmış durumda, herkesi aşılama olmaya çağırıyorum bu biçimsiz hali fakat hakeza durdurabiliriz" dedi.

Ukrayna'da akıbet paylaşılan korona virüs verilerine göre, ülkede bütün 2 milyon 800 bin hadise bulunurken, 64 bin 936 kişi de korona virüs dolayısıyla yaşamını kaybetti.

Yaz aylarında korona virüs hadise sayılarında düşme canlı Ukrayna'da, hadise rakamları güzeşte haftalarda 16 bin - 20 bin ortada seyrederken, evvel açıklayan hadise sayısı ise 19 bin 120 oldu.

Hükümet kesif pıtrak aşılama uyarısında bulunurken aşılama sıfır yurttaşlar restoran, spor salonu ve öbür çecik açıkça bölgelerde kısıtlamalarla karşılaşıyor. Bazı sektörlerde çalışanlara aşılama şartı da getiren Ukrayna, öğretmenlerin aşılama olmasını mecburi bir duruma getirdi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler