USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye genelinde öğrenci yurtlarında 'deprem' tatbikatı

AFAD tarafından ülke genelindeki tüm öğrenci yurtlarında eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde öğrenci yurtlarında 'deprem' tatbikatı
10-11-2022 08:08

Düzce

Düzce'de Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Yaklaşık 11 bin öğrenci aynı anda deprem tatbikatına katıldı.

AFAD tarafından ülke genelindeki tüm yurtlarda eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Düzce'de bulunan 10 Kredi Yurtlar Kurumunda aynı anda gerçekleştirilen deprem tatbikatına, Mahpeyker Kız Öğrenci Yurdunda Düzce Valisi Cevdet Atay ile AFAD, UMKE, arama kurtarma dernekleri, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de katılım sağladı. Öğrenciler, siren sesinin duyulmasıyla "çök, kapan ve tutun" uygulaması yaptı, ardından yurdu hızlıca boşaltarak toplanma alanına geldi. Burada yapılan sayımın ardından tatbikat tamamlandı.

Konya

Konya'da öğrenci yurtlarında "Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.
Afet ve Tatbikat Yılı etkinlikleri çerçevesinde, bir deprem anında ve deprem sonrasında da hızlı bir tahliye için Türkiye genelinde ve Konya merkez ile ilçelerindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında eşzamanlı "Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, 31 KYK yurt müdürlüğünde 31 bin 388 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı'na Mesnevi KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda katıldı. Deprem anını canlandırmak için senaryo gereği çalınan sirenle başlayan tatbikatta, deprem sırasında hayati öneme sahip olan çök-kapan-tutun pozisyonu alan öğrenciler, tehlike geçti alarmının ardından güvenli tahliye protokollerine uygun olarak yurttan tahliye edildi. Tatbikatın sona ermesinin ardından öğrencilerle sohbet eden Vali Özkan, tatbikatı başarıyla tamamlayan öğrencileri kutladı.

Muğla

Muğla Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'ne bağlı sekiz KYK yurdunda, Muğla AFAD ekipleri tarafından eş zamanlı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Muğla il genelinde düzenlenen deprem tatbikatına 13 bin 830 öğrenci, 394 personel yer aldı. Tatbikatta senaryo gereği 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çök-Kapan-Tutun tatbikatında yurtlarda kalan öğrenciler tahliye edildi. Yaralılar UMKE ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Deprem anında yurtta mahsur kalan öğrenciyi Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kurtardı.

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler