USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türk Konseyi içerisinde Başsavcılar Şurası oluşturuldu

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) unsur devletlerin başsavcılarının evvel toplantısı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı.

Türk Konseyi içerisinde Başsavcılar Şurası oluşturuldu
01-11-2021 11:29
Bakü

Azerbaycan Başsavcısı Kamran Aliyev'in ev sahipliğinde planlı toplantıya Kırgızistan Başsavcısı Kurmankul Zuluşev, Özbekistan Başsavcısı Niqmatilla Yuldoşev, Kazakistan Başsavcı Yardımcısı Berik Asılov ve Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Mirvohid Azimov katıldı. Toplantıya Türkiye'den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ortaklık etti.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderilmiş olduğu videoteyp ileti gösterildi, Azerbaycan Başsavcısı Aliyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in mesajını okudu.

Toplantı ondan sonra Türk Konseyi içerisinde Başsavcılar Şurasının yapılış vesikası imzalandı. Belgeye Türkiye hesabına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin imza attı.

Şahin, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, Türk Konseyi'nin nice bölgede teşrikimesai gerçekleştirdiğini, bunun ilçe piyasasının olmamasının şişman eksi olacağını kaydetti.

Başsavcılıkların yargının ehemmiyetli birlikte yönünü oluşturduğunu tamlayan Şahin, "Biz bu oluşumu kurmakla Türk Konseyi'nin şimdi çelimli bir duruma gelmesinin önünü açmış oluyoruz. Artık ilçe ayağı yapılmış oldu. Bundan sonraları başka bölgelerde da iş birliğini geliştirerek Türk Konseyi dünyada lakırtı sahibi kuruluşlardan bir tanesi durumuna gelecektir." dedi.

Karabağ cenginde Ermenistan'ın Azerbaycan çıplak yerleşme birimlerine gerçekleştirdiği saldırılardan da bahseden Şahin, "Azerbaycan Uluslararası Mahkemeye sorun da açtı bu konuda. Azerbaycan'ın kazanacağına inanıyorum. Türkiye şekilde da tığ bu mevzuda Azerbaycan'a değme ayrışık desteği, katkısı hazırlamaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan videoteyp ileti gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Başsavcılar Şurası'nın ilkin toplantısına gönderilmiş olduğu videoteyp mesajında, Türk Konseyi'nin acemi katılımlarla enerjisini artırdığını belirterek Konsey'in lehçe birlikte teşrikimesai formatından çıkıp arsıulusal birlikte yapıya kavuştuğunu anlatım etti.

Türk Konseyi ile teşrikimesai gerçekleştirmek ve Konsey'e teleskop iktisap etmek isteğini dile getiren devletlerin sayısının gün günden çoğaldığına dikkati çekici Erdoğan, "Ülkelerimiz birlikte yandan aşırı uluslu platformlarda vatandaşlarının adalet ve kendilerini savunurken başka taftan da Türk dünyasını birlikte araya getiren yegane teşekkül bulunan Türk Keneşi de dayanışmasını güçlendiriyor. Özellikle sonuç senelerde tanık olduğumuz olaylar ticaretten ulaşıma, savunmadan sağlığa derece değme bölgede acemi teşrikimesai yollarını geliştirmemizin bizim düşüncesince birlikte ihtiyaçtan mavera ıztırar oluğunu göstermiştir." diyerek konuştu.

Kısa müddet ilkin İstanbul'da kâmil adların katılımıyla Türk Konseyi Medya Forumu'nun düzenlendiğini hatırlatan Erdoğan, "Forum kapsamında meydana getirilen tartışmalarla yazışma meselesi için çelimli ve güçsüz yanlarımızı belirleme ika olanağı bulduk. Ülkelerimizi gaye düzlük dezenformasyon ile mücadelede ait birimlerimizin etkinliğini artıracak ciddi kararlar aldık." dedi.

Medya Forumu'nun çabucak akabinde dakika de Bakü'de Türk Konseyi Başsavcılar Şurası'nın yaşama geçirilmesinin yerinde gururunu yaşadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Terörizm, ağır aksak göç, hudut aşan taksirat kabil bizi ve vatandaşlarımızı aracısız etkileyen tehditlerin arttığı birlikte çağda ilçe organlarımızın acemi diyalog zeminlerini oluşturmalarına şişman ehemmiyet veriyoruz. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız arasındaki sınama ve bilim paylaşımını artıracak, iletişimi ve iş birliğinin aşırı şimdi çalışan bir duruma getirecek bu zamanı adımın bizi hedeflerimize şimdi da yaklaştıracağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle Türk Konseyi Başsavcılar Şurası'nın hayır olmasını diliyor, Türk dünyasındaki kardeşlerime mutluluk, bol bolamat ve sağlık dilek ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler