USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Triatlonda acemi devre gayesi 81 ile yayılmak

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Yalçınkaya, "Bölgesel ligler sebebiyle 81 ile ulaşabiliriz sanarak düşünüyoruz. Her ilin kendine hususi potansiyeli var. Oralara ulaşmamız lazım." dedi.

Triatlonda acemi devre gayesi 81 ile yayılmak
05-11-2021 14:00
Ankara

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, önlerindeki 3 salname çağda en ehemmiyetli hedeflerinin branşı Türkiye'nin değme hesabına ulaştırmak bulunduğunu söyledi.

Federasyonunun umumi kurulunda başkanlığa esasen seçilen Yalçınkaya, AA Ankara Spor Servisi'ni görüşme etti.

Kendisini esasen göreve getiren delegelere teşekkürname fail Yalçınkaya, "Çok ağır ortak dayanaklık etmek oldu. Yüzde 95'lik ortak oy oranıyla seçildik. Bu da bizlere verdikleri sorumluluğun büyüklüğünü ortaya koyuyor. Çok çelimli ortak dalavere kurduk. " dedi.

Bir eski dönemlerinde planladıkları nice projeyi pandemi zımnında yaşama geçiremediklerini vurgulayan Yalçınkaya, triatlonun başta Anadolu'ya yayılması düşüncesince ehemmiyetli adımlar atacaklarını dile getirdi.

Triatlon sporu düşüncesince Türkiye'nin elden kenar şeritlerinden ibaret olmadığını vurgulayan Yalçınkaya, "81 ilde çalışkanlık yapabilir noktaya gelebiliriz. Olimpik sportmen yetiştirelim güçlükle sporu ortak hikmet namına da yaşamın içerisine sokmalıyız. Spor bilincini bireylere aşılamamız lazım. Bölgesel ligler sebebiyle 81 ile ulaşabiliriz niteleyerek düşünüyoruz. Her ilin kendine hususi potansiyeli var. Oralara ulaşmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de değme 4 insandan birinin triatlonla ilgilenmesi düşüncesince çalıştıklarını vurgulayan Yalçınkaya, "İki sene evvel takvimimize koyduğumuz fakat pandemi zımnında gerçekleştiremediğimiz şita triatlonuna da başlayacağız. Çünkü Erzurum'da, Kars'ta kros ski önleyen baş döndürücü ağır takımlar var. Bu işin evren ve Avrupa şampiyonaları var. Biz o bireylere triatlon yaptırmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Aralık ayında camiayı ortak çalıştayda toplayacaklarını ve projesini tamamladıkları Triatlon Okulu'nu yaşama geçireceklerini özetleyen Yalçınkaya, "Triatlon Okulu projemiz bitti. Artık bunu yaşama geçirebiliriz. Federasyonumuzu kenar şeridiyle hudutlu avlamak istemiyoruz. Şimdi Anadolu'ya yaymalıyız. Daha evvel altyapısını oluşturduğumuz lehçe liglere neşet etmek istiyoruz. Triatlon Okulu projemiz 6-13 yaşı kapsıyor. Hedef olimpiyatsa, sonucunu 2032'de görebileceğiz. Ancak tığ bu plan sebebiyle tabanda güvenilmez ortak yayımlanma göstereceğiz. Bu yaygınlaşma sebebiyle fevk binanın gelişimi de hızlanacaktır." niteleyerek konuştu.

Asya ve Avrupa şampiyonalarını boğazda tertip hedefi

Bayram Yalçınkaya, İstanbul Boğazı'nda Asya ve Avrupa şampiyonalarını ortak arada yapmayı düşündüklerini belirtti.

Avrupa Triatlon Federasyonuyla bu mevzuda icra ettikleri görüşmeyi özetleyen Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"İlk el Boğaziçi Triatlonu'nu gerçekleştirdik. Geçen sene teşrinievvel böylelikle Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı ile aramızda ortak geveze geçti. 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı. Bu bizim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ve Avrupa Şampiyonasını İstanbul'da ayarlamak istiyoruz. Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı bana, 2023'te İstanbul'da gerçekleştirmek istediğimiz yarışta Asya'dan Avrupa'ya intikal olabileceği için, 'Asya ve Avrupa şampiyonalarını ortak arada yapalım.' önerisinde bulundu. Eğer gerçekleştirirsek, dü kıtanın şampiyonası ortak arada olacak. Dünya şampiyonalarından fena henüz ortak tomar çarpıcı olacaktır. İki kıtayı birleştiren, hakeza spor yapılacak ortak arazi yok. Boğaziçi Triatlonu hakkıyla baş döndürücü şişman ortak ağırlık oluşturdu."

Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle Ordu'da ortak düzenleme yapmayı planladıklarını kail Yalçınkaya, "Mersin ve Alanya'da da arsıulusal yarışmalar yapacağız. Bu sene Balıkesir'de kanalda Avrupa Şampiyonası düzenleyeceğiz. Bu organizasyonlar tanıtımımızı da artıracaktır." halinde konuştu.

"Triatlon Store'yi yaşama geçireceğiz"

Bayram Yalçınkaya, önlerindeki 3 salname süreçte ehemmiyetli projelerden birinin de Triatlon Store'u ayırmak bulunduğunu aktararak, "Triatlon Store'u yaşama geçirip, öz markamızla öz ürünlerimizi camiamıza sunacağız. Hatta nice spor federasyonunun fena ürününe ulaşabilecek insanlar. Tıbbi bölgede baş döndürücü hususi imal edilmiş kumaşlar fena bizim portföyümüzde olacak. İktisadi olacak bu pres kulüplerimize de kesinlikle dayanaklık etmek sağlayacak." açıklamasını yaptı.

Tesisleşme dair da adımlar atacaklarını vurgulayan reis bey Yalçınkaya, "Federasyon binamız ve öz spor tesisimiz olsun istiyoruz. Kamplarımızı, ilmî çalışmalarımızı, hususi organizasyonlarımızı yapabilir noktaya geliriz. Ankara'da ortak kuruluş düşünüyoruz. Bir de kenar şeridi namına Alanya, Balıkesir olabilir. Burada da otelli dinlenme kampı merkezi planımız var. Büyük ihtimalle bu zamanda bunları gerçekleştiririz." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler