USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Triatlonda acemi çevrim gayesi 81 ile yayılmak

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Yalçınkaya, "Bölgesel ligler sebebiyle 81 ile ulaşabiliriz sanarak düşünüyoruz. Her ilin kendine hususi potansiyeli var. Oralara ulaşmamız lazım." dedi.

Triatlonda acemi çevrim gayesi 81 ile yayılmak
05-11-2021 14:00
Ankara

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, önlerindeki 3 salname çağda en ehemmiyetli hedeflerinin branşı Türkiye'nin değme namına ulaştırmak bulunduğunu söyledi.

Federasyonunun umumi kurulunda başkanlığa gine seçilen Yalçınkaya, AA Ankara Spor Servisi'ni görüşme etti.

Kendisini gine göreve getiren delegelere teşekkürname fail Yalçınkaya, "Çok ağırbaşlı müşterek dayanak oldu. Yüzde 95'lik müşterek oy oranıyla seçildik. Bu da bizlere verdikleri sorumluluğun büyüklüğünü ortaya koyuyor. Çok çelimli müşterek dümen kurduk. " dedi.

Bir eski dönemlerinde planladıkları nice projeyi pandemi dolayısıyla yaşama geçiremediklerini vurgulayan Yalçınkaya, triatlonun başta Anadolu'ya yayılması düşüncesince ehemmiyetli adımlar atacaklarını dile getirdi.

Triatlon sporu düşüncesince Türkiye'nin elden kenar şeritlerinden ibaret olmadığını vurgulayan Yalçınkaya, "81 ilde çalışkanlık yapabilir noktaya gelebiliriz. Olimpik sportmen yetiştirelim fakat sporu müşterek hikmet kendisine da yaşamın içerisine sokmalıyız. Spor bilincini şahıslara aşılamamız lazım. Bölgesel ligler sebebiyle 81 ile ulaşabiliriz niteleyerek düşünüyoruz. Her ilin kendine hususi potansiyeli var. Oralara ulaşmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de değme 4 insandan birinin triatlonla ilgilenmesi düşüncesince çalıştıklarını vurgulayan Yalçınkaya, "İki sene geçmiş takvimimize koyduğumuz fakat pandemi dolayısıyla gerçekleştiremediğimiz şita triatlonuna da başlayacağız. Çünkü Erzurum'da, Kars'ta kros ski önleyen baş döndürücü ağırbaşlı takımlar var. Bu işin evren ve Avrupa şampiyonaları var. Biz o şahıslara triatlon yaptırmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Aralık ayında camiayı müşterek çalıştayda toplayacaklarını ve projesini tamamladıkları Triatlon Okulu'nu yaşama geçireceklerini özetleyen Yalçınkaya, "Triatlon Okulu projemiz bitti. Artık bunu yaşama geçirebiliriz. Federasyonumuzu kenar şeridiyle hudutlu avlamak istemiyoruz. Şimdi Anadolu'ya yaymalıyız. Daha geçmiş altyapısını oluşturduğumuz diyalekt liglere neşet etmek istiyoruz. Triatlon Okulu projemiz 6-13 yaşı kapsıyor. Hedef olimpiyatsa, sonucunu 2032'de görebileceğiz. Ancak kılıç bu plan sebebiyle tabanda emniyetsiz müşterek intişar göstereceğiz. Bu yaygınlaşma sebebiyle fevk binanın gelişimi de hızlanacaktır." niteleyerek konuştu.

Asya ve Avrupa şampiyonalarını boğazda kombinasyon hedefi

Bayram Yalçınkaya, İstanbul Boğazı'nda Asya ve Avrupa şampiyonalarını müşterek arada yapmayı düşündüklerini belirtti.

Avrupa Triatlon Federasyonuyla bu mevzuda icra ettikleri görüşmeyi özetleyen Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"İlk kere Boğaziçi Triatlonu'nu gerçekleştirdik. Geçen sene ilk teşrin böylece Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı ile aramızda müşterek geveze geçti. 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı. Bu bizim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ve Avrupa Şampiyonasını İstanbul'da ayarlamak istiyoruz. Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı bana, 2023'te İstanbul'da gerçekleştirmek istediğimiz yarışta Asya'dan Avrupa'ya intikal olabileceği için, 'Asya ve Avrupa şampiyonalarını müşterek arada yapalım.' önerisinde bulundu. Eğer gerçekleştirirsek, dü kıtanın şampiyonası müşterek arada olacak. Dünya şampiyonalarından fark elan müşterek tomar can alıcı olacaktır. İki kıtayı birleştiren, hakeza spor yapılacak müşterek toprak yok. Boğaziçi Triatlonu hakkıyla baş döndürücü iri müşterek el oluşturdu."

Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle Ordu'da müşterek kombinezon yapmayı planladıklarını kail Yalçınkaya, "Mersin ve Alanya'da da arsıulusal yarışmalar yapacağız. Bu sene Balıkesir'de kanalda Avrupa Şampiyonası düzenleyeceğiz. Bu organizasyonlar tanıtımımızı da artıracaktır." halinde konuştu.

"Triatlon Store'yi yaşama geçireceğiz"

Bayram Yalçınkaya, önlerindeki 3 salname süreçte ehemmiyetli projelerden birinin de Triatlon Store'u ayırmak bulunduğunu aktararak, "Triatlon Store'u yaşama geçirip, zat markamızla zat ürünlerimizi camiamıza sunacağız. Hatta nice spor federasyonunun fark ürününe ulaşabilecek insanlar. Tıbbi bölgede baş döndürücü hususi yapılmış kumaşlar fark bizim portföyümüzde olacak. İktisadi olacak bu pres kulüplerimize de behemehâl dayanak sağlayacak." açıklamasını yaptı.

Tesisleşme dair da adımlar atacaklarını vurgulayan reis Yalçınkaya, "Federasyon binamız ve zat spor tesisimiz olsun istiyoruz. Kamplarımızı, ilmî çalışmalarımızı, hususi organizasyonlarımızı yapabilir noktaya geliriz. Ankara'da müşterek kuruluş düşünüyoruz. Bir de kenar şeridi kendisine Alanya, Balıkesir olabilir. Burada da otelli dinlenme kampı merkezi planımız var. Büyük ihtimalle bu zamanda bunları gerçekleştiririz." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler