USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tokyo'da ekşimtırak şenlik canlı Rıza Kayaalp'in Paris 2024 planı hazır

Kariyerindeki biricik fire olimpiyat şampiyonluğuna Tokyo 2020'de ulaşamayan ulusal güreşçi, "Hedefimden şu an kopuk değilim. Bir ahir olimpiyatlarda da tecrübe etmek istiyorum. Onun düşüncesince de muktezi planlamaları elhak yaptım" dedi.

Tokyo'da ekşimtırak şenlik canlı Rıza Kayaalp'in Paris 2024 planı hazır
04-10-2021 12:21
Ankara

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tunç madalya alarak ekşimtırak şenlik canlı ulusal pehlivan Rıza Kayaalp, olimpiyat şampiyonluğuna erişmek düşüncesince Paris 2024'ün planlamasını şimdiden yaptığını söyledi.

Kariyerinde 10 Avrupa ve 4 evren şampiyonluğu bulunan, olimpiyatlarda dü tunç ve birlikte sim madalya elde eden Rıza Kayaalp, kızı Ay Vera ile Anadolu Ajansı'nı görüşme etti.

Rıza, olimpiyat giranbaha madalyası hayaliyle Tokyo'ya gittiğini belirterek, "Üçüncü madalyamızı aldık fakat gene giranbaha baht olmadı. Hep şurası söylemişimdir; bu genişliğinde şampiyonluklarının yanına birlikte olimpiyat giranbaha madalyasını atmak baht olabilmekte inşallah demişimdir. Ancak gene olmadı." dedi.

Tokyo Olimpiyatları'ndaki üçüncülüğünü "Buruk birlikte şenlik yaşadım." laflarıyla özetleyen Rıza, "Sonuçta hedefime ulaşamamıştım fakat gene de ülkeme madalya kazandırdım, dayanak noktası olabildim. Hedefimden şu an kopuk değilim. Bir ahir olimpiyatlarda da bakmak istiyorum. Onun düşüncesince de lüzumlu planlamaları filhakika yaptım." ifadelerini kullandı.

Artık muhtemelen birlikte hoşnutluk geldiğini bunun düşüncesince istirahat ve çalışmanın dengesini güzel ayarlaması icap ettiğinin altını çizen ulusal güreşçi, birtakımı şampiyonalara katılmayacağını kaydetti.

Rıza, Norveç'in başkenti Oslo'da planlı Dünya Güreş Şampiyonası'na da bu nedenden katılmadığını dile getirerek, şu şekilde bitmeme etti:

"Sonuçta 2024 hayalim mevcut ise bundan böyle bu saatten sonradan dinlenmem gerek. Olimpiyatlara henüz baş döndürücü ehemmiyet vermem icap ettiğini düşündüm. Olimpiyat hazırlığı denli ağır, koyu birlikte dönemden geçtik. Dünya Şampiyonası düşüncesince on paralık dinlenemeden idman zorundaydım. Diğer arkadaşımın gitmesini, onun güreşmesini de istedim. Benim düşüncesince henüz güzel olacağını düşündüğüm düşüncesince bu sonucu aldım. Gitsem ihtimal dünkü birlikte şampiyona henüz ülkeme yaşatabilirdim fakat gaye olimpiyat bulunduğu düşüncesince bunu es geçmem gerekiyordu."

Tamamen biricik hedefine odaklandığını vurgulayan Rıza, "Sonuçta biricik birlikte gayem var; olimpiyat şampiyonluğu. Bu nedenden bu süreçteki Avrupa ve evren şampiyonalarının kimilerinden fedakarlık edebilirim. Dediğim denli alamadığım birlikte giranbaha madalya mevcut ve onu kabul etmek düşüncesince değme şeyi gerçekleştirmek istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

"Artık sonuç şansımı deneyeceğim"

"Dünyadan da Avrupa'dan da vazgeçebiliriz." biçiminde fikir tamlayan ulusal güreşçi, "Eğer vücudumun dinlenmesi gerekiyorsa, Avrupa yahut Dünya Şampiyonası'ndan fedakarlık edip, gitmeyerek vücudumu dinlendirebilirim. Çünkü benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan biricik nesne bundan böyle olimpiyat şampiyonluğu. Artık sonuç şansımı deneyeceğim." niteleyerek konuştu.

Uzun birlikte aradan sonradan takımda arazi almadığına ayraç fail Rıza, şunları söyledi:

"Hem baş döndürücü güzel dinleneceğiz bununla birlikte baş döndürücü çalışacağız. Bunun ikisinin ayarlamasını henüz güzel yapmam lazım. Gençken on paralık açıklık vermiyordum. Şampiyonadan gelip birlikte hafta sonradan esasen çalışmaya başlıyorduk. O gençliğin vermiş bulunduğu birlikte durumdu fakat demincek bunun dengesini güzel düzenlemek gerekiyor. 2005'ten 2009'a genişliğinde yıldızlar ve gençlerde, 2009'dan 2021'e genişliğinde da büyüklerde kesintisiz takıma giren birlikte sporcuyum. 32 gözyaşı az buçuk er muhtemel fakat emniyetsiz adım koyu birlikte fasıl geçirdim. O nedenden bu Dünya Şampiyonası'nda bu sonucu aldım. Avrupa ve evren şampiyonalarının kimilerine gidip, kimilerine gitmeyeceğiz."

Rıza, olimpiyatların peşi sıra çalışmalara adım adım başladığını belirterek, "Dinlenmemi yaptım, bol görünürde belirsiz de çalışmalara başladım. Hatta az buçuk da artırdım diyebilirim. Son 1 haftadır derneşik düzentileme içerisindeyim. 20 gün-bir ay güzel fiilen gücümü tekrardan zirveye çıkarıp, sonradan esasen az buçuk dinleneceğim. Bu dengeyi dayanak noktası olmak ehemmiyetli fakat uğur boncuğu nesne yapmadan 3-4 ay dinlenirsen o devir emniyetsiz geriye gidersin. O nedenden o dengeyi güzel düzenlemek gerekiyor." biçiminde konuştu.

"Rakiplerim baş döndürücü sevinmişlerdir"

Oslo'daki Dünya Şampiyonası'na bağlı de değerlendirmelerde mevcut Rıza, "Tabii ki madalya alabilecek arkadaşlarımız var. Takımda birlikte teceddüt de var. Daha geçmiş takıma giren 3-5 arkadaşımız şu an takımda değil. '3-4 madalya alırız' niteleyerek beklenti ediyorum. Şampiyonluk sağlık mi gelmez mi, bilemiyorum fakat inşallah gelir. Madalya maçına çıkarlar. İnşallah şampiyona da bunun yanı sıra gelir." görüşünü paylaştı.

Rıza, grekoromen üslup 130 kiloda kendisi hesabına Türkiye'yi asimilasyon edecek Osman Yıldırım'ın madalya alacağına inandığını dile getirerek, "İnşallah böke olur. Şampiyon olabilecek düzeyde. Benim kilomda madalyanın geleceğini düşünüyorum." dedi.

Dünya Şampiyonası'na katılmama kararını rakiplerinin ne karşıladığıyla ilişik soruya Rıza, "Bazı rakipler elbette baş döndürücü sevinmişlerdir. Devamlı yendiğim ve böke olabilecek düzeydeki rakipler var. Onlar oldukça sevinçlidir niteleyerek düşünüyorum. Zaten olimpiyattan sonradan bana 'gelecek misin' niteleyerek sordular. 'Yok gelmeyeceğim' dedim." cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler