USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tokyo'da ekşimsi neşe canlı Rıza Kayaalp'in Paris 2024 planı hazır

Kariyerindeki biricik fire olimpiyat şampiyonluğuna Tokyo 2020'de ulaşamayan ulusal güreşçi, "Hedefimden şu an kopuk değilim. Bir ahir olimpiyatlarda da bakmak istiyorum. Onun düşüncesince de muktezi planlamaları doğrusu yaptım" dedi.

Tokyo'da ekşimsi neşe canlı Rıza Kayaalp'in Paris 2024 planı hazır
04-10-2021 12:21
Ankara

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tunç madalya alarak ekşimtırak neşe canlı ulusal pehlivan Rıza Kayaalp, olimpiyat şampiyonluğuna iktiran etmek düşüncesince Paris 2024'ün planlamasını şimdiden yaptığını söyledi.

Kariyerinde 10 Avrupa ve 4 evren şampiyonluğu bulunan, olimpiyatlarda dü tunç ve ortak sim madalya elde eden Rıza Kayaalp, kızı Ay Vera ile Anadolu Ajansı'nı görüşme etti.

Rıza, olimpiyat kıymetli madalyası hayaliyle Tokyo'ya gittiğini belirterek, "Üçüncü madalyamızı aldık ancak gine kıymetli kader olmadı. Hep şurası söylemişimdir; bu genişliğinde şampiyonluklarının yanına ortak olimpiyat kıymetli madalyasını dökmek kader evet inşallah demişimdir. Ancak gine olmadı." dedi.

Tokyo Olimpiyatları'ndaki üçüncülüğünü "Buruk ortak neşe yaşadım." laflarıyla özetleyen Rıza, "Sonuçta hedefime ulaşamamıştım ancak gine de ülkeme madalya kazandırdım, dayanak noktası olabildim. Hedefimden şu an kopuk değilim. Bir ahir olimpiyatlarda da tecrübe etmek istiyorum. Onun düşüncesince de muktezi planlamaları elhak yaptım." ifadelerini kullandı.

Artık mahsus ortak hoşnutluk geldiğini bunun düşüncesince istirahat ve çalışmanın dengesini dobra ayarlaması icap ettiğinin altını çizen ulusal güreşçi, kimi şampiyonalara katılmayacağını kaydetti.

Rıza, Norveç'in başkenti Oslo'da planlı Dünya Güreş Şampiyonası'na da bu nedenden katılmadığını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Sonuçta 2024 hayalim mevcut ise bundan sonradan bu saatten sonradan dinlenmem gerek. Olimpiyatlara elan aşırı ehemmiyet vermem icap ettiğini düşündüm. Olimpiyat hazırlığı kabilinden ağır, derin ortak dönemden geçtik. Dünya Şampiyonası düşüncesince on paralık dinlenemeden idman zorundaydım. Diğer arkadaşımın gitmesini, onun güreşmesini de istedim. Benim düşüncesince elan dobra olacağını düşündüğüm düşüncesince bu sonucu aldım. Gitsem ihtimal toy ortak şampiyona elan ülkeme yaşatabilirdim ancak gaye olimpiyat bulunduğu düşüncesince bunu es geçmem gerekiyordu."

Tamamen ortak tane hedefine odaklandığını vurgulayan Rıza, "Sonuçta ortak tane ortak gayem var; olimpiyat şampiyonluğu. Bu nedenden bu süreçteki Avrupa ve evren şampiyonalarının kimilerinden fedakarlık edebilirim. Dediğim kabilinden alamadığım ortak kıymetli madalya mevcut ve onu kabul etmek düşüncesince herhangi ortak şeyi gerçekleştirmek istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

"Artık akıbet şansımı deneyeceğim"

"Dünyadan da Avrupa'dan da vazgeçebiliriz." halinde düşünüm tamlayan ulusal güreşçi, "Eğer vücudumun dinlenmesi gerekiyorsa, Avrupa veya Dünya Şampiyonası'ndan fedakarlık edip, gitmeyerek vücudumu dinlendirebilirim. Çünkü benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan ortak tane obje bundan sonradan olimpiyat şampiyonluğu. Artık akıbet şansımı deneyeceğim." niteleyerek konuştu.

Uzun ortak aradan sonradan takımda toprak almadığına ayraç fail Rıza, şunları söyledi:

"Hem aşırı dobra dinleneceğiz bununla birlikte aşırı çalışacağız. Bunun ikisinin ayarlamasını elan dobra yapmam lazım. Gençken on paralık boşluk vermiyordum. Şampiyonadan gelip ortak hafta sonradan gine çalışmaya başlıyorduk. O gençliğin vermiş bulunduğu ortak durumdu ancak demin bunun dengesini dobra düzenlemek gerekiyor. 2005'ten 2009'a genişliğinde yıldızlar ve gençlerde, 2009'dan 2021'e genişliğinde da büyüklerde geceli gündüzlü takıma giren ortak sporcuyum. 32 gözyaşı az buçuk er kabil ancak emniyetsiz adım derin ortak çevrim geçirdim. O nedenden bu Dünya Şampiyonası'nda bu sonucu aldım. Avrupa ve evren şampiyonalarının kimilerine gidip, kimilerine gitmeyeceğiz."

Rıza, olimpiyatların peşi sıra çalışmalara adım adım başladığını belirterek, "Dinlenmemi yaptım, ferah ferah de çalışmalara başladım. Hatta az buçuk da artırdım diyebilirim. Son 1 haftadır derneşik emek vermek içerisindeyim. 20 gün-bir ay dobra fiilen gücümü tekrardan zirveye çıkarıp, sonradan gine az buçuk dinleneceğim. Bu dengeyi arkalamak ehemmiyetli ancak nazar boncuğu obje yapmadan 3-4 ay dinlenirsen o devir emniyetsiz geriye gidersin. O nedenden o dengeyi dobra düzenlemek gerekiyor." halinde konuştu.

"Rakiplerim aşırı sevinmişlerdir"

Oslo'daki Dünya Şampiyonası'na bağlı de değerlendirmelerde mevcut Rıza, "Tabii ki madalya alabilecek arkadaşlarımız var. Takımda ortak teceddüt de var. Daha önceki takıma giren 3-5 arkadaşımız şu an takımda değil. '3-4 madalya alırız' niteleyerek beklenti ediyorum. Şampiyonluk dirimlik mi gelmez mi, bilemiyorum ancak inşallah gelir. Madalya maçına çıkarlar. İnşallah şampiyona da bunun birlikte gelir." görüşünü paylaştı.

Rıza, grekoromen üslup 130 kiloda kendisi hesabına Türkiye'yi asimilasyon edecek Osman Yıldırım'ın madalya alacağına inandığını dile getirerek, "İnşallah böke olur. Şampiyon olabilecek düzeyde. Benim kilomda madalyanın geleceğini düşünüyorum." dedi.

Dünya Şampiyonası'na katılmama kararını rakiplerinin ne karşıladığıyla ilişik soruya Rıza, "Bazı rakipler elbette aşırı sevinmişlerdir. Devamlı yendiğim ve böke olabilecek düzeydeki rakipler var. Onlar oldukça sevinçlidir niteleyerek düşünüyorum. Zaten olimpiyattan sonradan bana 'gelecek misin' niteleyerek sordular. 'Yok gelmeyeceğim' dedim." cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler