USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: C segment sedanla ilişik çalışmalarımıza da başladık

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, "Yeni ortak aktör namına kılıç iptidai kıta manken belirledik kendimize ve bunların üstünde de yavaş yavaş uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki sedanımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim." dedi.

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: C segment sedanla ilişik çalışmalarımıza da başladık
12-11-2021 12:29
İstanbul

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, sayısal ortamda meydana gelen Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı'nda (IAEC), meydana getirdiği konuşmada, mobilite ekosisteminde oyunun kurallarının ve alıcı beklentilerinin değiştiğini belirterek, alıcı beklentilerinin değişmesinin temelinde ise değişen teknolojinin gelişmesinin, değişen teknolojinin gelişmesinin temelinde de irtibatlı teknolojilerin, sayısal yaklaşımların çabucak yayılmasının ve otomobilin, otomotivin birlikte dirim bölgesine dönüşmesinin yattığını dile getirdi.

TOGG namına yola çıktıklarında ciddi danışmanlarıyla bu arada birlikte araştırı yaptıklarını ve 20’ye DOĞRU firması kıyasladıklarını aktaran Karakaş, bu kıyaslamada biraz noktanın dikkatlerini çektiğini belirterek, şu biçimde bitmeme etti:

"Birincisi, gelecekte alışılmış makine dalında iri kuruluşların aşırı birlikte tomar iri avantajları olmayacak. Yani gelecekte iri edinmek aşırı ehemmiyetli olmayacak. Ama çabuk olmak, üretken olmak, bu çabuk ve üretken olmanın beraberinde kullanıcı odaklı akıntı edebilmek, organizasyonu onun çevresinde örgütlü edebilmek ve enerjik teşrikimesai ön planda olacak. Çünkü çabuk akıntı edebilmek, çabuk birlikte biçimde yenilikleri yaşama geçirebilmek düşüncesince bu söve gerekli. O manada da toy şirketlerin, esas manada birlikte potansiyelleri olmasının ve oyunun kurallarının değiştirmesinin de önemi var."

"Yurt dışından 27 arkadaşımızı ülkemize art kazandırabildik"

Temelde birlikte teşrikimesai modelinde TOGG’un ekosistemini kurguladıklarını ve kurduklarını tamlayan Karakaş, projeyi yaşama geçirecek ekibin de itinayla seçildiğini vurguladı.

Başından itibaren mevzunun uzmanı, işinin ehli kadrosu ağır ağır hepsi dünyadan topladıklarını dile getiren Karakaş, şunları kaydetti:

"Bulduğumuz yetkinlikleri elbette ki ilkin ülkemizden, bulamadıklarımızda ülke dışından getirdik. Sadece Türkiye'den değil, hoppadak makine dünyasından, otomotiv dünyasından değil, ülke dışından ve ayrımlı alanlardan ki hassaten altını resmetmek istediğim defans uran tecrübesi bulunan arkadaşlardan oluşturduğumuz ekibimiz var. Temelinde bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu düşündüğümüz biraz noktaya ilişmek istiyorum. Her şeyden ilkin tığ işinin ehlinin olmasının beraberinde esas manada toptan tecrübenin de önemine inandığımız düşüncesince arsıulusal tecrübelere ehil arkadaşlarımız var. Çalışanlarımızın yüzdelik 24’ü şu an bayanlardan oluşuyor. Buradaki maksadımız yüzdelik 30 civarında. Bunun beraberinde yüzdelik 44’ün üstünde master ve doktora derecesi bulunan arkadaşlarımız var. Övündüğümüz konulardan birlikte tanesi de ülke dışından 27 çalışanımızı, arkadaşımızı ülkemize art kazandırabildik. Bunun beraberinde bizimle beraber, bizim düşüncesince etkin ve haricen fariza namına aldığımız 250'ye DOĞRU mühendis de projelerimizde bizlere dayanak noktası veriyor."

"Ülkemizde 18 ay kaldıktan sonradan ülke dışına ferahlamak istiyoruz"

TOGG projesinin 15 salname birlikte plan bulunduğunu anımsatan Karakaş, şunları aktardı:

"Özellikle dizi imalata start bölümüne derece enikonu ayrıntılı ve ondan sonradan da en ehemmiyetli kriterleri ilkin edinmek az daha detaylandırdığımız, ağır ağır neler yapmamızın düşünüldüğü birlikte plandan bahsediyoruz. 2018 senesinde şirketimizi yöntemince kurduk ve 2022'nin sonuç çeyreğinde dizi imalata müheyya halde tesislerimizi kurguluyoruz ve 2023 önceki çeyreğinde de C segmentteki SUV aracımızı sektöre önceleme edeceğiz. Burada altını gene resmetmek istediğim birlikte bap var. Yaptığınız incelemelerde şurası gördük; kalburüstü olabilmek için, orta-uzun vadede seçme basketine girebilmek düşüncesince ansızın birlikte tomar modelimizin olması lazım. İdeali 4 ile 6 civarındadır, toy birlikte aktör namına tığ ilkokul pare manken belirledik kendimize ve bunların üstünde de ağır ağır uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki Sedan'ımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim. Başarının sürdürülebilir olması düşüncesince dış satım yeteneğinin, doğrusu rakiplik kabiliyetinin olabilmesi lazım. O sebeple de ilkin devletimizde 18 ay derece kalmış şekilde ve oradaki başarımızı vurgulayarak ülke dışına ferahlamak istiyoruz"

"Yavaş aheste işlev testlerine de başladık"

Gürcan Karakaş, mühendislik dair gelinen sonuç evreye bağlı ise, "Biz üç buutlu modellemelerimizi, simülasyonlarımızı tamamladık, analizlerimizi tamamladık ve ağır ağır da işlev testlerine başladık. Bunun düşüncesince ayrıca daima Türkiye'de yaptığımız prototiplerimizi de kullanmaya başladık. Bu, bizlere Kovid-19 çağında mücahede kazandırdı, bilgelik transferinin oluşmasında bizi destekledi. Yavaş aheste bu sürecin içinde tığ cenk testlerimizle, şita testlerimizle ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

TOGG’un istihsal tesisinde gelinen sonuç evreye bağlı de bilgelik paylaşan Karakaş, gövde, çatı tesislerinin ve boyahanenin bundan böyle üzerinin kapandığını ve boyahanenin içindeki tesisin de kurulmaya başladığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler