USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Tekvandoda olimpiyatlarda madalya iktisap geleneği sürdü

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin, olimpiyatlarda madalya edinim geleneğini sürdürdüklerini belirterek, "Bbaşarılarımızın devamını getireceğiz. Bu noktada kıstak birliği, beraberlik içre çalışmalarımız bitmeme edecek." dedi.

Tekvandoda olimpiyatlarda madalya iktisap geleneği sürdü
19-10-2021 15:44
Ankara

Anadolu Ajansı Spor Servisi'ni görüşme fail Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa baştan isteyen bulunduğunu söyledi.

Tekvando Federasyonu Başkanlığı vazifesini 2003'ten buyana örümcek Şahin, "Beraber minval aldığımız, yürüdüğümüz arkadaşlarımız, Türk tekvandosuna iri fariza sağlayan kulüplerimiz, antrenörlerimizle bu arada başarılarımızın devamını getireceğiz. Bu noktada anahtar birliği, dayanışma içre çalışmalarımız bitmeme edecek. Hizmeti bulunan etraflı kulüplerimize, çalıştırıcı kardeşlerimize, hakemlerimize buradan şükranlarımızı sunuyorum." sanarak konuştu.

Şahin, Türkiye'deki en canlı federasyonlardan bir tanesi olduklarına ayraç ederek, şu halde bitmeme etti:

"Türkiye'nin 81 ilinde fariza sağlayan kulüplerimiz, lisanslı antrenörlerimiz var. Bir ad tekvando gerçekleştirmek istediğinde zat ili içre hususi kulüplere Gençlik İl Müdürlükleri aracılığıyla ulaşabilir. Tekvando ulaşılabilir müşterek spor dalı. Biz de bunu bildirmek namına iri dayanak noktası veriyoruz. Geçmişten bugüne baktığımızda 200'lerde bulunan pakt sayımız, şu anda 3 binlere dayanmış durumda. Bu da tekvando ailesinin ne denli özveren çalıştığının ve Türk sporuna fariza ettiğinin müşterek göstergesidir. Bunu rastgele daim bu arada başardık. Federasyonumuz, kurulları, kulüplerimiz, antrenörlerimiz, hakemlerimiz. Ortaya çıkan neticede baş döndürücü iri muvaffakiyet elde ettik."

"Avrupa'da dünyada ülkemizi gururla özümleme ettik." diyen Şahin, "Bu, Türk tekvando ailesinin başarısıdır. İnşallah rastgele daim bu arada birlik, dayanışma içre gene bu başarıların devamı düşüncesince yürümeye bitmeme edeceğiz." biçiminde düşün belirtti.

Tokyo Olimpiyatları'nda Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün'ün üçüncü bulunduğunu hatırlatan Şahin, böylelikle ulusal sporcuların tekvando dalının toprak almış bulunduğu 6. olimpiyatta da madalya edinim geleneğini sürdürdüğünün altını çizdi.

Tekvandoda Çin, Güney Kore kabil baş döndürücü çelimli devletlerin bulunduğuna ayraç fail Şahin, "Bütün olimpiyatlarda madalya edinmeyi başardık. Paralimpik oyunlarına geçmiş kat tekvando engelleme edildi. Burada da federasyonumuz dü madalya alarak iri müşterek muvaffakiyet elde etti." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, başarıda istikrarı yakaladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ekolun giriş yıllarından itibaren bitmeme fail süreçte ağız ağıza akla dayanan, bilimsel, etraflı uygulayım kurullarla bu arada oluşturmuş olduğumuz performansın artırılmasına müteveccih öbür çalışmalarla bu noktaya geldiğimize inanıyorum. Federasyon yönetimi şekilde ayrımsız halde bu yeri bitmeme ettirme noktasında ısrarla başarının stabil müşterek halde olmasını destekledik. Gelinen noktada dünyanın en çelimli ülkelerinin uğrunda toprak aldık. Bu da Türk tekvando ekolünün ağırbaşlı müşterek göstergesidir. Başarıda en ehemmiyetli bilinçlilik istikrardır. Bu ekolün devamını rastgele daim bu arada sağlayacağız."

Hem eş bununla birlikte eş ulusal takımın değerli bulunduğunu kail Şahin, "Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül'ü Tekvando Erkek Milli Takımı'nın başına getirdik. Servet müşterek marka, ulusal takıma baş döndürücü iri bedel katıyor. Elde ettiği tecrübeyle çocuklarımız yönlendiriyoruz. Kadın takımımızda da Ali (Şahin) öğretmen var. Dünyadaki uygulayım astronomi şekilde da en değerli uygulayım heyetleri içimizde barındırıyoruz. Servet'in çalıştırıcı şekilde katılmış bulunduğu geçmiş olimpiyatta zat kilosundaki müşterek sporcuyla madalya alması DOĞRU değildir." görüşünü paylaştı.

2024 Paris Olimpiyatları'nın çalışmalarına şimdiden başladıklarını tamlayan Şahin, "Bir olimpiyat bittiğinde apayrı müşterek olimpiyat başlar. Çalışmalara doğrudan başladık zira 2024'e de baş döndürücü az müşterek müddet var. Çok tez geçer. İnanıyorum ki orada da kılıç henüz değerli olacağız. Bakıyorsunuz; müşterek ahir şampiyonada, olimpiyatta muaddel müşterek çocuğumuz böke olabiliyor. Bu da muhik rekabet, hak ortamının sağlanmasından kaynaklı oluyor. İnşallah başarımız bu aşamada artarak bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

Ankara'ya arsıulusal dinlenme kampı pedagoji bilimi merkezi

Metin Şahin, Ankara'ya kazandırılması planlanan tesisle ilişik de bilgiler verdi. Spor pedagoji bilimi merkezi dair senelerdir özlemlerinin bulunduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Uygun bulunan mekân emsal gelmemişti ancak sabık aylarda Keçiören Belediyemiz bizlere müşterek mekân tahsis etti. Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı eliyle kuruluş yapmamız düşüncesince bizlere bağış ettiler. Bu noktada Keçiören Belediye Meclisine ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a teşekkürname ediyorum. İnşallah müşterek arsıulusal dinlenme kampı pedagoji bilimi merkezi oluşturmayı düşünüyoruz. Bununla ilişik çalışmalara başladık. Yeni çağda bunun hazırlıklarını yapmış olup elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın yardımıyla bunu Türk tekvandosuna kazandırmayı düşünüyoruz. Uluslararası dinlenme kampı pedagoji bilimi merkezi, dünyanın rastgele kabilinden sporcuların gelebileceği, kuma antrenmanların yapılabileceği müşterek kuruluş olacak. Bu yüz kampların Türk tekvandosunun gelişimine de iri katkılar sunacağına inanıyorum."

"Büyük ayak topu kulüpleriyle görüşüyoruz"

Farklı planlara de yer veren Şahin, "Büyük ayak topu kulüpleriyle de görüşmelerimiz var. Onların da tekvando değerinin, olimpiyatlarda, dünyada baş döndürücü değerli bulunan değerin içre olmasını istek ediyorum." dedi.

Şahin, Proje Koordinasyon Kurulu oluşturduklarını anlatım ederek, "Türk tekvandosu düşüncesince çalışkan müşterek halde çalışıyoruz. Bu başarının devamı noktasında hem kulüplerimize bununla birlikte tekvandonun geneline dayanak noktası noktasında içerden ve dışardan ayrı ayrı planlar yapıyoruz. Bunun içre AB projeleri var, Türkiye içre planlar var. Zenginleştirerek bu emek harcamaları bitmeme ettireceğiz." sanarak konuştu.

6. kat Dünya Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu'na seçilen Metin Şahin, laflarını şu halde tamamladı:

"Doğru kararların çıkması noktasında arkadaşlarla konuşup dobra şeyler yapabiliyoruz. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliğinde bu boyut yarar sağlayabiliyor. Maç yapılmaksızın sportmen gelişimi olmaz. Büyük maçlarda, turnuvalarda sporcular menfaatlerini geliştirir. Diğer maçlara tedarikli gider. Dışarıda karşılaşma olması başkaca baş döndürücü masraftır. Yüzlerce insana dışarıda karşılaşma yaptıramazsınız ancak zat ülkenizde düzenlediğiniz organizasyonda başıboş katılımda, 50-60 ülkenin katılmış bulunduğu müşterek şampiyonada kendini deneyebilir. Kaygılarını giderebilir. Bu noktada arsıulusal federasyonda olmanın baş döndürücü iri avantajları var."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler