USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele kılmak istiyor

Kovid-19 salgını ilkin blokzincir ve NFT'ler iktisap etmek kadar az daha topu topu devir içi hizmetlere müteveccih talebi artırırken, teknolojiden servet kazanmanın toy yollarını arayan şişman firmalar "metaverse" ile "fiziksel dünyayı" ele geçirmeye hazırlanıyor.

Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele kılmak istiyor
29-10-2021 11:19
Washington DC

Facebook, Microsoft, Roblox ve Epic az daha kuruluşların milyarlarca dolarlık envestisman planıyla gündeme gelen metaverse konsepti, internetin gelişimindeki müşterek ahir adım namına görülüyor.

Facebook, firmanın adını Meta namına değiştirecek

Teknolojiden servet kazanmanın acemi yollarını arayan şirketler, metaverse ile insanlara genel ağ üstünden erişebilecekleri düşüntülü müşterek kozmos vadediyor.

Son devirde metaverse'e müteveccih küsurat dikkat Kovid-19 salgının da müşterek kararı namına görülüyor. Daha müşterek tomar insanoğlunun açıktan çalışmaya başlamasıyla devir içi etkileşimin yakında realist duruma getirmeye müteveccih ilginin arttığı belirtiliyor.

Kurgusal müşterek realite bulunan Metaverse konsepti, müşterek ahir evrenin parçası olgunlaşmak talip yatırımcılar ve şirketlerden şişman dikkat görüyor.

Metaverse nedir?

Sanal realite teknolojisinin geliştirilmiş ıssız namına tanıdık metaverse, düşüntülü kozmos namına da tanım ediliyor.

Metaverse'te kişilerin alım satım yapabileceği, hizmetlere sürdürümcü olabileceği, iş dostlarıyla baş başa çalışabileceği, hile oynayabileceği ve ayrıca çevresindeki görüntüyü ferdî zevklerine ve ihtiyaçlarına uyarınca özelleştirebileceği paylaşılan 3D mevhum müşterek yassı sunuluyor. Metaverse, insanoğlunun sayısal alandan çok sayısal dünyanın içerisine girmesine müsaade veriyor.

Örneğin, kullanıcılar çıkarlarını müşterek hologram halinde bambaşka bölgelere yansıtabiliyor. Metaverse, ferdin hemen beslemek hesabına içerisine girebildiği somutlaştırılmış müşterek genel ağ az daha manzara edilebileceği belirtiliyor.

Gerçeğe alakalı olacak metaverse'in, başlangıçta oluşmuş mevhum dünyalardaki karikatürize avatarların tersine kullananların asıl fiziki çevrelerini dijitalleştirerek, birbirleriyle asıl insanoğlu görüntüleriyle etkileşime girebilmelerine İmkan sağlayacağı kaydediliyor.

Metaverse teriminin The Matrix, Pokemon Go, Minority Report, Ralph Breaks The Internet, Black Mirror az daha sayımsız film ile videoteyp oyununda betimleme edilmiş bulunduğu biliniyor.

Facebook yöneticileri, metaverse'i kişilerin hile rollendirirken veya araştırı yaparken birlikteymiş az daha hissedebilecekleri müşterek yassı namına tanımlıyor.

Facebook, metaverse şirketine dönüşmeyi hedefliyor

Facebook, metaverse dalında arka arkaya meydana getirdiği atılımlarla öne çıkıyor.

Son namına Facebook şirketinin adının Meta namına değiştirileceğini duyuran Facebook Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, şirketi doğacak 5 sene zarfında müşterek içtimai komünikasyon araçları şirketi olmaktan çıkarak müşterek metaverse şirketine dönüştürmeyi hedefliyor.

Zuckerberg, orak ayı ayında, nihai tüketicilerin arı firmanın platformlarında celse açacakları değil, ayrımsız sürede bu sayısal dünyada yaşayacakları, çalışacakları ve hile oynayacakları metaverse'i Facebook'un ve webin geleceği düşüncesince müşterek görünüm namına pazarlamaya başlamıştı.

Metaverse'in yapımı düşüncesince Avrupa genelinde 10 bin erkek istihdam edeceğini duyuran Facebook, metaverse ile ayrımsız fiziki bölgede sıfır kişilerin oluşturabileceği ve keşfedebileceği müşterek saf mevhum meydan sunmayı planlıyor.

Zuckerberg, metaverse'i cep telefonlarından veya ekrandan beslemek hesabına kişilerin parçası olabileceği, içerisine girebileceği müşterek genel ağ namına tanımlıyor. Evden düzentileme taraftarı namına aşina Zuckerberg, metaverse’in işe gidip vürut ihtiyacını ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor.

Facebook, bası altında

Zuckerberg, 2004’te Facebook'u kurdu ve borsada kestirmece müşterek trilyon dolar mesabesinde müşterek müşareket durumuna getirdi.

Başta Avrupa olgunlaşmak az daha kozmos çapında düzenleyiciler ve politikacılar, ortalık enerjisini dizginlemek, hata bilim ve tiksinti söylemine akıbet hasretmek düşüncesince Facebook ve Zuckerberg’ı bası altında tutuyor. Facebook'u kârı güvenliğin önüne koymakla suçlayan emektar etkin Frances Haugen'in iddiaları da şu anda Facebook düşüncesince dava oluşturuyor.

Facebook, adını Meta namına değiştirerek müşareket karşı aksi haberlerden uzaklaşmayı ve imajını iyileştirmeyi de hedefliyor.

1 Aralık 2021'den sonraları esham "MVRS" sembolü altında prosedür görecek. Facebook, "metaverse" düşüncesince aut pınar kullanacağını duyurdu. Şirket yapısında bambaşka müşterek ayrım beklenmiyor.

Zuckerberg, eleştirilerden ırak ikamet etmek düşüncesince "metaverse" de “mahremiyet ve güvenliğe” yakında da ehemmiyet vermeyi hedefliyor.

Teknolojinin liderleri webin metaverse ile genişleyeceğine inanıyor

WhatsApp, Instagram ve Messenger'ı da içerisinde barındıran Facebook, acemi sayısal dünyayı özlük başına tekvin etmek istemiyor fakat merkezi müşterek gösteriş oynamayı hedefliyor.

Zuckerberg, kişilerin doğacak yıllarda Facebook'u değişik yakında müşterek tomar müşterek "metaverse şirketi" namına görmelerini beklediğini tabir ediyor. Şu anda Facebook’un personellerinin bu teknoloji üstünde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Facebook, metaverse ile ayrımsız fiziki bölgede sıfır gayrı kişilerin oluşturabileceği ve keşfedebileceği müşterek saf mevhum meydan sunmayı hedefliyor. Şirket, reklam sabah akşam iş modelinde tek bilinçlilik değişmese fark metaverse'te acemi "ekonomik fırsatlar" görüyor.

Diğer teknoloji şirketlerinin yöneticileri de webin metaverse ile genişleyeceğine inanıyor. Bunlar ortada Microsoft Üst Yöneticisi Satya Nadella ile elektronik beyin oyunu geliştiricisi Epic Games'in başkanı Tim Sweeney da bulunuyor.

Sony Electronics yöneticilerinden Tyler Ishida ise çağımız teknolojisinin çözünürlük kuru ve kalitesi yardımıyla metaverse'in katılımcılar düşüncesince "gerçek hayat" derece asıl görünebileceğini belirtiyor. Ishida, metaverse'in hepsi duyuları harekete nâkil yakında dinamo müşterek "eğlence deneyimine" ayraç ettiğini belirtiyor.

Silikon Vadisi'nde pop duruma geliyor

Metaverse, Silikon Vadisi'nde değişik popülerleşen müşterek terim olurken, Microsoft, Nvidia ve Unity Software az daha kuruluşların de metaverse düşüncesince araçlar, hizmetler yahut muhteva geliştirdikleri belirtiliyor.

Çevrim içi hile platformu ve hile tekvin sistemi Roblox da kendini müşterek metaverse şirketi namına tanımlarken, Epic Games'in Fortnite'ı da mataverse'in müşterek parçası namına benimseme ediliyor.

GameStop'ın da yakında verdiği "Web3 Gaming" iş ilanıyla metaverse'e gireceği, firmanın "Web3 Gaming" konumu düşüncesince Ethereum, NFT'ler ve blokzinciri tabanlı hile platformları dair tecrübeli müşterek etkin aramış bulunduğu kaydediliyor.

Uzmanlar, metaverse'in kullanmakta olanları asıl dünyadan yakında da koparabileceği uyarısında bulunarak, Facebook'un hata bilim ifşa az daha bulunan sorunlarının artabileceğini belirtiyor.

Metaverse'in Facebook çeşidinden tüketicilerden yakında müşterek tomar servet doğrultmak düşüncesince kullanılacağı anlamında şüpheler de uzmanlar çeşidinden dile getiriliyor

"Kombinatoryal trend örneği"

Teknoloji Araştırma ve Danışmanlık şirketi Gartner Analisti Tuong Nguyen, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, metaverse'i haberleşme düşüncesince daha belirlenmemiş protokolleri kullanacak, özgür fakat birbirine ilişkin ağların büsbütün ve dinamo "dijital ortamı" namına tanımladı.

Nguyen, "Fiziksel dünyanın asıl zamanlı, uzamsal namına yönlendirilmiş ve dizine kırgın içeriğiyle kesişen, kalıcı, merkezi olmayan, işbirlikçi, baş başa çalışabilir sayısal muhteva sağlar." dedi.

Metaverse konseptinin akıbet yıllarda pop duruma gelmesinin nice sebebi bulunduğunu tamlayan Nguyen, metaverse'in ferdî namına önemli, çarpık ve özgür namına gelişen müşterek saf trend ve hızla gelişen teknolojinin bambaşka müşterek trendi ortaya boşaltmak düşüncesince birbirleriyle etkileşime girmiş bulunduğu kombinatoryal trendin müşterek örneği bulunduğunu tabir etti.

"İnternetin geleceği"

Nguyen, şöyleki bitmeme etti:

"Örneğin, metaverse'i deneyimlemenin müşterek yolu, artırılmış realite ve mevhum gerçekliktir. Artırılmış realite ve mevhum gerçeklik, metaverse düşüncesince hem lensler hem de deneyimler namına fariza edebilir. Bu sebeple metaverse'in popülaritesi artırılmış realite ve mevhum gerçekliğe bağlandı. Metaverse belli ayrımsız sürede sayışma edilemez tokenleri de içerecektir. Benzer şekilde, metaverse'in popülaritesi NFT'ler çeşidinden da desteklendi. Bunlar, metaverse'in akıbet yıllarda hastalık pop duruma geldiğinin dü örneği."

Büyük teknoloji firmalarının hastalık metaverse ihdas etmek istediğini değerlendiren Nguyen, "Pek çoğu, internetin, bilişimin, sayısal ve fiziki etkileşimlerin geleceğinin metaverse namına değerlendiriyor. Eğer gidiş buysa, hepsi teknoloji şirketleri bu doğacak dönemin ön saflarında toprak benimseme etmek istiyor." dedi.

Nguyen, metaverse'in insanoğlu yaşamını elbette etkileyeceğine de değinerek, şunları kaydetti:

"Bu probleminin tek müşterek yanıtı yok. İnterneti düşündüğünüz az daha düşünürseniz, yanıt belli buna benzeri olacaktır. Hayatı elbette etkileyeceğini şümullü müşterek halde tanım etmek düşüncesince banko baş döndürücü erken. Muhtemelen yaşamın nice tarafını etkileyecektir. Kalıcı, merkezi olmayan, elçi ve baş başa çalışabilir müşterek sayısal ortamla muhtemel olabilecekleri hemen zaman bildiklerimize isnaden tesirini şekillendirebiliriz yahut anlayabiliriz."


- "Metaverse'in esas konsepti levent boylu süredir var"


Gelişen teknolojileri strateji fail çözümleyici Victoria Petrock da metaverse'in nice değişik tanımı olduğunu, fakat bunu webin acemi nesli namına düşündüğünü söyledi.

Metaverse'in genel ağ üstünden erişilebilen mevhum 3 boyutlu müşterek yassı bulunduğunu tamlayan Petrock, bunun kullananların avatarları yahut kendilerinin gayrı sayısal temsilleri kanalıyla buluşabilecekleri ve etkileşime girebilecekleri, alım satım yapabilecekleri, çalışabilecekleri, teşrikimesai yapabilecekleri, eğlenebilecekleri, tüketebilecekleri ve hile oynayabilecekleri ayrışık birbirine ilişkin mevhum alanlar ortada problemsiz müşterek halde akım etmelerini sağlayacağını aktardı.

Petrock, "Metaverse'de içtimai medya, mevhum toplantılar, oyun, e-ticaret, çevrimiçi ortaklık az daha şu anda mevcud ayrışık sayısal platformların hepsi nazari namına müşterek araya doğacak ve mevhum realite başlıkları, artırılmış realite gözlükleri, zeki telefon uygulamaları yahut daha buluş edilmemiş gayrı cihazlar kanalıyla erişilebilir olacak. Metaverse'te insanlar, mevhum yaşamlarını sayısal ikizler kanalıyla ferdî yaşamlarına koşut namına yaşayacaklar ve ayrıca bu yaşamları birleştirecekler yahut birleştiremeyecekler." dedi.

Büyük teknoloji şirketlerinin metaverse'i webin evriminde "bir ahir şişman şey" namına tanıttığını tamlayan Petrock, "Metaverse'in esas konsepti levent boylu süredir var, Second Life ve The Sims'i düşünün, fakat müstevli ve iş ile içtimai deneyimler düşüncesince mevhum ikameleri baştan tekvin gereksinimi onu ihya ve bundan intifa çabalarını hızlandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Şirketler teknolojiden servet kazanmanın acemi yollarını bulma arayışında

Petrock, metaverse'in akıbet yıllarda pop olmasının mevhum gerçeklikle de ilgilisi olduğuna ayraç ederek, "Facebook ve gayrı firmalar mevhum gerçekliğe şişman envestisman yapmış oldu ve artırılmış realite demincek interneti müşterek ahir bağlanak ve yarar düzeyine taşıyabilecek o göz kamaştırıcı uygulamayı anmak düşüncesince çabalarını dü katına çıkarıyor. Kişisel deneyimlerin yerini benimseme etme gereksinimi ve mevhum realite ile gayrı gelişen teknolojileri elverişli ve karlı duruma getirme gereksinimi metaverse'in arkasındaki antipatik güçler namına öne çıkıyor." sanarak konuştu.

Facebook az daha kuruluşların teknolojiden servet kazanmanın acemi yollarını anmak ve üstünde acemi soy sop ürünler, hizmetler ve deneyimler oluşturabilecekleri müşterek vasat tekvin etmek istediklerini vurgulayan Petrock, bireylere gidecekleri yakında müşterek tomar sayısal toprak ve bu yerlerde yapacakları yakında müşterek tomar sayısal bilinçlilik verilebilirse, reklamlar ve acemi hizmetlerle onların önüne devrolmak düşüncesince yakında müşterek tomar vesile olacağını anlattı.

Petrock, "Fiziksel kaynaklar şu anda sınırlıdır, fakat sayısal kaynaklar bitmeyen olabilir. Bir erkek beş altı değişik kimliğe eş kabil ve metaverse'te doyumsuz oranda eşyaya eş olabilir." dedi.

İnsanları elektronik beyin korsanlığına verilen salıverme potansiyeline sahip

Büyük teknoloji şirketlerinin çoğunun, manalı ve birbirine ilişkin müşterek "metaverse" oluşturmasının uğrunda levent boylu müşterek kere bulunduğunu tamlayan Petrock, kişilerin müşterek yahut yakında müşterek tomar şişman teknoloji şirketinin haklarında ne derece bilim sahibi bulunduğu dair baş döndürücü titiz olmaları gerekeceğini aktardı.

Petrock, içtimai medya, e-ticaret, iş, hile ve gayrı ortaklık araçlarını birbirine bağlamanın kullanmakta olanları etiket hırsızlığına, elektronik beyin korsanlığına ve gayrı çirkin şeylere verilen salıverme potansiyeline eş bulunduğunu dile getirdi.

Metaverse'in kişilerin Zoom yahut Teams'den yakında realist ve matrak yollarla açıktan çalışmasına imkân tanıyacağına ayraç fail Petrock, "Avatarlarımız yaşamın sayısal alanları ortada problemsiz müşterek halde akım ederken, etkileşimlerimizde bundan sonraları fiziki engellemeler olmayacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler