USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST birincisinin gayesi parlak erke üreten teknolojiler geliştirmek

İsmail Konak, 'Yazılımın ve bireşimli zekanın gücü gelişigüzel güzeşte çağ artıyor. Yüz aşinalık teknolojileri için ağırbaşlı açıdan çalışmaya başladım ve bu çalışmalarımı sürdürdükçe bunun ortak istimzaç sistemi adına kullanılması icap ettiğini düşünd

TEKNOFEST birincisinin gayesi parlak erke üreten teknolojiler geliştirmek
02-10-2021 11:40
Bursa

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon dalında liseler ortada müşterek numara bulunan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. dershane talebesi İsmail Konak'ın hedefi, parlak erke üreten teknolojiler geliştirmek.

Kurumsal Akıllı Denetlem Sistemi'ni (KADSİS) geliştiren 3. dershane talebesi İsmail Konak, müşavir öğretmeni Ayşe Aylin Erdoğan ile katılmış olduğu TEKNOFEST'te müşterek numara namına maddesel desteklenme ödülü kazandı.

Geliştirdiği meslek ve özlük yazdığı yazılımla geliştirdiği, kurumların girişine konulacak KADSİS cihazı, üstündeki görüntü, ses ve biberli ölçebilme kabiliyetiyle öne çıkıyor. HES kodu da sorgulayabilen aygıt haricen rastgele müşterek iane almadan Sağlık Bakanlığından almış olduğu verilerle insanların keyif durumunun riskli olup olmadığını söylüyor.

Salgın daha sonra da kurumların yoklama, denetim kabil işlemlerini de yapması planlanan aleti geliştiren İsmail Konak, şimdiden Din Eğitim Genel Müdürlüğünden 14 ısmarlama aldı.

Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. dershane talebesi İsmail Konak, AA muhabirine, KADSİS'in insanların bulunmuş olduğu değme ortamda kullanılabileceğini söyledi.

Kurumlarda Kovid-19'dan sonradan istimzaç ve denetim işlemlerinin bitmeme edeceğini, geliştirdiği yazılımı müstevli daha sonra da kullanılacak bulunan biçimde tasarladığını vurgulayan Konak, şu biçimde konuştu:

"Yazılıma ilgim vardı, bununla ait ayrışık icraat yapıyordum. Yüz tanışıklık teknolojileri üstüne ağır manada çalışmaya başladım ve bu çalışmalarımı sürdürdükçe bunun müşterek istimzaç sistemi namına kullanılması icap ettiğini düşündüm. Danışman öğretmenim Ayşe Aylin Erdoğan ile bu arada bunu müşterek plan durumuna getirme düşüncesi doğdu. İlerleyen süreçte projemizi inceleyici Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz iyice beğendi ve umumi müdürlüklere 14 nüsha ısmarlama arzu etti. Bu doğrultuda KADSİS'in hem maliyetini indirmek hem de eksikliklerini bertaraf etmek amacıyla ikinci sürüm üstüne çalıştım ve bunu ortaya çıkardım."

İkinci versiyonda hâlâ sade ara yüzler, hâlâ sade yararlanma kabil özellikler eklediğini dile getiren Konak, projesinin ayrıksı yarışmalarda da dereceler aldığını belirtti.

Okuldaki atölyelerin, kendisini ihya ve planlar çoğaltma noktasında şişman yararını gördüğünü özetleyen Konak, şu biçimde bitmeme etti:

"Fransa'da ilkokulu okudum, bundan çevre Fransızca biliyorum. Aynı sürede lazım okulumuzdaki kurslardan lazım katıldığım etkinliklerden konuşarak ve tartışmalara katılarak İngilizcemi de ihya fırsatı buldum. Yaklaşık 1,5 sene devam eden hafızlık eğitimim oldu. Yazılımın ve sentetik zekanın gücü değme güzeşte güneş artıyor. Bunları akıllıca biçimde kullanarak erke dalında kaynaşma kabil yenilikçi enerjilerle ait emekleri bire müşterek sürede sentetik zekayla da birleştirip bu mevzuda dünyada meydana getirilen ayrışık çalışmalara ulama iletmek hedefim. Stabiliteyi sağlayıp parlak erke ve dolgunca erke üretmeyi amaçlıyorum."

"Akademik bilgi kurulumuzdan dayanaklık etmek alıyoruz"

Okulun plan koordinatörü Ayşe Aylin Erdoğan ise okulda değme sene onlarca plan üstünde çalıştıklarını, 8 nefis ekibin tamamı okula görev verdiğini söyledi.

Erdoğan, okulun açıldığı 5 sene süresince 11 planlarına buluş belgesi aldıklarına dikkati çekerek, "Akademik bilgi kurulumuzdan dayanaklık etmek alıyoruz. Bunun başkanı Dr. Mustafa Öcal ve 24 akademisyenle bizlere tamamı öğrenci, sarıklı eğitimlerinden tutun plan danışmanlığına derece aşırı ayrımlı mevzularda dayanaklık etmek veriliyor. Hocalarımız dört ayrımlı üniversiteden bizlere dayanaklık etmek veriyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da okulumuzun hem hamisi hem banisi ona da aşırı teşekkürname ediyoruz. Proje gelişmeye açık, algoritmaları sebebiyle giderek aşırı ayrımlı bölgelere de istikbaline inanıyorum." dedi.

Öğrencileri plan hazırlamaya isteklendirme ettiklerini ve plan takımları oluşturduklarını anlatım fail Erdoğan, siber güvenlik, insansız iklim araçları, kodlama, robotik kabil mevzularda öğrencileri eğittiklerini, bu sene de 92 öğrencinin TEKNOFEST düşüncesince başvurma ettiğini belirtti.

İsmail Konak'ın babası önder İbrahim Konak da oğlunun küçüklüğünden bu yana teknolojiye ve bilime dikkat duyduğunu, kendilerinin de bu mevzuda ona iane ettiğini aktardı.

Okulun müşterek plan okulu olmasından çevre oğluna şişman ulama sağladığını dile getiren Konak, "Öğrencilerini önemseyen müşterek sarıklı ekibi var. Atölyeleri bizim hayalet edemeyeceğimiz güzellikte müşterek atölye. Okul idaresi özellikle başmuallim Mehmet Türkmen edinmek az daha aşırı ilgilendiler." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler