USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST birincisinin amacı parlak erke üreten teknolojiler geliştirmek

İsmail Konak, 'Yazılımın ve sentetik zekanın gücü herhangi müşterek güzeşte güneş artıyor. Yüz aşinalık teknolojileri hakkında ağır açıdan çalışmaya başladım ve bu çalışmalarımı sürdürdükçe bunun müşterek istimzaç sistemi namına kullanılması icap ettiğini

TEKNOFEST birincisinin amacı parlak erke üreten teknolojiler geliştirmek
02-10-2021 11:40
Bursa

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon dalında liseler ortada müşterek numara bulunan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. dershane talebesi İsmail Konak'ın hedefi, bembeyaz erke üreten teknolojiler geliştirmek.

Kurumsal Akıllı Denetlem Sistemi'ni (KADSİS) geliştiren 3. dershane talebesi İsmail Konak, müşavir öğretmeni Ayşe Aylin Erdoğan ile katılmış olduğu TEKNOFEST'te müşterek numara namına maddesel desteklenme ödülü kazandı.

Geliştirdiği dizge ve öz yazdığı yazılımla geliştirdiği, kurumların girişine konulacak KADSİS cihazı, üstündeki görüntü, ses ve biberli ölçebilme kabiliyetiyle öne çıkıyor. HES kodu da sorgulayabilen aygıt haricen rastgele müşterek iane almadan Sağlık Bakanlığından almış olduğu verilerle insanların esenlik durumunun riskli olup olmadığını söylüyor.

Salgın ondan sonra da kurumların yoklama, teftiş derece işlemlerini de yapması planlanan aleti geliştiren İsmail Konak, şimdiden Din Eğitim Genel Müdürlüğünden 14 ısmarlama aldı.

Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. dershane talebesi İsmail Konak, AA muhabirine, KADSİS'in insanların bulunmuş olduğu rastgele müşterek ortamda kullanılabileceğini söyledi.

Kurumlarda Kovid-19'dan sonradan sorma ve teftiş işlemlerinin bitmeme edeceğini, geliştirdiği yazılımı müstevli ondan sonra da kullanılacak bulunan biçimde tasarladığını vurgulayan Konak, şu biçimde konuştu:

"Yazılıma ilgim vardı, bununla ait türlü icraat yapıyordum. Yüz aşinalık teknolojileri dair ağır manada çalışmaya başladım ve bu çalışmalarımı sürdürdükçe bunun müşterek sorma sistemi namına kullanılması icap ettiğini düşündüm. Danışman öğretmenim Ayşe Aylin Erdoğan ile bu arada bunu müşterek plan biçimine getirme düşüncesi doğdu. İlerleyen süreçte projemizi inceleyici Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz iyice beğendi ve umumi müdürlüklere 14 sayı ısmarlama istem etti. Bu doğrultuda KADSİS'in hem maliyetini ıskat etmek hem de eksikliklerini bertaraf etmek amacıyla ikinci tedavül dair çalıştım ve bunu ortaya çıkardım."

İkinci versiyonda henüz girintisiz çıkıntısız ara yüzler, henüz girintisiz çıkıntısız tasarruf derece özellikler eklediğini dile getiren Konak, projesinin ayrıksı yarışmalarda da dereceler aldığını belirtti.

Okuldaki atölyelerin, kendisini ihya ve planlar çoğaltma noktasında şişman yararını gördüğünü özetleyen Konak, şu biçimde bitmeme etti:

"Fransa'da ilkokulu okudum, bundan ötürü Fransızca biliyorum. Aynı sürede ister okulumuzdaki kurslardan ister katıldığım etkinliklerden konuşarak ve tartışmalara katılarak İngilizcemi de ihya fırsatı buldum. Yaklaşık 1,5 sene devam eden hafızlık eğitimim oldu. Yazılımın ve bireşimli zekanın gücü rastgele müşterek güzeşte çağ artıyor. Bunları akıllıcasına biçimde kullanarak erke dalında kaynaşma derece yenilikçi enerjilerle ait emek harcamaları bire müşterek sürede bireşimli zekayla da birleştirip bu mevzuda dünyada meydana getirilen türlü çalışmalara medet bildirmek hedefim. Stabiliteyi sağlayıp bembeyaz erke ve gani erke üretmeyi amaçlıyorum."

"Akademik bilgelik kurulumuzdan dayanak alıyoruz"

Okulun plan koordinatörü Ayşe Aylin Erdoğan ise okulda rastgele müşterek sene onlarca plan üstünde çalıştıklarını, 8 yabanlık ekibin topu topu okula misyon verdiğini söyledi.

Erdoğan, okulun açıldığı 5 sene içre 11 planlarına buluş belgesi aldıklarına dikkati çekerek, "Akademik bilgelik kurulumuzdan dayanak alıyoruz. Bunun başkanı Dr. Mustafa Öcal ve 24 akademisyenle bizlere topu topu öğrenci, hoca eğitimlerinden tutun plan danışmanlığına derece baş döndürücü değişik mevzularda dayanak veriliyor. Hocalarımız dört değişik üniversiteden bizlere dayanak veriyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da okulumuzun hem hamisi hem banisi ona da baş döndürücü teşekkürname ediyoruz. Proje gelişmeye açık, algoritmaları yardımıyla gitgide baş döndürücü değişik bölgelere de istikbaline inanıyorum." dedi.

Öğrencileri plan hazırlamaya heveslendirme ettiklerini ve plan takımları oluşturduklarını anlatım fail Erdoğan, siber güvenlik, insansız iklim araçları, kodlama, robotik derece mevzularda öğrencileri eğittiklerini, bu sene de 92 öğrencinin TEKNOFEST düşüncesince başvurma ettiğini belirtti.

İsmail Konak'ın babası önder İbrahim Konak da oğlunun küçüklüğünden buyana teknolojiye ve bilime dikkat duyduğunu, kendilerinin de bu mevzuda ona iane ettiğini aktardı.

Okulun müşterek plan okulu olmasından ötürü oğluna şişman medet sağladığını dile getiren Konak, "Öğrencilerini önemseyen müşterek hoca ekibi var. Atölyeleri bizim fon edemeyeceğimiz güzellikte müşterek atölye. Okul idaresi özellikle başöğretmen Mehmet Türkmen edinmek kıl payı baş döndürücü ilgilendiler." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler