USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Taha Akgül, Oslo'da üçüncü evren şampiyonluğu düşüncesince mindere çıkacak

Kariyerinde 1 olimpiyat, 2 evren ve 8 Avrupa şampiyonluğu mevcut ulusal güreşçi, '2024 Paris Olimpiyatları'na denli mevcut gücümle çalışacağım. O vakte denli da bitmeme edeceğim.' dedi.

Taha Akgül, Oslo'da üçüncü evren şampiyonluğu düşüncesince mindere çıkacak
01-10-2021 11:40
Ankara

Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda savaş edecek Taha Akgül, kariyerindeki üçüncü evren şampiyonluğuna iktiran etmek düşüncesince mindere çıkacak.

Kariyerinde 1 olimpiyat, 2 evren ve 8 Avrupa şampiyonluğu mevcut ulusal pehlivan Taha Akgül, AA muhabirine, ferda başlamış olacak Dünya Şampiyonası öncesinde açıklamalarda bulundu.

Taha, Dünya Güreş Şampiyonası'nın olimpiyatlardan çelimsiz müşterek müddet sonradan yapılacağına ayraç ederek, "Zaten olimpiyatlara güzel hazırlanmıştık. O sebepten Dünya Şampiyonası'na hazırlanma kabil müşterek çağımız olmadı. 'Hazırız' diyebilirim. Zaten hikmet şekilde olimpiyatlara müteveccih aşırı ağır müşterek tedarik süreci geçirdik. O çalışmanın verdiği formla Dünya Şampiyonası'na gideceğiz." diyerek konuştu.

"Buraya şen müşterek biçimde gidiyorum." diyen Taha, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bir yarışma gibi... Tabii ki ülkemi en güzel biçimde asimilasyon etmeye çalışacağım. Her katıldığım şampiyonada giranbaha madalya düşüncesince güreşen müşterek sporcuyum. Burada ruh bilimsel şekilde henüz şen güreşeceğim. Çünkü olimpiyatlarda amacım giranbaha madalyaydı, tunç baht oldu. Ummadığım, beklemediğim müşterek hezimet aldım. Şimdi en azından Dünya Şampiyonası'na olimpiyatın stresini de atmış müşterek biçimde gideceğim. Bu rahatlıkla, bu öz güven içerisinde güreşeceğim. İyi olacağını düşünüyorum. İlk kere ihtimal de kasmadan, kendimi şen hissederek müşterek Dünya Şampiyonası'na gideceğim. Dünya Şampiyonası her daim önemlidir. İnşallah, Allah baht ederse üçüncü kere evren şampiyonluğu amacım var. "

Paris 2024'e denli bitmeme kararı

Taha Akgül, 2024 Paris Olimpiyatları'nda da Türkiye'yi asimilasyon etmeyi ve giranbaha madalya kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Paris Olimpiyatları'na 3 yılın kaldığını hatırlatan ulusal güreşçi, "İki yıl sonradan eliminasyon turnuvaları başlıyor. Bir anda olimpiyat havasına müşterek henüz gireceğiz. Üç yıl aşırı çelimsiz müşterek süre, böke olduğum Rio 2016'dan Tokyo Olimpiyatları'na denli 5 yıl aşırı acele geçti. Paris Olimpiyatları'nın da müşterek an evvela geleceğini düşünüyorum. O sebepten 2024 Paris Olimpiyatları'na denli da mevcut gücümle çalışacağım. Yapabildiğimin en iyisini inşallah Paris Olimpiyatları'nda sergileyeceğim. İnşallah o vakte denli da bitmeme edeceğim." değerlendirmesini yaptı.

Serbest Milli Takımı'nın kaptanı Taha Akgül, takımda yaşanmış bulunan kuşak değişikliğine yer vererek şu ifadeleri kullandı:

"Ben gerçekte bu Dünya Güreş Şampiyonası'na katılmayı düşünmüyordum. Genç arkadaşlarımızın sınama kazanmaları, alttan mevrut gailesiz kardeşlerimizin önünü ayırmak açısından düşünmüyordum. Ama hocalarımla henüz sonradan konuştuk ve yarışçı olma, karşılaşma tecrübesi, doğacak yerine güreşmemizin müfit olacağına denli verdik. Takımımızın gözyaşı averajı düşmeye başladı. Bu, doğacak yerine aşırı iyi. Dünyada kâffesi ekipler kuşak değişikliği yaşıyor. Biz de adım adım kavkı değiştirmeye başlıyoruz. Artık ego takımın en buğulanmış adı oldum. Bizler adım adım yerimizi gailesiz arkadaşlarımıza bırakacağız, onların önünü açacağız. Onlara kip olacağız. Dünya Şampiyonası'nda görmüş geçirmiş ağabeyleri şekilde onları motive edeceğiz. İnşallah onlar da bizlerden bayrağı alıp henüz da sonrasında götürecekler."

"ABD'li pehlivan ile rövanş aşırı ayrımlı olacak"

Taha Akgül, Tokyo Olimpiyatları'nda yenildiği ABD'li pehlivan Gable Steveson'ın, ülkesinde hevesli güreş cümbüş firması WWE ile anlaştığını ve Norveç'teki Dünya Şampiyonası'na katılmayacağını aktardı.

Steveson ile behemehâl gene yıkışmak istediğini ve ondan rövanşı alacağını tamlayan Taha, şu biçimde konuştu.

"Kendisi müşterek alan değişikliğine gitti. WWE organizasyonunda bundan böyle yarışacak. Güreşe açıklık verdiğini söyledi. O sebepten Dünya Şampiyonası'nda olmayacak. Daha aşırı gailesiz müşterek sporcu. 2016 senesinde 15 yaşlarındayken Twitter'dan, 'Taha Akgül aşırı söylence müşterek sporcu, ümit ederim sporu bırakmadan onunla güreşme fırsatı bulurum' mesajı paylaşmış. Olimpiyatta çeyrek finalde karşılaştık. Çok güzel hazırlanmış, bana motive olmuş. Ben de onun müsabakalarını izledim. Bana soruyorlar, 'Onun müsabakasını izledin mi? diye. Tabii ki emin olun orada 4 yarışma yaptım. Güreşmeden evvela hepsinin yegâne hiçbir eksiksiz maçlarını izledim. ABD'li sporcunun da icra ettiği eksiksiz kontraları, hepsini ezberledim. Ama güzel hazırlanmış. Finalde saliseler kaldığında Gürcü sporcuyu yendi, böke oldu. Demek ki bizlerden henüz güzel çalışmış, henüz aşırı doğruluk etmiş. Hem Gürcü sporcuyu bununla birlikte beni yenerek böke oldu. Hak etmiş olduğu müşterek şampiyonluğu aldı."

ABD'li pehlivan ile icra ettiği karşılaşmayı özetleyen Taha, "Benim düşüncesince de emin olun on paralık yorulmadan çıktığım müşterek karşılaşma oldu. 2-2,5 bugün maçtan koptum. 8-0 he maç, on paralık yaşamadığım müşterek şey, evvel kere 8-0 geriye düştüm. Çevirecek konsantrasyonu da kendimde bulamadım. 2,5 bugün denli bekledim, o da bekledi karşılaşma bitti. Nabzım yükselmeden maçtan çıktım. İlk kere yenildiğim müşterek yarışmada kendimi zorlayamadım. Garip müşterek şeydi, basiretim bağlandı. Elim ayağıma dolandı. Öyle müşterek hezimet oldu. ABD'li sportmen da apayrı müşterek organizasyonda yarışacak. Belki ilerleyici zamanlarda değişmeyen değiştirip gelebilir. Çünkü yaşı henüz aşırı genç. Gelirse de müşterek rövanş ihtimal baht olur. Onunla müşterek dahaki karşılaşma aşırı ayrımlı olacak. İnanın aşırı ayrımlı olacak zira Gürcü sportmen ile bulunan müsabakasını da izledim. Çok eksikleri var. Bir dahaki yarışmanın aşırı ayrımlı olacağının sözünü veriyorum. Umarım gene karşılaşırız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler