USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: "Takımın sahada yüksek kalitede oynamasını hedefliyorum"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, takımının Norveç karşılaşmasında sahada yüksek kalitede müşterek ayak topu oynamasını hedeflediğini anlatım ederken, yarışmada 90 dakikaya ve henüz fazlasına odaklanmaya çalışılacak müşterek gerilim bulunduğunu söyledi.

Stefan Kuntz:
07-10-2021 18:35

2022 FIFA Dünya Kupası G grubu 7. maçında ferda Norveç ile karşılaşacak bulunan A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Stefan Kuntz, yarışma önceleri matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Gelmeden evvela Türk Milli Takımı'nın ortak baş döndürücü maçlarını izlediğini anlatım ederek, ”Oyuncuların arazi almış olduğu takımları izledim. Burada mahsus ortak bilgelik zemini mevcut ama bunları yevmi antrenmanlarla hesabına getirilemeyecek şeyler değil. Oyuncularımı hem sahada hem saha haricinde çelimli yönlerini, güçsüz yanlarını keşfetmem gerekiyor. Futbol felsefesi açısından Türkiye'ye makul bulunan ortak hikmet bulduk. Norveç maçıyla ilişik düşüncelerimi anlattım. Bu izlem ve taktikle oynayabilir misiniz dedik ve beş altı haset hakeza geçirdik. Yarın afiyet ve heyecanla pik çıkacağız” biçiminde konuştu.

"Bütün takıma baş başa ihtiyacımız var"

Milli takımın evvela performansına ve ekibe yer veren Kuntz, "Burak Yılmaz'ında dediği kabilinden geçmişle ilgili sayfayı kapattık. Yeni ortak sahife ayırmak şahısların ne yapacaklarını açıklamak düşüncesince ortak fırsat. Kısa ortak süremiz mevcut ama bu müddet içerisinde takımı, aktörleri güçlendirebilmek, özgüvenle sahaya çıkabilmeleri düşüncesince önemsiz tadilat yaptık. İlk ruhsal tansiyon testimiz mevrut durumda. Kim kalede, ki sahada, ki redif kulübesinde göreceğiz. Bu karşı streste ekipman olmayı başarıyor muyuz diyerek bakacağız. Letonya maçında bu maçta oynamayacak 6 oyuncuya ihtiyacım olacak. Yedek kulübesindeki oyuncular saha içindeki dostlarını destekleyecek. Bütün takıma baş başa ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

”90 dakikaya odaklanmaya çalışılacak ortak yüklülük var”

Norveç maçı düşüncesince edisyon altında olup bulunmadığı sorusuna yanıt verici Alman Teknik Adam, şu ifadelere arazi verdi:
"Belli ortak yüklülük olması gerekiyor. Yaşayacağımız ortak sevincin beklentisi bu. Son saatlere yaklaştığınızda ortak tünele girmiş kabilinden hissediyorsunuz. Bunun böylecene sizi muntazır 90 dakikayı odaklanmaya çalışacak ortak yüklülük var. Antrenör şekilde alışkınsınız ama buna arttırma toy ortak ülkenin ulusal ekibi düşüncesince kenarda olacaksınız. Bu müspet ortak coşku oluşturuyor. Benim yapmam müstelzim işime odaklanmak. O anlamda eskiden kesinlikle olduysa yarında anca olacak. Almanya'dan familya üyelerim doğacak karşılaşma için."

"Oyuncular performansa uyarınca ekibe çağrılacak"

Norveç maçı öncesinde açıklayan ekip ile ilişik de mütekellim Stefan Kuntz, "Oyuncular karşı kendim müşahede yaptım ve orada buğulanmış ve güre nesil oyuncular ortada balans meydana getirmeye çalıştım. Bunlar ortada ortak kokteyl yapmanın başarıyı getireceğini düşündüm. Bir tarafta birikim var, ortak tarafta da yürek var. Bu kombinasyonu ortak araya getirdim. Nasıl ortak ayak topu korkmak istediğimiz düşüncesince ekip oluşturdum. Bu karşı ekip ve bu kadroda mevcut kazanmak daim ulusal takımda olacağının garantisi değil. Şimdi arazi almıyor diyerek ortak şimdi alınmayacak değil. Sürekli Türk aktörleri izleyeceğim ve oradaki performanslara uyarınca değişmeyen vereceğim" değerlendirmesini yaptı.

"Takımın sahada yüksek kalitede oynamasını hedefliyorum"

Geçmişe baş döndürücü takılmadığını tamlayan Kuntz, "O devir ortak ekipman vardı ve burada ne işe yaradığını bilmiyorum. Türkiye'nin Norveç'i ülkenizdeki maçta halis muhlis oyuncuların oynadığı maçta yendiğini biliyorum. Bazı oyuncuların olmaması dezavantaj olmaz. Uzun vadede ortak birikim şekilde söyleyemeyiz ama beş altı karşılaşma düşüncesince bu zayi oyuncuların hesabına alınacak oyuncular da dobra başarım gösterirdik. Norveç'in kalitesinde azalış olmaz. Bazı pozisyonlarda toy aktörleri var. Bir baş döndürücü obje hudayinabit saf dışı ama ayrımsız sürede şurası biliyorum. Bu takımın başlangıcında yeniyim ve yalnızca öz takımımın sahada yüksek kalitede oynamasını hedefliyorum” ifadelerini kullandı.

”Son antrenmanda kaleciye değişmeyen vereceğiz”

Bir matbuat personelinin kalede kime talih vereceksiniz sorusunu yanıt veren uzman fen direktör, ”Bunun iri ortak maslahat bulunduğunu biliyorum. Sinan Bolat, Altay Bayındır ve Uğurcan Çakır'ı aldık. 2 güre ve 1 uzman kaleciden ekip yaptık. Kaleci düşüncesince değişmeyen verirken bana asistan olması düşüncesince Michael'i aldım. O antrenmanları takip etti ve izlenimleri beni paylaştı. Bugün olacak antrenmanda kaleciye değişmeyen vereceğiz. Genel günah fen direktörde ve ortak şeylerin menfi olabileceği dair kaygım yok. Yeni ortak giriş tamamımız düşüncesince fırsat. Sahip olduğumu fırsatı kullanmalıyız. Bu mevzuda topu topu seyirciler asistan olabilir. Norveç maçından sonraları rastgele obje tükenmiş değil daim punt olacak” diyerek konuştu.

"4 maçın arkası sıra Türk futbolunu değerlendireceğiz"

Maçlara gidip oyuncularını rastgele fırsatta izlediğini kail Stefan Kuntz, "Federasyonun buradaki tesisleri baş döndürücü harika, bundan dolayı emektar oynadığımız sahaları görüşme ika fırsatım olmadı. Gördüğüm kadarıyla etrafımdaki insanoğlu beni baş döndürücü ısıdam halde karşılıyor. Bu pik baş döndürücü dobra hissettiriyor baştan eve değişmek gibi. Benim düşüncesince en önemlisi önümüzdeki 4 maç. 4 maçın arkası sıra az buçuk kılıç kendimiz oturup Türk futbolu dair neler yapabilir diyerek konuşacağız. Türk futbolunu görmek konumunda görmüyorum kendimi. 4 maçın arkası sıra topu topu kulüplerdeki fen direktörlerle görüşeceğim neler yapabiliriz diye” dedi. Alman Teknik Adam Stefan Kuntz, sonuç şekilde iri ortak edisyon hissetmekten kıvançlı bulunduğunu anlatım ederken, Norveç maçı 11'inin netleştiğini ama planlarını kendine sakladığını söyledi.

Burak Yılmaz: "Hocamıza dayanak olup tanımamız gerekiyor"

Norveç maçı öncesinde matbuat personellerinin sorularını yanıtlayıp müsabakayı değerlendiren A Milli Futbol Takımı Kaptanı Burak Yılmaz, yarınki maçın öneminin bilincinde olduklarını anlatım ederek, "Kesinlikle kazanmamız müstelzim ortak maç. Herhangi ortak nokta yitirilmesine tahammülümüz yok. Elemelere baş döndürücü dobra başladık devamında biçimsiz gitti. Hepsini ortak kenara bırakıp ferda 3 puana odaklanmış ortak ulusal ekipman var. Yeni ortak hava, yassı ve toy hocamız var. Bizler de namına sizler kabilinden asistan olup ortak halis muhlis kazanmak zorundayız. Tamamen yarına mütemerkiz olmuş, galibiyetten bambaşka fikri sıfır ulusal ekipman var. Gereken hazırlıkları yaptık ve karşılaşma saatini bekliyoruz. Hem güre hem uzman ortak ekip var. Onların baş döndürücü ortak tomar vaaz ve yardıma gereksinimleri yok. Futbolda abilik statüsüne baş döndürücü inanmıyorum. Sahada herkesten ortak tomar kilometre yaptığım düşüncesince konuşmalar yapıyoruz, köle onlarla konuşuyorum. Herhangi ortak ismin karşılaşma öncesinde konuşmayı düşündüğünü sanmıyorum” diyerek konuştu.

"Hocamıza dayanak olup tanımamız gerekiyor"

Stefan Kuntz ile 3 gündür bu arada olduklarını özetleyen Yılmaz, "Saha içerisinde bu denli endamsız müddet ortamında cezrî ortak değiş olacağını elden beklememek lazım. Takım içerisinde dokunuşları bırakacaktır. Onun derinliğine mütemadi ortak geçim idealinde geldi. Ona dayanak olup ona devir tanımamız gerekiyor. Yarın kesinlikle önemsiz dokunuşlarıyla hem sizlere hem bizlere ortak bulaşık yapacaktır. 6 maaş süreci emin olun bilmiyorum. Geçmiş ile ilgili gerçeklenmiş kötüleri konuştuk. Ama 6 maaş süreçte bulunan biçimsiz şeyleri konuşmanın dobra olacağını düşünmüyorum. Geçmişi bahsetmek itemiyorum. Konuşacak olsak emin olun baş döndürücü obje var. Hep en tepedekiler mesuliyeti alır. Ama burada yalnızca sarıklı yüklenilecek şeyler yok. Her hatadan ibret çıkarmamız gerekiyor” diyerek konuştu.

"Norveç maçında edisyon olmalı"

Norveç müsabakası özelinde oyuncularda edisyon oluşmasının dobra bulunduğunu kail Yılmaz, "Takım üstünde rastgele ortak edisyon bulunmayan ama edisyon olmalı. Baskı futbolcuyu ayakta pörsümemiş formda markajcı ortak unsur. Arkadaşlarımız rahat, stresten ırak kalmaya çalışıyoruz. İnternetten ırak kalıyoruz. Hocamızda bunu bizlere sağlıyor. Hocamız baskıyı üstüne almaya çalışıyor. Takımın üstünde edisyon bulunmayan ama edisyon olmalı ayakta ara vermek için. Norveç'in eksikliklerine ulaşınca hakeza seviyelerdeki maçlarda nakıs baş döndürücü ortak tomar hissedilmiyor. Herkes ülkesi düşüncesince oynuyor ve az oyuncuların yerini dolduracak oyuncular var” ifadelerini kullandı.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler