USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Stefan Kuntz: 'Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, ekip biçiminde duygusallığı ve disiplini birleştirmeleri icap ettiğini söylerken, görevinin oynanacak bulunan değme maçta takımını hâlâ çelimli bir vaziyete sağlamak bulunduğunu tabir etti.

Stefan Kuntz: 'Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor'
12-11-2021 22:00

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda Cebelitarık mücadelesine çıkma bulunan A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör yerine engelleme yazar edemeyeceklerini şeyler bulunduğunu tamlayan Kuntz, “Letonya maçında çıkan bir özgüvene bulaşık edemezsiniz bir takımda şurası ayırt ettim. Başlangıçta oyuncularımızın aşırı sayıda maçı vardı. O sebepten dolayı bir eski maçın analiziyle başladık. Kulüp çiplerini çıkartıp ulusal kol çiplerini taksınlar kafalarına. Bir eski maçın filmini izledik ve gayrı neleri geliştireceğimizi konuştuk oyuncularımıza“ dedi.

“Ekip ortamında benim yapamadıklarımı meydana getirecek insanoğlu var“

A Milli Takım'ın fen heyetine yer veren Alman Teknik Adam, “Benim düşüncesince ehemmiyetli bulunan dört başı mamur asistanlarımın hür emek hasretmek beceresinde olmaları. Sahaya hoppadak mahrut koymayacaklar. Moritz yüksekokul antrenörüydü, el ulağı çalıştırıcı oldu. Bundesliga'da fen yönetmen yerine da çalıştı. Ekibimde Türkçe mütekellim bir antrenörün olması önemliydi. Kenan ile henüz evvel çalışmıştık. Oyuncumdu ve aramızdaki yazışma kopmadı. Kenan'ın da kişiliğinde kendine başmaklık tarafı var. Benim kabilinden bulunan 2 parça araştırma görevlisi getirmiş olsaydım potansiyeli kullanamayacaktık. O sebepten dolayı ekibim içerisinde benim yapamadıklarımı meydana getirecek müşterilerini alıyoruz. O devir henüz kuvvetli oluyorsunuz“ biçiminde konuştu.

“Duygusallığı ve disiplini birleştirmek gerekiyor“

Baskıyı istediğini tamlayan Kuntz, “Bu baskının dibine dönüşmek kişisel kararımdı. Bu kadrosu motive etmeye gerek yok. Bunu henüz öncede söyledim. Türk Milli Takım aktörleri devletleri düşüncesince oynamayı o derece aşırı seviyorlar ki taraftarlarını bahtiyar buyurmak istiyorlar. Bu motivasyonu yükseltmek düşüncesince benim bir nesne yapmam gerekmiyor. Duygusallığı ve disiplinliği birleştirmek gerekiyor. Hem coşkudan aklımızı kaybetmeyelim hem de dengeyi oturtalım. Önümüzdeki karşılaşma düşüncesince maksadımız bu“ ifadelerini kullandı.

“Ferdi'nin zamana gereksinimi mevcut ise buna hürmet belirtmek zorundayız“

Ferdi Kadıoğlu'nun ulusal kol tercihi ile ilişik sorulan soruya yanıt verici Kuntz, “Ferdi'ye onun takımımızda olmasını istediğimizi gösterdik bir bire bir sürede da değişmeyen hasretmek düşüncesince zamana gereksinimi mevcut ise buna hürmet belirtmek zorundayız“ dedi.

“Görevim rastgele karşılaşma düşüncesince ekibi henüz çelimli bir duruma getirmek“

Şenol Güneş'in bası altındaki bir karşılaşma üstünden ayrılması üstüne gülerek, ‘Benimde hakeza gideceğimden mi endişeleniyorsunuz Şenol Güneş benzetmesiyle' yanıtını verici Stefan Kuntz, “Beni az buçuk tanımışsınızdır. Geçmişte bulunan devirde gayrı antrenörler vardı. Üzerinden devir geçti. Oyuncularda az buçuk değişti. Sizde sayım bilimi okumayı biliyorsunuz. Her atılım oyuncusunu hem kol düşüncesince hem ulusal kol düşüncesince attıklarını görüyorsunuz. Benim görevim onları rastgele karşılaşma düşüncesince henüz çelimli bir duruma getirmek. Onların beklenen bulunduğu derece aşırı konuma girmesini istiyorum“ sanarak konuştu.

“Gol atılmaması rastgele devir forvetlerden kaynaklanmıyor“

Oyuncuların kafasının karışmasını istemediğini tamlayan Alman Teknik Adam, “Çözümler elbette olacak sanarak hafta süresince çalıştık. Hücuma müteveccih oyuncularımızın morallerinin faziletli olmasını istiyoruz. Antrenmanlarda aşırı gol atarsanız beyninize yerleşiyor. Burak bir numaralı ileri uç oyuncusu bir Serdar ve Kenan Karaman da var. Halil'de var. Bunlar gol atan oyuncular. Gol atılmaması rastgele devir forvetlerden kaynaklanmıyor. Diğer oyuncuların onlara asist yapması lazım. Onlar düşüncesince aşırı sayıda kader çıkmak aşırı önemli. Bol oranda asist almışlarsa forvetler gol atabildiyse ona uyarınca değerlendiririz“ biçiminde konuştu.
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, sakatlığı mevcut Abdülkadir Ömür'ün Cebelitarık karşısında olamayacağını bir Karadağ mücadelesinde oynaması düşüncesince umutlu bulunduğunu belirtti.

“Oyunculara DOĞRU durduğunuzda bir nesne bildirmek kolaylaşıyor“

Oyuncularla içten olması ile ilişik soruya yanıt verici Kuntz, “Siz bana sarılırsanız çaker devlet hormonu salgılayacağım. Sadece Türklerde değil, Almanlar'da da mevcut bu. Benim tecrübem rastgele devir oyunculara DOĞRU durduğunuzda birine bir nesne üslup eşiği kolaylaşıyor. Kerem antrenmanda çirkin bir başarım gösterdi diyelim. Burada diyorum ki nitelik görmedim alacağım kenara. Aramızda güzel bir alışveriş mevcut ise Kerem gelip bana ‘Ailemde marazlı var, cemaziyelevvel tün uyuyamadım' derse antrenmandaki performansı ayrımlı değerlendiririm. Yakınlıkla elde edilmesi müstelzim şeyler bu. Oyuncularımın akıllıcasına planın ne işe yaradığını anlamalarını istiyorum. Benim kafamdakileri onlar henüz güzel anlarsa henüz güzel içselleştirirler. Antrenörün aşırı güzel düşüncesi mevcut bir kol aktörleri diyor ki yapmamız müstelzim nesne bu değil. Ben böyleyim bir bilmediğiniz, kestirim edebildiğinizi düşündüğüm nesne çokta disiplinliyim. Doğruları konuşuyorum. Bir oyuncuya soruyorum bilfarz neyin, mevcut neden güzel performansın olmadı diye. Konuşup istatistikleri ve videoyu gösteriyorum. Benim yaklaşımım bu. O nedenle hata anlaşılmaya gerek kalmıyor“ dedi.

A Milli Takım'ın disiplin sorunu bulunduğunu söylemediğini anlatım fail Stefan Kuntz, “İyi bir mahlut bulmamız gerekiyor dedim, disiplin ve önsezi ortada dubara çıkartabilmek için. Milli Takım'ın disiplin sorunu yok. Bu rolü üstleneli 5-6 hafta oldu. Birkaç karşılaşma izledim bir Süper Lig ve 1. Lig kendince bir nesne söyleyemem. Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA'da oynanan takımlara bakıyorum. Galatasaray, Moskova'ya erinç çelimli bir halde oynadılar. Lig genelinde bir nesne söyleyemem. Benim görevim alelacayip bir iş. Daha aşırı karşılaşma izlem fırsatım gitgide olacak“ sanarak konuştu.

“Hakan Çalhanoğlu kabilinden bir aktör bulunduğu düşüncesince aşırı memnunum“

Takımdaki oyuncuların performansı ve Hakan Çalhanoğlu'na yer veren Kuntz, “Kulüpteki başarım ile ulusal performansı karşılaştıramazsınız. Kulüp içerisinde gayrı bir dubara anlayışı var. Orada henüz iyi, henüz çirkin olabilir. Milli takımın öz karakteri var. Ama burada, ulusal takımda oyuncularım üstünde bir baskıda geliyor. Çünkü vatanları düşüncesince oynuyorlar, aşırı henüz güzel korkmak istiyorlar. Hakan her insana kip olacak bir oyuncu. Onu aşırı elastiki halde kullanabiliyorum. Teknik yerine elastiki bir aktör anca bir oyuncum bulunduğu düşüncesince memnunum. Yarın hakanın aşırı güzel başarım göstereceğine müteallik bir düşüncem var“ biçiminde konuştu.

Cebelitarık ile oynanacak karşılaşma düşüncesince oyuncularına gayrı takımlarında desteklerine gereksinimleri bulunduğunu dediğini tamlayan Alman Teknik Adam, “Oynadığımız maçta ne derece aşırı gol atarsak gayrı ekipler üstünde bası yaparız. Onu beklenti ediyorum“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler