USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sıkı diyetler saç dökülmesine sebep olabiliyor

Saç dökülmeleri ve yıpranmaları kendisince bilgelik verici Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk, şuursuz verim kullanımına da yer vererek ehemmiyetli uyarılarda bulundu. Öztürk, çabuk kilogram kaybı düşüncesince bilgisizce meydana getirilen düzen bağı diyetlerin de saç dökü

Sıkı diyetler saç dökülmesine sebep olabiliyor
01-10-2021 12:16
01-10-2021 12:16

Günümüzde doğrudan yalnızca her insanın yaşamış bulunduğu ve mâni olmak düşüncesince nice yönteme başvurulan sorunlardan müşterek tanesi de saç dökülmeleri. Her ne derece elan baş döndürücü adamların yaşamış bulunduğu müşterek dava kabil gözükse de gerçekte hanımlar da saç dökülmelerinden iyice şikayetçi. Bu açıdan İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk, saç dökülmeleri ve saç yıpranmaları karşı hem bilgilendirmelerde bulunmuş oldu bununla birlikte şuursuz mahsul kullanımına özen çekti.

“Sağlık Bakanlığından ruhsatı sıfır ürünleri kullanmamak gerekiyor”
Dr. Yasemin Erdem Öztürk, şahısların saç sorunu olduğunda internetten yahut değişik kişilerden tahsil edilen duyumlara layıkıyla muhtelif mahsulat uygulanıldığından ötürü mesail yaşanabileceğini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığından ruhsatı sıfır ürünleri kullanmamak gerekiyor. Çeşitli renklerdeki sular namına bilinen mahsulat sektöre sürülüyor fakat ortamında ne işe yaradığını bilmiyoruz. Değil saça sürmek, ihtimal ilişmek üstelik dokuncalı olabilir. İçinde saç çıkaran müşterek obje olsa üstelik bunun dozu ve uygulaması elbette olabilmektedir kabil rastgele müşterek data yapılmaksızın internetten tahsil edilen bilgiyle mahsul kullanılmamalı. Bir hekime başvurmanız, makul dozda makul tedaviyi almanız gerekiyor. İlaç makul olsa üstelik belirlediğiniz düze size makul olmayabilir. Ürün arkadaşınıza dobra gelmiştir lakin size dobra gelmeyebilir. Size ilgilendiren taraf etkisinde bırakır ortaya çıkabilir, tek beklemediğiniz alerjik reaksiyonlar olabilir, saçınızı çıkaracakken orada muhtelif reaksiyonlarla saçınızın tek çıkmamasına illet olabilir” diye konuştu.

“Sıkı diyetler daha sonra saç dökülebiliyor”
Saç dökülmesinin, hem hanımlarda bununla birlikte beylerde görülebilen klinik müşterek gidiş bulunduğunu kaydeden Dr. Yasemin Erdem Öztürk, “Bu hastalıkta umumi saç dökülmesi olabilir, birtakımı dermatolojik hastalıklara ilişkin çıban izi bırakarak dökülmeler kabil yahut ‘erkek tipi' dediğimiz, yalnızca ile alakalı ve bayır noktasında bulunan dökülmeler olabilir. Erkek tipi saç dökülmesi, beylerde elan yoğun olmakla bu arada hanımlarda da birtakımı hormon problemleri olduğunda görülebiliyor. Hasta bizlere vardığında ilk hastaya sorular sorarak saç dökülmesinin nedenini anlamaya çalışıyoruz. ‘Ne vakitten buyana dökülüyor, günde müteaddit pare dökülüyor?' kabil sorular soruyoruz. mesela günde 80-100 arası saç teli dökülmesi normal. Ancak bu benzer artıp saçta seyrelmeye defa açtığında hasta, saç dökülmesi hastası namına benimseme ediliyor. mesela baş döndürücü yoğun düzen diyetler daha sonra da saç dökülebiliyor. Gebelikten sonraları 2-3 ay içerisinde de baş döndürücü ağır saç dökülmeleri olabiliyor. Kişinin rastgele müşterek rahatsızlığı olabilir, müşterek çare kullanması olabilir. Çünkü birtakımı ilaçlar saç, müjgân ve seki dökebiliyor. Büyük müşterek cerrahi ameliyat geçirildiyse yahut ruhsal gerilim yaşanıyorsa saç dökülebiliyor. Tüm bunları konuşuyoruz. Saçı kontrol yazar saç dökülmesinin tipini belirliyoruz ve daha sonra birtakımı incelemeler istiyoruz. Demir eksikliği ve kansızlığı mevcut mı, cedre ile alakadar rahatsızlığı mevcut mı, vitamin eksikliği varmı diye bakıyoruz. Bu testlerin sonuçlarında rastgele müşterek nakıs gördüysek bunları adına koyma üzere hastayı otama ediyoruz. Eğer nakıs görmediysek şampuanlar, haplar, spreyler kabil umumi saç destekleri önerebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Saç kökünde harabiyet meydana getirecek derece sarımsak kullanımına dikkat
Erkek tipi saç dökülmelerinin umumi açıdan beylerde görüldüğünü fakat lupus, liken planus yahut ahali ortada ‘saç kıran' diye aşina emraz bahis konusu olduğunda gelişigüzel dü cinste de bu rahatsızlıkların görülme payı ortada müşterek ayırt olmadığını tamlayan Öztürk, “Liken planus ve lupusta saç kökü harabiyeti de bulunduğu düşüncesince saç çıkışı az buçuk elan zor. O rahatsızlıkları elan er aşamada tutup beklenen bulunduğu derece saç dökülmeden kapatmak baş döndürücü önemli. O nedenden er tanılama ve tedaviye er neşet etmek önemli. Saç kıranda, saç kökü harabiyeti bulunmadığı düşüncesince o saçlar umumi açıdan baştan çıkıyor lakin gine de müşterek zamanlar ve makul otama verilmeli. Yanlış tedaviler uygulanmamalı. mesela saç altına saç kökü harabiyeti meydana getirecek derece baş döndürücü müşterek tomar sarımsak kullanarak alanı tırmalama ettikten sonraları o alanda saçı çıkmayan hastamız oldu. Hâlbuki hastalanmış o işlemleri yapmadan bizlere başvursa elan makul tedavilerle saç kökü harabiyeti yapılmaksızın otama olabilecekti” dedi.

“Kimyasal teması ve baş döndürücü müşterek tomar düzleştiriciden kaçının”
Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk başkaca saç bakımına ilişkin tavsiyelerine bitmeme ederken şunları da söyledi; “Saçla alakadar müşterek şikayetiniz mevcut ise onunla alakadar önlemler benimseme etmek lazım. Çok müşterek tomar kimyevi temasından gocunmak lazım. Eğer kimyasallardan ötürü aşınma olduysa, haricen meydana getirilen bakımlarla saçı müzaheret etmek lazım. Ancak bunlar umumi keyif kurallarına makul halde yapılmalı. Hem ten hem keski bununla birlikte saç düşüncesince derneşik ve stabil beslenmek, derneşik uyumak, stresten ırak ara vermek gerekiyor. Saçınızın yapısına makul şampuan çekmek gerekiyor. Kuru saça baş döndürücü müşterek tomar fön, baş döndürücü müşterek tomar düzleştirici işlemler yapmış olursanız saçın keratin yapısını bozarsınız. Bu işlemleri, saçınızın yapısına layıkıyla planlamak lazım. Her sabahleyin saçınızı düzleştiriyorsanız, baş döndürücü benzeyen ve erdemli ısıyla saça değini oluyorsa behemehâl keratin yapısını bozacaksınız. Aynı sürede daima boya yaptırıyorsanız daima iş da yaptırmanız lazım. Organik boyalar yeğleme edilebilir, keratin ve rutubet bakımları yapılabilir, saç maskeleri uygulanabilir. Mutlaka banyoda krem kullanılmalı, makul fırçalarla saç taranmalı, saçlar derneşik temizlenmeli. Eğer saç dökülmesi, saç uçlarının baş döndürücü kırılması, cansızlık, kepeklenme, kızarıklık, kaşıntı mevcut ise kişiyi çekmek gerekiyor.”

“Sülfat içermeyen şampuan ürünleri kullanın”
Deniz ve havuza girdikten sonraları saçlarda birtakımı tadilat olabildiğini de tabir fail Dr. Erdem Öztürk sonuç olarak, “Mevsime layıkıyla saçta birtakımı tadilat olabilir. Özellikle yazları havuzun kloru, denizin tuzu, güneşin tesiri ile bu arada saçlarda kuruma, yıpranma, kırılma, ölmüş fon kabil birtakımı değişimler olabiliyor. Bu değişimlere müteveccih namına önerilerimiz olabiliyor. mesela muhtelif rutubet bakımları, keratin bakımları, muhtelif nebati ve uzvi ürünler ile meydana getirilen saç bakımları, saçın gövdesindeki kurumayı, yıpranmayı gidermeye asistan olabilir. Bunlar uzvi mahsulat elde edilerek evde de yapılabilir. Mutlaka sülfat içermeyen şampuanlarla saç yıkanmalı. Deniz ve havuzdan sonraları müşterek an ilk duş alınmalı ve daha sonra rutubet bakımları yapılmalı” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri - Salih Yılmazsoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler