USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Kelimelerin tükendiği yerdeyiz'

Trabzonspor karşısında 2-1 yenmiş adına ligde fevk fazladan ikinci yenilgisini meydan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, maçın peşi sıra konuştu. Yaşanan süreci toparlamanın kendilerinin elinde bulunduğunu kail Yalçın, “Kelimelerin tükendiği yerdeyiz” ifadelerini

Sergen Yalçın: 'Kelimelerin tükendiği yerdeyiz'
06-11-2021 23:34

Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'a dalında 2-1 yenmiş bulunan ve liderin 10 benek gerisine sakıt Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, karşılaşmanın gerisi sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı.

Oyun planlarının tashih eylemek hesabına bulunduğunu söyleyerek laflarına başlamış bulunan Sergen Yalçın, “Genelde eksiksiz maçları bu halde oynuyoruz. 2 ulusal karşılaşma arasındaki performansımız beklediğimizin aşırı altında. Beşiktaş'a yaraşıksız ortak durum. Oyunlar istediğimiz kabil olsa da skorlar dobra olmadı. Birçok nedeni mevcut fakat işim mazeret beyan eylemek değil, hal üretmek. Bu kabil durumlarda, bu cins matbuat toplantılarını gerçekleştirmek zor. Son çağda matbuat toplantılarında ‘Üzgünüz, şimdi dobra olabiliriz' kabil kelimeler kullanıyoruz, bunları dillendirmek de zor. Kelimelerin tükendiği yerdeyiz. Sezon gene beri yaşadığımız kusur ve oyunsal mesail var, oyunculara gine katlamak düşüncesince çabalıyoruz. Tabii ki performansı kabul eylemek arada ortak zorlaşıyor. Taraftarı bahtiyar eylemek istiyoruz, şu anne derece bunu yapamadığımızı düşünüyorum. Çok acele toparlamalıyız, lige dönmeliyiz, basar açımızı değiştirmeliyiz. Sorunlar hesabına hal üretmeliyiz. Bunları yapabilecek kapasitemiz var. Kadrodaki oyuncuların bütünü yukarı dozaj isimler. Buraya gelmeleri düşüncesince ağırbaşlı mesai sarfiyat edilen oyuncular. Ama şu anne derece aşırı metin olmadı. Bu boyut aktörleri da bizi de üzüyor. Kısa müddette gine oyunun içerisine dönmemiz gerekiyor” niteleyerek konuştu.

“Arada kapanmayacak ortak ayırt yok”

Takımda yaşanmış bulunan sakatlıklarla ilişik namına kondisyoner kadrosuyla ilişik ortak değişmeyen alıp almayacağı sorusunu yanıt veren Sergen Yalçın, “Kondisyoner kadrosuyla ilişik kökten ortak değişmeyen edinmeyi düşünmüyorum. 2 yıldır buradayız ve 2senedir art arda aşırı karşılaşma oynadık. Maç trafiğinin aşırı olması, oyuncuların ehliyetli hazırlığa erbap olmaması, katıksız namına ortak dizem bozukluğuna illet olabiliyor. İstediğimiz kabil ortak pozisyonda değiliz. Devre arasına derece bu karşılaşma trafiği bitmeme edecek. Bu müddette dobra idman yapıp, dobra birleştirme olup, devir arasına derece dobra başarım sergilersek, en azından ikinci yarıda şimdi ayrımlı ortak başarım ortaya koyabiliriz niteleyerek düşünüyorum” dedi.

Ligdeki benek farkı karşı da mütekellim Yalçın, “Şu anda bahsetmek düşüncesince er kabil görünse de, Trabzonspor haricindeki rakiplerle ortak benek farkımız yok. Trabzonspor'la bulunan ayırt da kapanmayacak ortak ayırt değil. Ama bu oyunla farkın kapanması zor. Oyunu kesinlikle yukarıya çekmeliyiz, şimdi dobra oynamalıyız. Bu halde ihtimal yarışçı kadro kimliğine bürünebiliriz fakat bu oyunun ehliyetli bulunduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

“Daha ortak tomar istemeliyiz, şimdi aşırı çalışmalıyız”

Yaşanan güdeleme kaybı karşı da mütekellim Sergen Yalçın, “Oyuncuların bütünü neticede insan. Doğal namına motivasyonu kaybedebilirler. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçları motivasyonu düşürüyor. Orada ortak şeyler gerçekleştirmek istemiştik fakat bu planları uygulayamadık. Bugün bakmış olduğunuzda beğenilmeyen ortak düzen oynamadık, dobra oynadık, kazanabilirdik de. İki devrenin de uzatmalarında gol yemek, amacı bulunan ortak takıma yakışmadı. Bu boyut filhakika ağırbaşlı ortak güdeleme bozukluğu bulunduğunu gösteriyor. Bunu toparlayabiliriz bence fakat önceki oyuncuların bunu istemesi gerekiyor. 3 günde 1 levent boylu devam eden maçlar oynuyorlar ve sakatlıklar meydana geliyor. Şampiyonlar Ligi maçlarının gerisi bizi aşırı zorladı. Daha 12. hafta, toparlayabiliriz. Daha ortak tomar istemeliyiz, şimdi ortak tomar çalışmalıyız. Süre içre aradaki ayırt kapanır mı, bunu da görürüz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler