USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Derbiyi kazanmak çok önemliydi'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1'lik Galatasaray galibiyetinin peşi sıra konuştu. Çok önemli müşterek maçtan galibiyetle ayrıldıkları düşüncesince bahtiyar olduklarını anlatım fail Yalçın, takımın ritminin de gün günden arttığını anlatım ederek, “May?

Sergen Yalçın: 'Derbiyi kazanmak çok önemliydi'
26-10-2021 00:34

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'ı misafir fail ve Larin'in golleriyle geriye düşmüş olduğu karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında konuştu.

Mücadeleyi değerlendirerek laflarına süregelen ve galibiyetin önemli bulunduğunu tabir fail Yalçın, “Derbiler önemlidir. Kazanmak zor olsa gerek ve herhangi birlikte ayrışık ihtimale açıktır. Güzel birlikte karşılaşma oldu, içten birlikte uğraş oldu. Oyuncular çok DOĞRU davrandılar ve dü camiaya isabetli dobra birlikte karşılaşma oldu. Berabere de bitebilirdi. Kazanmak çok önemliydi. Son çağda yaşadığımız iyi sıfır neticeler var. Özellikle Şampiyonlar Ligi'yle geldiği düşüncesince natürel şekilde üzerimizde birlikte bası oluşturdu. Son maçlarda aldığımız sonuçların tesiri var. Bu gestalt antrenmanlarda da oyunlarda da mahsus oluyor. Geniş birlikte takım kurduk. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarından sonraları yaşadığımız sakatlıklar takımın dağılmasına ve düzenin bozulmasına sebep oldu. Oyuncuların dönüşleri de havadan olmuyor. Doğal şekilde ritimleri yakalamaları devir alıyor. Bu tarihi da hasretmek zorundayız. İyi oynayan, uğraş fail savaşçı ve kazanmak düşüncesince herhangi birlikte şeyi verici birlikte aktör grubu vardı sahada. Bu isteğimiz, arzumuz ve gücümüz bitmeme ettikçe, oynadığımız maçlarda bundan hakeza iyi neticeler gelecektir sanarak düşünüyorum. Lig namına bahsetmek düşüncesince çok erken. Daha geçmiş çeyrekteyiz. mühim bulunan bütünsel başarıdır. Sadece 1 maçlık neticeler bizi bahtiyar etmemeli. Mayıs ayına denli gidecek birlikte macera mevcut ve önemli bulunan mayıs ayında nerede olduğunuzdur. Bunu sonuna denli zorlayacağız. Geçen mevsim bunu becerdik ve bu yol de sonuna denli savaşacağız” ifadelerini kullandı.

“Fatih hoca, Türkiye'nin en başarılısı”

Karşılaşma öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile meydana getirdiği geveze kendisince mütekellim Sergen Yalçın, “Fatih sarıklı benim antrenörlüğümü yaptı. Çok severim. Rakip olabiliriz fakat sevgim, saygım katiyen bitmez. Türkiye'nin en kalburüstü isimlerinden ve ayrıca en başarılısı. Onun bugüne denli elde etmiş olduğu başarıları bundan hakeza yakalayabilecek bir tanesi bulunduğunu düşünmüyorum. Biraz oyunla ilişik ve az buçuk da Avrupa'daki aldığımız neticeleri konuştuk. Biraz bilgiler verdi bizlere oyunla ilgili” dedi. Takımın maçlara iyi başlamasına rağmen gol bulamaması ve bu mevzuyla ilişik meslek değişikliği yapmış olup yapmayacağıyla ilişik de mütekellim Yalçın, “Biz geldiğimizden beri sistemi değiştirmedik. Lizbon maçında baskıyı önde yaptık. 3 savunmacıyla oynayıp yanıt hasretmek düşüncesince apayrı halde başlıyoruz. Ön düzlük düşüncesince aktör sayısını cıvıl cıvıl tutuyoruz. Tabii bunun riskleri var. Oynadıkları düzene tanıdık takımlarla oynuyorsunuz. Geçişi çok aceleci yapmış olup başağrısı oluşturuyorlar. Pozisyon veriyoruz fakat davranış da buluyoruz. En az da rakip denli davranış buluyoruz. Yaptığımız sade yanlışlar oluyor. Kornerden 3 adet gol yersen, mücadeleyi kazanamazsın. Buna niçin çalışmadın diyorlar. 2,5 senede kornerden müteaddit gol yedin. Aynı duran ferde organizasyonlarıyla oynuyoruz 2,5 senedir. Bu futbol, yanlışlar oyunu, gol yiyorsun birlikte şekilde. Yiyebilirsin. 1-2 maçta işler iyi gitmedi sanarak ağır mesail araştırmak mantık değil. Sonucu bilemeyiz. Belki iyi olmayacak, ihtimal iyi olacak. Kesinlikle çakılı oynadığımız birlikte hile mevcut ve bunu oynayacağız” niteleyerek laflarını sürdürdü.

“Larin'in arka dönmesi beni çok mesut etti”

Bugün oynanan oyunda kendisini maksimum bahtiyar fail mevzunun 2 gol atan Larin'in emektar görüntüsüne dönmesi bulunduğunu tabir fail Sergen Yalçın, “Geçen seneki oyunlarına DOĞRU birlikte hile sergilemesi ve arkasındaki Umut Meraş'ın çok iyi oynaması beni mesut etti. Larin, sabık seneki görüntüsünden birtakım görüntüler izletti. O da kaymakamlık yaşadı. Yazın ulusal takımdaydı, çok karşılaşma oynadı. Güçlenerek dönüyor. Pjanic ve Alex de kaymakamlık yaşadı. Biraz devir ilişki mahsus birlikte seviyeye çıkmaları. Sabırlı olmalıyız. Oyuncular çok fevk düzem isimler. Ama mahsus birlikte müddet sonraları hikmet vaziyeti birtakım şeylere izin etmiyor. Ama onlar da oynayarak ritimlerini bulacaktır. Şampiyonlar Ligi'ndeki şu anda hale bakarsak, çıkacak ihtimalimiz zor. Avrupa Ligi'ne bitmeme edebilir miyiz, buna bakacağız. Kalan maçların 3'ünü de kazanmak düşüncesince oynayacağız. Lig çok apayrı birlikte kulvar. Burada bütünsel vaziyeti cezaevi önüne almamız gerekiyor. Tabii ki maksadımız nisan, mayıs ayını en yukarıda görmek. Henüz geçmiş çeyrekteyiz ve oturmamış şeyler var. Bunları oturtup ligin ikinci ½ si düşüncesince ayrımlı birlikte tasar izlence yapabiliriz. Bunları bahsetmek düşüncesince elan erken, az buçuk bekleyelim” açıklamasında bulundu.

“Benim dediğim herhangi birlikte bilinçlilik akıllıca olmayabilir fakat bunlar benim fikirlerim”

Sporting Lizbon karşılaşmasının peşi sıra maçın 4-1'lik birlikte karşılaşma olmadığını söylemesi kendisince mütekellim Yalçın, “Tabii ki benim dediğim herhangi birlikte bilinçlilik akıllıca sanarak birlikte gestalt yok. Bunlar hemen benim fikirlerim, beğenmeyebilirsiniz. Ben hakeza düşünüyorum ve söylediklerim beni bağlıyor. Biz de Lizbon maçında taraf global attık golü. Çalışıyorlardı madem, sebep yediler o devir golü. Biz de bugün Necip'in aşırtmasıyla gol attık. Birisi ön direkte aşırtıyor, bir tanesi hepsi kaptırıyor. Hatalar oyunu bu, bunlar normal. Sporting Lizbon maçı düşüncesince 4-1'lik birlikte gestalt olmadığını söyledim. Duran global yedik golleri, cari oyunda yemedik. Duran topta vurdurursan golü yersin. 2 yıldır duran toplarda ayrımsız konumu alıyoruz ve az gol yiyoruz. Ama ara sıra dikkat toplaşımı bozukluları olabiliyor. İyi oynadığımız birlikte maçta 4-1 yenilmek bizi çok üzdü. İyi oynadığımızı ve çok uğraş ettiğimizi düşünüyorum. Basit yanlışlar yapınca bu gestalt bizi apayrı kafaya götürebiliyor. Ben de açıklamalarda günah yapabilirim. Bu beni bağlar” niteleyerek bitmeme etti.

“Fırat sarıklı iyi karşılaşma yönetti. Penaltı sonucu çok doğruydu”

Lig maçlarında 3 Türk aktör tehyiç etmek mecburiyetinde olduklarını kail Sergen Yalçın, “Kalecimiz Türk. Ülke içerisindeki maçlarda sol bekimiz Türk olacak. Bugün düşüncesince Necip'i yeğleme ettim. Bu yeğleme eleştirilebilir mi, elbette ki eleştirilebilir. Ama skora mucibince eleştirmeyin. 3. Türk'ü stoperde yeğleme ettik bugün. Necip, Umut ve Ersin bugün çok iyi oynadılar fakat ihtimal birlikte ahir maçta iyi oynamayacaklar. Her devir karşılaşma kazanılacak sanarak birlikte gestalt bahis konusu değil. Biz kazanmak düşüncesince uğraş ederiz fakat ara sıra olmayabilir. Yaptığımız işin en çirkin yanı hemen başarıya endeksli olması. Başarısızlık muhik geçmiş gidecek insan de uygulayım direktör. Bu dünyanın tek muhik hakeza değil. Avrupa'da sezonda müteaddit sarıklı değişiyor, bizim ligde müteaddit sarıklı değişiyor. Doğal şekilde da bu gestalt beni ve nice arkadaşımı çetin hale sokuyor. İşin doğruyu bu” dedi.

Son şekilde maçın hakemi kendisince mütekellim Yalçın, “Bence Fırat sarıklı iyi karşılaşma yönetti. Çok güvendiğim birlikte sarıklı kendisi. Ufak tefek yanlışlar kabil tabii. Bence verdiği ceza vuruşu sonucu doğruydu, çok iyi gördü. Ama bizlere de ayrımsız kararları verin. Maçı 5 dakika uzatıp, 10 dakika oynatma. Ya da Amerikan futbolundan gol yedirmeyin” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler