USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Selçuk Bayraktar Samsun'da TEKNOFEST 2022 hazırlıklarını inceledi

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST 2021'de sözlü şehirlerimizi değerlendirdiğimizde, Karadeniz'in menfez bebeği Samsun'da değişmeyen kıldık.'' dedi.

Selçuk Bayraktar Samsun'da TEKNOFEST 2022 hazırlıklarını inceledi
04-11-2021 18:06
Samsun

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST 2021'de yavuklu şehirlerimizi değerlendirdiğimizde, Karadeniz'in delik bebeği Samsun'da değişmeyen kıldık. Milli Mücadele'nin başladığı kent olan, müşterek ulusun halas destanının yazıldığı kent bulunan Samsun'da hazırlamaya değişmeyen verdik." dedi.

TEKNOFEST 2022 hazırlıklarını araştırmak üzere Samsun'a mevrut Bayraktar, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TEKNOFEST'i müşterek sene İstanbul'da, müşterek sene ise Anadolu'da düzenlediklerini tamlayan Bayraktar, "TEKNOFEST 2021'de yavuklu şehirlerimizi değerlendirdiğimizde, Karadeniz'in delik bebeği Samsun'da değişmeyen kıldık. Milli Mücadele'nin başladığı kent olan, müşterek ulusun halas destanının yazıldığı kent bulunan Samsun'da hazırlamaya değişmeyen verdik." ifadesini kullandı.

Türkiye Teknoloji Takımı İcra Kurulu, Samsun'un domestik yöneticileri, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile hazırlıklara başladıkları özetleyen Bayraktar, hazırlıkların beklediklerinden baş döndürücü hâlâ dobra bitmeme ettiğini söyledi.

Yarışmanın 36 değişik kategoride olacağını, sağlıkta bireşimli zekadan kurnaz erişim teknolojilerine derece nice bölgede konkur düzenleneceğini dile getiren Bayraktar, gençlerin bu alanlara isteklendirme edilmesi düşüncesince yarışmaların yüzdelik 90'ından fazlasının taharri memuru polis bölgelerde yapılacağını aktardı.

Dünya çapında nazarıitibar görecek yarışmalar olduğunu, 2021 senesinde bu etkinin hâlâ baş döndürücü arttığını gördüğüne ayraç fail Bayraktar, şunları söyledi:

"Artık dünyada efdal uygulayım bilimi bölgesine odaklandığımızda, bunu adamlık ve milletimiz yararına olacak halde hedeflediğimizde, bu teknolojiyi geliştirmeyi, bunun birlikte ahlaka ve etiğe uyma ederek o temele oturacak halde düsturumuzu ayarladığımızda, ilkin bugünün yarışlarına değil de geleceğin uygulayım bilimi trendlerine odaklandığımızda, 'Dünyada bu alanın en dobra olabiliriz' diyen yüzlerce gailesiz gördüm. İlk senelerde bunu katı görmüyorduk. Açıkçası bu güvenin mevrut olması, TEKNOFEST'in en iri başarısı diyebilirim."

Bayraktar, yarışmaya dahil bulunan kimi gençlerin öz takımlarını kurarak girişimlerini ticarileştirdiğine dikkati çekerek, "TEKNOFEST yarışmalarından sonradan iklim haricinde benzeşim yarışmalara dahil bulunan çoluk çocuk de oldu. Bu dediğim özgüvenin yükselmiş olması, 'Biz geleceğin dalında çalıştığımızda dünyanın en iyisini yapabiliriz' diyen çoluk çocuk sayısının baş döndürücü hâlâ kalık olması, düpedüz beni ve hissedar ekiplerimizi baş döndürücü bahtiyar etti. Bunu evvel senelerde görmüyorduk fakat ahir senelerde bu duyguyu görmeye başladık." diyerek konuştu.

Samsun'da beceri değerlendirmeler yaptıklarını, yarışmaların düzenleneceği alandan meteorolojik bilgilere derece nice bölgede değerlendirmeler gerçekleştireceklerini özetleyen Bayraktar, TEKNOFEST'in dev müşterek ekip oyunu olduğunu, 72 değişik paydaşın arasına ev sahipliği meydana getirecek Samsun'un da katılacağını kaydetti.

TEKNOFEST planlı vilayetlerde temelli izler bırakmayı amaçladıklarının altını çizen Bayraktar, bunlardan en önemlilerinin başlangıcında bilgi merkezleri ve deneyap atölyeleri olduğunu, yüzlerce gencin uygulayım bilimi dalında kendini yetiştirdiğini dile getirdi.

Bir gazetecinin, yaklaşan sürede yaşamını yitiren babası Özdemir Bayraktar'ın uygulayım bilimi dalında namına müşterek vasiyette bulunup olmadığı yönündeki sorusu hesabına Bayraktar, "Babam bizi çocukluğumuzdan itibaren daima ülkemize işlev odaklı, ülkemize müfit işler ika odaklı ve bunu yaparken de katiyen doğruluk bildiğin yoldan, aracısız ayrılmadan yapmayı vasiyetname ederdi. Babam az hâlâ akıbet nefesine derece annemle bizim uçakları yaptığımız yerde, fabrikada yaşadı. Bize vasiyetname etmiş olduğu en iri armağan de o yaşattığı ruhtur. Ülkemizin kusursuz bağımsızlığı düşüncesince gönençli ve çelimli yarınları düşüncesince yaşamını adamış olmasıdır. O ruhla tığ yüzbinlerce gencimize esin olmaya çalıştık." dedi.

Bayraktar'a incelemelerinde Vali Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bakan Yardımcısı Kacır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da haremlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler