USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sanal önsezi tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor

Tedavi yada operasyonların önceki seferinde akıllıca halde uygulanabilmesi düşüncesince üstünde mevhum deneylerin yapılabileceği mevhum birlikte ihtisas oluşturulduğu bildirildi.

Sanal önsezi tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor
29-09-2021 11:36
İstanbul

3D mevhum ortamlar sunan yazılım firması Dassault Systèmes'in Yaşam Bilimleri ve Sağlık Sektörü Başkan Yardımcısı Claire Biot, firmanın Yaşayan Kalp projesi ile ait namına "Gerçek cihaz, otama veya operasyonların evvel seferinde akilane halde uygulanabilmesi düşüncesince üstünde mevhum deneylerin yapılabileceği mevhum indinde his oluşturuluyor." dedi.

Biot, firmanın geliştirdiği mevhum Yaşayan Kalp (Living Heart) projesi ile ait AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Projenin müşareket mensuplarından Steven Levine'nin his hastalığı bulunan kızının problemine hal namına bu projeyi geliştirdiğini kail Biot, "Bu projenin ehemmiyetli indinde adımı olarak, 2015 senesinde ABD Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile önceleri his hastalıklarının tedavisinde geçer not his melez elektrotları ve öbür kardiyovasküler cihazların ameliyatla uygulanması, aklık yerleştirilmesi ve başarım sağlaması düşüncesince sınav paradigmalarının geliştirilmesini hedefleyen ilkokul salname indinde eş araştırı anlaşması imzaladık. FDA ile yaptığımız bu iş birliği, ayarlama onayları elan aceleci alınabilen yenilikçi verim tasarımları geliştirerek tıbbi maşa inovasyonunu heveslendirme eylemek üzere yaklaşan sürede ilkokul sene elan uzatıldı." sanarak konuştu.

Şu anda evren çapında akademi, sanayi ve klinik yürütüm sahalarından projeye katkıda mevcut uzuv şirketlerin sayısının 140'ı aşmış vaziyette olduğuna yer veren Biot, şunları söyledi: "Testler düşüncesince rastgele birinin his simülatörüne erişimi var; bu da kütle eşme kullanması kanalıyla programın hızlandırılmasını sağlıyor. Ayrıca araştırmacılar inovasyonu heveslendirme ederken parasız güvenilirliğini artıracak ve maliyetleri düşürecek tıbbi cihazların icazet periyodunu çurlatmak üzere da ABD'deki Tıbbi Cihaz İnovasyon Konsorsiyumu (MDIC) ve Avrupa’daki Avicenna Alliance ile teşrikimesai yapıyor.

Yaşayan Kalp Projesi, 2015 senesinde dünyanın evvel ticari, eksiksiz, çarpıcılık tahrikli 3 boyutlu insanoğlu kalbi simülatörünü çecik sundu. Ertesi yıl, modelimiz atan indinde kalpteki koku akışının simülasyonunu gerçekleştirdi. 2017 senesinde proje, Yaşayan Kalp’i kaygı platformu üstünden kullanıma sundu. 2018 senesinde ise, Yaşayan Kalp ile Dassault Systèmes’in dirim bilimsel göze seviyesinde manken tekvin kabiliyetleri indinde araya getirilerek, biçimli olmayan his ritimlerine illet olabilecek ilaçların güvenilirliğinin belirlenmesinde kullanıldı. Geldiğimiz noktada, bundan böyle kalbin değişik katmanlarını ve kısımlarını kaldırıp akım ettirmenin yanı esna tıbbi maşa takrir üzere ayrışık tebeddülat yapmanızı sağlayıcı indinde manken de mevcut."

"Üzerinde mevhum deneylerin yapılabileceği mevhum indinde his oluşturuluyor"

Biot, Yaşayan Kalp Projesi'nin sonuncu amacının mevhum ikizlerin öbür endüstrilerde sağlamış olduğu dönüşümün keyif hizmetlerine de taşınabileceğini belirtmek olduğuna değinerek, "Projede toprak meydan kardiyovasküler uzmanlar camiası ise bu düşünceyi, mıhlı veya parasız vaziyetteki indinde bireyi yahut insanoğlu topluluğunu temessül edebilecek indinde insanoğlu kalbinin şümullü indinde elektronik beyin öğrence modelini 3DEXPERIENCE platformunda mensur ederek yaşama geçiriyor.

Bu sayede 3DEXPERIENCE platformu değişik türde cihazları ve ilaçları sınav etmek, indinde parasız düşüncesince stabil namına akilane tedaviyi yakalamak veya doğacak soy sop biyomedikal mühendisleri ve baş başa tababet uzmanlarını değişik yöntemlerle nite çalışabilecekleri dair terbiyelemek düşüncesince kullanılabiliyor. Yani asıl cihaz, otama veya operasyonların evvel seferinde akilane halde uygulanabilmesi düşüncesince üstünde mevhum deneylerin yapılabileceği mevhum indinde his oluşturuluyor." ifadelerini kullandı.

Riskli cerrahi yöntemlerin fiziki kalpte denenmeden evvela sınav edileceği indinde sistem

Bu projeyle keyif hizmetlerindeki dönüşümü etkinleştirmek ve hızlandırmanın, 3DEXPERIENCE deneyi sağladıkları Yaşam Bilimleri ve Sağlık alanı vizyonlarının merkezinde toprak aldığına yer veren Biot, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Yıllar içinde tekraren üreticilere ürünlerini betim ve çoğaltma yöntemlerini değiştirip hepsi ihya ve imalat yöntemlerini baştan düşünmeleri düşüncesince asistan olduk. Şimdi de ‘sağlıkta dönüşüm’ tarihi ve sürdürülebilir inovasyon düşüncesince 3DEXPERIENCE platformumuz eliyle bu dönüşümü tüketicilere getirebilme olanağına sahibiz. Amacımız her insanın muhtemel mıhlı dirim süresini konuşu ve sürdürülebilir indinde halde artırmak.

Bir doktorun hoppadak indinde mevhum asıl gözlüğü takarak, hastayı otama etmeden evvela kalbinde neler bulunduğunu görebileceği indinde doğacak görüntü edin. Tıp öğrencilerinin indinde yetişek hastanesinde katiyen göremeyecekleri bulunmaz belirtiler sergileyen mevhum hastalar üstünde tatbik yapabilecekleri indinde program. Yeni ilaçların ve riskli dünkü cerrahi tekniklerin fiziki indinde his üstünde denenmeden evvela mevhum namına gene yine sınav edilebildiği ve bu sayede operasyonlar esnasında ahiret yolculuğu riskinin azaltıldığı indinde his düşünün. Yaşayan Kalp projesi, bunun olanaklı bulunduğunun kanıtlarından hoppadak biri. Beyin ve akciğer üzere öbür organlar ve sistemler düşüncesince de topluluklar oluşturuldu ve benzeşim halde asıl dünyayı iyileştirmeye asistan edinmek düşüncesince mevhum dünyanın hepsi enerjisini 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak yaşama geçirecek canlı insanoğlu simülasyonları geliştirmeye bitmeme ediliyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler