USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sabit kanatlı vurucu İHA Alpagu istem topluyor

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Alpagu'nun baş döndürücü DOĞRU sürede Türk Silahlı Kuvvetleri ve diyar dışından heyetlerle bu arada mühimmatlı testleri gerçekleştirildi, istem kaydetme aşamasında" dedi.

Sabit kanatlı vurucu İHA Alpagu istem topluyor
22-09-2021 10:50
İstanbul

Yurt içi ve dışındaki kullanıcılar düşüncesince andıran sürede mühimmatlı sınav meydana getiren çakılı kanatlı vurucu insansız iklim uzlaştırıcı (İHA) sistemi Alpagu, arzu topluyor.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, emlak zarfında ve haricinde nice faaliyete katıldıklarını fakat hiçbirinde TEKNOFEST'teki denli heyecanlanıp afiyet almadıklarını söyledi.

Hem gençlerle, çocuklarla birlikte şeyler paylaşmaya tıpkı sürede onların enerjilerinden faydalanmaya çalıştıklarını tabir fail Güleryüz, "Geleceğimiz onlarda. STM adına gençlerimize birlikte şeyler katabilirsek, onlardan birlikte halde faydalanabilirsek devlet duyarız. Onlara müteveccih nice etkinlik yapıyoruz. Türkiye Drone Şampiyonası, Dünya Drone Şampiyonası STM sponsorluğunda gerçekleşiyor. Çocuklarımıza drone dizaynı yaptırıyoruz. Onların fikirlerinden ihtimal ilerde aşırı bembeyaz şeyler çıkma ve daima bu arada onları konuşacağız." dedi.

STM'nin yürüttüğü planlara bağlı de bilgiler verici Güleryüz, Yeni Tip Denizaltı Projesi'nin Gölcük Tersanesi'nde sürdürüldüğünü bildirdi.

Takvimi hızlandırabilmek, domestik ve ulusal yardım payını artırabilmek düşüncesince icraat yürüttüklerini özetleyen Güleryüz, akıbet adına tahtelbahir torpil tüplerinin arazi almış olduğu koku alma organı kısmıyla (Section 50) bağlanmış ehemmiyetli birlikte hamle attıklarını söyledi. Güleryüz, "İnşa edilmesi ihtimal en güç kısım... Savunma Sanayii Başkanlığımızın manipülasyon ve destekleriyle, bizim mühendislik katkımızla önce el birlikte hususi tersanede, bu boyda iri birlikte denizaltının koku alma organı bölümü mensur edildi ve sabık hafta teslimatı yapıldı. Milli Denizaltı yapacağız, MİLDEN uğrunda ilerlemeye başlayacağız. Bütün bu çalışmalar, altyapılar Milli Denizaltı imalatında bizlere aşırı ehemmiyetli bilgelik birikimi kazandırmış olacak. Yerli ve ulusal yardım sağlaması açısından aşırı eleştiri birlikte proje." niteleyerek konuştu.

Yeni Tip Denizaltı Projesi'nde tasarımın ecnebi birlikte kuruluşa bağlanmış bulunduğunu tabir fail Güleryüz, STM adına beklenen olduğunca Türkiye'de yapılabilecek herhangi birlikte parçanın fen şartnamesini almayı, bunu domestik firmalarla değerlendirmeyi ve hal oluşturarak dizayn sahibi kuruluşa sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Güleryüz, "Kendi denizaltılarımıza bu parçaları koyabilmeyi hedefliyoruz. Bugün öz denizaltımız düşüncesince başlayacak, gitgide apayrı devletlerde imal edilen denizaltılarda kullanılmaya başlanabilir. Bir halde değerlendireceğiz bunu. Ciddi birlikte envestisman yapıldı, aşırı iri boyutlu, dünyada stratejik 5 cızık birlikte tezgah var. Bu denli iri birlikte parçayı işleyebilecek birlikte enfrastrüktür hazır. Bugün tahtelbahir düşüncesince olur, ferda apayrı çalışkanlık düşüncesince olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Uzay uzlaştırıcı denli kompleks"

Özgür Güleryüz, Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında kullanılmak düşüncesince acemi domestik hal arayışlarının da bitmeme ettiğini söyledi.

Milli Gemi Projesi'nin derinlemesine müddet konuşulduktan sonraları gerçekleştirildiğine ayraç fail Güleryüz, şunları kaydetti:

"Milli Denizaltı eğer olmazsa olmazımız niteleyerek düşünüyoruz açıkçası. Bizde, vatanımızda oluşan askeri denizcilik ekosistemiyle Milli Denizaltı'nın gerçekleştirilmesi aşırı şaşırtı olmayacaktır lakin emeksiz birlikte iş değil. Bu mevzuda STM adına herhangi birlikte muhtelif yardıma hazırız. Derin Arayışlar niteleyerek konkur programı düzenliyoruz ki üniversitelerimizi karışma edelim, tahtelbahir dair master, doktora tezi olur, onları inceleyelim.

Denizaltı tasarlamak, bina kılmak emeksiz birlikte iş değil. Denizaltı dediğiniz aygıt az daha feza aracıyla bire birlikte halde karmaşa birlikte sistem. Ülkemizde, öbür devletlerde gerekseme var. Bu projelendirilirse STM adına canlı halde fariza alacağız niteleyerek beklenti ediyoruz."

Yeni dış satım kalemi vurucu İHA

STM Genel Müdürü Güleryüz, Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Alpagu'nun aşırı andıran sürede Türk Silahlı Kuvvetleri ve emlak dışından heyetlere bu arada mühimmatlı testlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Güleryüz, "İnşallah aşırı çelimsiz müddet arasında Alpagu'yu envantere sokacağız." dedi.

Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Kargu ile bağlanmış önce ihracatı tamamladıklarını tamlayan Güleryüz, "İmza etabına aşırı andıran olduğumuz çabucak birlikte tomar diyar var. Kargu kendini ispatladı. Kargu ile de durmayacağız. Mühimmat bırakan versiyonu, değişik cephane başlıkları, RF arayıcı iç kulak bütünleşmiş kılmak üzere nice değişik bölgede faaliyetlerimiz bitmeme ediyor. Yurt dışı müşterilerle birlikte araya geldikçe onlardan da arka hizmetçi alıyoruz. Onların gereksinimlerine müteveccih de değişik analizör geliştireceğiz." biçiminde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler