USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sabit kanatlı vurucu İHA Alpagu arzu topluyor

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Alpagu'nun aşırı benzeyen sürede Türk Silahlı Kuvvetleri ve iklim dışından heyetlerle bu arada mühimmatlı testleri gerçekleştirildi, istem derç aşamasında" dedi.

Sabit kanatlı vurucu İHA Alpagu arzu topluyor
22-09-2021 10:50
İstanbul

Yurt içi ve dışındaki kullanıcılar düşüncesince andıran sürede mühimmatlı imtihan meydana getiren çakılı kanatlı vurucu insansız iklim ara bulucu (İHA) sistemi Alpagu, arzu topluyor.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, taşınmazlar zarfında ve haricinde nice faaliyete katıldıklarını fakat hiçbirinde TEKNOFEST'teki denli heyecanlanıp afiyet almadıklarını söyledi.

Hem gençlerle, çocuklarla birlikte şeyler paylaşmaya bununla birlikte onların enerjilerinden faydalanmaya çalıştıklarını anlatım fail Güleryüz, "Geleceğimiz onlarda. STM adına gençlerimize birlikte şeyler katabilirsek, onlardan birlikte halde faydalanabilirsek talih duyarız. Onlara müteveccih nice etkinlik yapıyoruz. Türkiye Drone Şampiyonası, Dünya Drone Şampiyonası STM sponsorluğunda gerçekleşiyor. Çocuklarımıza drone dizaynı yaptırıyoruz. Onların fikirlerinden ihtimal ilerde aşırı ak pak şeyler çıkma ve baştan sona bu arada onları konuşacağız." dedi.

STM'nin yürüttüğü planlara bağlı de bilgiler sağlayan Güleryüz, Yeni Tip Denizaltı Projesi'nin Gölcük Tersanesi'nde sürdürüldüğünü bildirdi.

Takvimi hızlandırabilmek, domestik ve ulusal ulama payını artırabilmek düşüncesince icraat yürüttüklerini özetleyen Güleryüz, sonuç adına tahtelbahir torpil gözü bot tüplerinin toprak almış olduğu koku alma organı kısmıyla (Section 50) alakalı ehemmiyetli birlikte aşama attıklarını söyledi. Güleryüz, "İnşa edilmesi ihtimal en ağır kısım... Savunma Sanayii Başkanlığımızın manipülasyon ve destekleriyle, bizim mühendislik katkımızla önce kere birlikte hususi tersanede, bu boyda iri birlikte denizaltının koku alma organı bölümü nesir edildi ve güzeşte hafta teslimatı yapıldı. Milli Denizaltı yapacağız, MİLDEN uğrunda ilerlemeye başlayacağız. Bütün bu çalışmalar, altyapılar Milli Denizaltı imalatında bizlere aşırı ehemmiyetli bilim birikimi kazandırmış olacak. Yerli ve ulusal ulama sağlaması açısından aşırı eleştiri birlikte proje." niteleyerek konuştu.

Yeni Tip Denizaltı Projesi'nde tasarımın ecnebi birlikte kuruluşa alakalı bulunduğunu anlatım fail Güleryüz, STM adına muhtemel olduğunca Türkiye'de yapılabilecek herhangi birlikte parçanın uran şartnamesini almayı, bunu domestik firmalarla değerlendirmeyi ve hal oluşturarak dizayn sahibi kuruluşa sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Güleryüz, "Kendi denizaltılarımıza bu parçaları koyabilmeyi hedefliyoruz. Bugün kişi denizaltımız düşüncesince başlayacak, giderek apayrı devletlerde imal edilen denizaltılarda kullanılmaya başlanabilir. Bir halde değerlendireceğiz bunu. Ciddi birlikte envestisman yapıldı, aşırı iri boyutlu, dünyada mahdut 5 cızık birlikte tezgah var. Bu denli iri birlikte parçayı işleyebilecek birlikte enfrastrüktür hazır. Bugün tahtelbahir düşüncesince olur, ferda apayrı çalışkanlık düşüncesince olur." değerlendirmesinde bulundu.

"Uzay ara bulucu denli kompleks"

Özgür Güleryüz, Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında kullanılmak düşüncesince acemi domestik hal arayışlarının da bitmeme ettiğini söyledi.

Milli Gemi Projesi'nin levent boylu müddet konuşulduktan sonradan gerçekleştirildiğine ayraç fail Güleryüz, şunları kaydetti:

"Milli Denizaltı eğer olmazsa olmazımız niteleyerek düşünüyoruz açıkçası. Bizde, vatanımızda oluşan askeri denizcilik ekosistemiyle Milli Denizaltı'nın gerçekleştirilmesi aşırı şaşırtı olmayacaktır lakin havadan birlikte iş değil. Bu mevzuda STM adına herhangi birlikte ayrışık yardıma hazırız. Derin Arayışlar niteleyerek konkur programı düzenliyoruz ki üniversitelerimizi müdahale edelim, tahtelbahir dair master, doktora tezi olur, onları inceleyelim.

Denizaltı tasarlamak, bina geçirmek havadan birlikte iş değil. Denizaltı dediğiniz alet az daha gök aracıyla ayrımsız halde karambol birlikte sistem. Ülkemizde, öteki devletlerde gerekseme var. Bu projelendirilirse STM adına deli dolu halde fariza alacağız niteleyerek beklenti ediyoruz."

Yeni dış satım kalemi vurucu İHA

STM Genel Müdürü Güleryüz, Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Alpagu'nun aşırı andıran sürede Türk Silahlı Kuvvetleri ve taşınmazlar dışından heyetlere bu arada mühimmatlı testlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Güleryüz, "İnşallah aşırı endamsız müddet arasında Alpagu'yu envantere sokacağız." dedi.

Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi Kargu ile alakalı önce ihracatı tamamladıklarını tamlayan Güleryüz, "İmza evresine aşırı andıran olduğumuz çabucak birlikte tomar taşınmazlar var. Kargu kendini ispatladı. Kargu ile de durmayacağız. Mühimmat bırakan versiyonu, değişik cephane başlıkları, RF arayıcı dolambaç bütünleşmiş geçirmek kabil nice değişik bölgede faaliyetlerimiz bitmeme ediyor. Yurt dışı müşterilerle birlikte araya geldikçe onlardan da arka hizmetçi alıyoruz. Onların gereksinimlerine müteveccih de değişik analizör geliştireceğiz." biçiminde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler