USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya, Batı’nın Taliban’ı 'açlıkla sınav etmesinin' namüsait tepeceği görüşünde

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Batı, Afganistan'daki dünkü yetkilileri açlıkla tecrübe geçirmek istiyorsa bu dar tepecektir." dedi.

Rusya, Batı’nın Taliban’ı 'açlıkla sınav etmesinin' namüsait tepeceği görüşünde
25-10-2021 18:29
Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan hususi Temsilcisi Zamir Kabulov, Amerika ve Avrupa’da mevcut Afgan para varlıklarının Taliban’ın değil ülkenin millî varlıkları bulunduğunu vurgulayarak, "Batı, Afganistan'daki toy yetkilileri açlıkla sınamak istiyorsa bu namüsait tepecektir." dedi.

Kabulov, düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında güzeşte hafta Afganistan meselesiyle ilişik Moskova Formatı'nda meydana getirilen toplantıyı değerlendirdi.

Toplantının neticeleri arasına yönetimdeki Taliban'dan terörle mücadele, narkotik kaçakçılığı, toy hükümetin henüz etraflı olması ve asliye insanoğlu hakları normlarına uyması konularının karışma edildiğini tamlayan Kabulov, Taliban'ın da katı baş döndürücü mevzuda henüz geçmiş açıklamalarını teyit ettiğini kaydetti. Kabulov, "Bunlar ehemmiyetli anlardı, bu nedenle çalışmaya bitmeme etmeye değişmeyen verdik." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Valday Kulübü'nün toplantısında Taliban ile alakalı konuşmasının Kabil'de müspet karşılandığını anımsatan Kabulov, Taliban'ın bu yöndeki açıklamaları hoppadak Rus kabilinden değil, Moskova'daki görüşmede öbürü semt devletleri mümessillerinden de bulunmayan sayamayacakları düşünceleri duyduklarını aktardı.

Moskova Formatı'na Hindistan temsilcisinin katılmasının diyalekt uzlaşmanın olgunlaştığının işareti bulunduğunu kail Kabulov, Afganistan'a arbede sonra baştan teşkil düşüncesince sosyo-ekonomik dayanaklık buyurmak iletmek gibi arsıulusal hediye konferansı hazırlığı düşüncesince Birleşmiş Milletler'e (BM) müracaat girişimi kararının da görüşmede alındığını dile getirdi.

"Pakistan'da esnetilmiş üçgen derinti yapılacak"

Afganistan'da arbede sonrası baştan teşkil konusunu müşterek ahir etapta çözülmesi müstelzim anne dava adına tanımlayan Kabulov, bu bağlamda Pakistan'ın başkenti İslamabad'da son teşrin ayının ikinci yarısında esnetilmiş üçgen derinti yapılmasının planlandığını bildirdi. Kabulov, bu toplantıya ABD'nin Afganistan hususi Temsilcisinin de katılmaya apiko bulunduğunu bildirdi.

Kabulov, "ABD'nin, Afgan halkına hoppadak insancasına iane değil, demincek ve gelecekte de acele desteğe bitmeme ika taahhüdü dair en yukarı kurda meydana getirilen beyanları gerçekleştirmeye oruçlu bulunduğunu umuyoruz." niteleyerek konuştu.

Ayrıca Kabulov, Rusya’nın Afganistan'a yandaki ülkelerle İran'da yapılacak toplantıya çağırma edildiğini ve bu toplantıya katılacağını belirtti.

"Taliban DEAŞ ile cenk ediyor"

Afganistan'daki toplumsal konuşu durumun ince ciddi olduğuna uyanıklık çekici Kabulov, askeri siyasi durumun henüz da çirkin olduğuna ayraç etti. Kabulov, ülkede DEAŞ kabilinden örgütlü yıldırı saldırıları yapıldığını belirterek, "DEAŞ yüzünü açık açık gösterdi. Taliban DEAŞ'a gönül rahatlığı amansız müşterek harp veriyor. Kayıplar veriyor. Bu Taliban'ın DEAŞ ile savaştığını ve cenk ettiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Taliban'ın BM'nin yıldırı listesinden çıkarılması meselesi

Taliban'ın, Birleşmiş Milletler yıldırı listesinden çıkarılması düşüncesince genel anlamda BM Güvenlik Konseyi üyelerinin resmi teşebbüste bulunduğunu özetleyen Kabulov, "Tüm çabalarımız buna odaklanacak. İlk adına Taliban'ın evren topluluğunun beklediği kriterleri karşılamaya başlayıp başlamadığı dair hem düşünüm olmalıyız. Bu uran müşterek mesele. Ancak bu bariyer değil. BM yukarı düzem yetkililerinin açıklamalarından anladığım kadarıyla buna müteveccih müşterek iç tedarik var." dedi.

Taliban'ın statüsü ne olursa olsun Amerika ve Avrupa'daki para varlıklarının ülkenin millî varlıkları olduğunu, Taliban'ın olmadığını vurgulayan Kabulov, 8 bilyon doların ABD'de 1,5 bilyon doların ise Avrupa'da bulunduğunu belirtti.

Kabulov, Afgan halkının refahı gönül rahatlığı baş döndürücü ide duyanların "ikiyüzlü" bulunduğunu anlatım ederek, şunları dile getirdi:

"Şimdi Taliban'ın hoppadak amme piyasası çalışanlarına aylık borçlarını art ifa yapmak düşüncesince çabucak 300 milyon dolara gereksinimi var. Kimi cezalandırıyorlar, toy hükümet mi yok ise Afgan halkını mı? İkincisi bulunduğu anlaşılıyor. Batı, Afganistan'daki toy yetkilileri açlıkla sınamak istiyorsa, bu namüsait tepecektir. Taliban'a istikrarı dayanaklık buyurmak olmak düşüncesince narkotik endüstrisini yükseltmek ve böylecene müşterek şeyler kazanmaktan apayrı müşterek punt bırakmayacaklar. Batı şayet bunu istiyorsa akilane yolda değildir. Oranı değme güzeşte güneş küsurat donsuz nüfusun müşterek bölümünün dü seçeneği var: Geçimini iletmek düşüncesince yıldırı örgütlerine eklenmek veya Avrupa'ya kitlesel muhaceret gerçekleştirmek.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler