USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Roma'da evcil seçimlerde Müslüman ve Türk adaylar da yarışacak

İtalya'da 3-4 Ekim'de yapılacak bölümsel domestik seçimde hükûmet merkezi Roma'da şehremaneti divan üyeliği düşüncesince adaylığını koyan geçmiş başörtülü Müslüman Mariam Ali, görkemli bulunduğunu ve Roma'ya ulama vermeyi umduğunu söyledi.

Roma'da evcil seçimlerde Müslüman ve Türk adaylar da yarışacak
02-10-2021 14:09
Roma
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Roma'da evcil seçimlerde Müslüman ve Türk adaylar da yarışacak

Ülkede ferda ve pazartesi haset 10 milyondan birlikte tomar kişiyi dayalı bölümsel evcil seçimde kestirmece 2,5 milyon ad hükûmet merkezi Roma'nın Belediye Başkanı ve şehremaneti sedir üyelerini yakalamak kıl payı oy kullanılacak. Sol tandanslı Demos Partisi (Demokrasi Dayanışması) listelerinden Roma Belediye Meclis Üyeliğine başörtülü önce sözlü Mariam Ali ve Roma ikinci semt şehremaneti meclisine sözlü bulunan Emin Öztürk, intihap öncesinde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İtalya'da doğup büyüyen Ali, adaylığıyla öge imza attığını belirterek "Roma'da başörtülü önce adayım ve bu hakkıyla alım çalım duyduğum birlikte şey. Benim kıl payı öteki hanımlara da kip edinmek istiyorum. Onların menfaatlerini aşağıda görmemeleri veya yargılanmış kıl payı hissetmemeleri düşüncesince motivasyon kılmak istiyorum. Sahip oldukları tamamı haklarla ilerlemeleri düşüncesince mukteza değme adımı atmaları lazım. Ben de bu hakkımı kullandım birlikte Romalı İtalyan yurttaşı olarak." diye konuştu.

İtalyanların adaylığını güzel karşıladığını dile getiren Ali, "İtalyanların bunu benimseme etmesi beni hakkıyla şaşırttı. Onların birlikte tomar hoşuna gitti. En birlikte tomar değerlendirme bitirdikleri özellik yaşım oldu. Çünkü 20 yaşındayım ahbaplık fakültesi 3. derslik öğrencisiyim. Aslında bu ayrımsız sürede haklarımı bilmemi sağlamış olduğu düşüncesince baş noktam da oldu. Aday olma hakkım vardı ve ego de birlikte noktada bunu kıymetlendirmek istedim." ifadelerini kullandı.

Ali, bazısı İtalyanların namına hakeza birlikte namzetlik düşüncesince tecrübesinin az bulunduğunu söylediklerini aktararak "Onlara gerçekte bu bölgede değme daim çalışkan olduğumu, ailemle dinler ve kültürler arası buluşmalara katıldığımı, üniversitedeki gençlerin problemlerini bildiğimi, 20 yaşlarında olduğumdan liseden de dünkü çıkmak sayıldığımı, oralardaki 13-14 yaşındaki evlatların da problemlerini bildiğimi belirtiyorum." dedi.

Bunlara ek şekilde ecnebi asıllı olması dolayısıyla İtalya'daki yabancıların karşılaşmış olduğu sorunları da güzel bildiğini özetleyen Mariam Ali, "Bu, birlikte ekleme bedel benim için. Çünkü dayanıklı birlikte tomar İtalyan, önce doğrudan karşılaşmadıkları düşüncesince gerçekte yabancıların problemlerini bilmiyor. Dolayısıyla onlar, değme daim ikinci plana itiliyorlar. Bu mesail gerçekte ikinci plana itilmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

İtalya'da doğup gelişmesine karşın Mısırlı köklerini de bildiğini dile getiren Ali, şunları kaydetti:

"Ailem Mısırlı. Biz burada ikinci kuşağız ve İtalyan'ız. İkinci derslik İtalyan değiliz. Ben Roma'da doğup büyüdüm, İtalyan'ız. Ailem, bana benim kökenlerim bulunan kültürü de öğretti. Kendi kültürünüzü korumaya sürdürmek de birlikte haktır. Ben İtalyan'ım, Burada yaşadım, burada okudum ve Roma'ya İtalya'ya katkımı sunmayı umuyorum."

Ali, başörtüsünün baş döndürücü saf çevrelerce "provakasyon" şekilde değerlendirilmesine, "İtalya'nın demokratik iklim olduğu" cevabını verdiğini belirterek "Burada birlikte ileti hasretmek istiyorum. Sağı destekleyen ve başörtüsünün peşinde Arap Müslüman hanımlar düşüncesince ileti varmış ve onlar tek bilinçlilik yapamazmış kıl payı düşünenlere, adaylığımla düşündüklerinin kusur bulunduğunu açıklamak istiyorum. Televizyonda duyduklarınız ağız ağıza yanlış. Eğer hakikati söyleseler ego de onlara katılırdım fakat bu gerçeklik değil ve bu mesajı hasretmek istiyorum." dedi.

Instagram ve Tiktok kıl payı sayısal toplumsal mecralarda 300 bin derece takip edeni bulunan Mariam Ali, bu durumun namına asistan bulunduğunu ve birlikte tomar henüz başlangıçta tanınmasını sağladığını anlatım etti.

"Müslümanlara ve göçmenlere ilişik hakları almak düşüncesince uğraşacağız"

18 senedir yaşamış olduğu Roma'da ikinci bölgede şehremaneti sedir üyeliğine sözlü bulunan aşevi işletmecisi Emin Öztürk de Avrupa genelinde yükselen muhacir karşıtı baş döndürücü sahih eylemlerine İtalya'da da rastlandığını belirterek "Dünyanın değme durumunda bu tür şeyler oluyor. Biz de bunun mücadelesini verebilmek düşüncesince göçmenler adına, özlük arkadaşlarımızla bunun değerlendirmesini yaptık; Roma şehremaneti seçiminde ikinci bölgede sözlü listesine girmiş bulunmaktayım." dedi.

Seçimi kazanması şeklinde özlük intihap bölgesi düşüncesince projelerinin amade bulunduğunu aktaran Öztürk, "Müslüman asıllı olduğum düşüncesince Müslümanlara müteveccih projemiz var. İnşallah seçildikten sonraları kılıç bunu dile getireceğiz. Türkiye'den geldiğim düşüncesince Türkiye'den mevrut öğrencilerin problemlerini uygun bildiğim düşüncesince Roma belediyesinden onlara ilişik gayrimenkul benimseme etme girişimimiz olacak. Umarım bu mevzuda da güzel oluruz." diye konuştu.

Gerekli desteği bulduklarını dile getiren Öztürk, "Müslümanlara ve göçmenlere ilişik hakları almak düşüncesince uğraşacağız." diye konuştu.

Öztürk, intihap alanında restoranı sebebiyle tanındığı adaylığını duyanların da kutlama kartı düşüncesince geldiğini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler