USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Beşiktaş karşısında haklarının yendiğini ve sürecin takip edeni olacaklarını söyleyerek, Fatih Terim'in maaşının ise 2 milyon Euro'ya emsal mevrut 21 milyon TL bulunduğunu anlatım etti.

Rezan Epözdemir: 'Beşiktaş maçında bizim hakkımız yendi'
02-11-2021 17:46

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, gündeme bağlı soruları yanıtladı. Nesine.com ile meydana getirilen sponsorluk anlaşması esnasında matbuat personellerinin sorularını cevaplayan Epözdemir, transferden spor yasasına sincap nice mevzuya duruluk getirdi. Melo ve Elneny isimlerinin gündeme gelmesiyle ilgilendiren şekilde mütekellim Epözdemir, “Başkanımız Melo dair indinde izah yapmıştı. An sebebi ile Melo itibarıyla indinde çalışmamız yok. 6 düzen bölgesi etraflıca zamandır konuşulan şeyler var. Transfer devim bilimi indinde süreç. Başkanımız ve hocamız bu mevzuda çalışıyor. Kulübün iktisadi hassasiyetlerini fikren eksikleri izale dolayısıyla gideceğiz. Dinamik indinde süreçten bahsediyoruz. Bütçe ve olanaklar doğrultusunda en akıllıca transferleri hazırlamaya çalışacağız” açıklamasını yaptı.

“Bu kanun aşırı önemli”
Galatasaray Spor Kulübü şekilde spor yasası emek vermesi yaptıklarını kail Rezan Epözdemir, “Bu yasanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyoruz. Mevcut sistemde cemiyetler ve AŞ'ler var. UEFA ve FIFA'nın ‘Futbol muhtar olmalıdır' yaklaşımı var. Statü ve talimatlarla yönetilen indinde meydan olmalı, muhtar olmalı. Süper Lig A.Ş.'nin kurulması ve neşriyat haklarının bu kuruluşa devredilmesini istiyoruz. TFF Başkanı Nihat Özdemir de bu mevzuyla ilgilendiren indinde açıklamada bulundu. Burada indinde aranjman yapılması lazım. Sporcular, beceri adamlar, TFF, futbolun halis muhlis paydaşları kendisini giranbaha hissedecek. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bunu konfirmasyon ettik. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e de bunu gönderdik. Umarız Türk sporunun hak etmiş olduğu indinde yasalı aranjman yaşama geçer” sanarak konuştu.

“Galatasaray'a atılım olursa karşılıksız bırakmayız”
Galatasaray şekilde Türk sporunun gelişme göstermesi hesabına gelişigüzel kulüple uyum yapabileceklerini kail Rezan Epözdemir, “Limit problemi, ecnebi kısıtlaması üzere umumi konular, halis muhlis kulüpleri ilgilendirir. Rekabetçi müsabakanın etkisiyle birtakımı kulüplerin yöneticileri birtakımı izahat yapılıyor. Bütün Süper Lig kulüpleriyle, 1. Lig ve 2. Lig kulüpleriyle görüştük. Uzlaşma yöntemiyle bu sorunları ortaya koyduk. Bu gestalt birilerini erinçsiz edebilir. Ama uyum gayretimiz sonuna denli bitmeme edecek. Türkiye'nin en iri çırçıplak maşer örgütü bulunan Galatasaray'a atılım olursa bunu karşılıksız bırakmayız. Ama sahanın haricinde Türk sporunun kuma sorunları, kuma akılla çözülür. Bunun düşüncesince de gelişigüzel kulüpten duyarlık bekliyoruz” dedi.

Beşiktaş'ın paylaşımı üstünde da mütekellim Epözdemir, “Beşiktaş'ın paylaşımını da yanıtlamak isterim. Türk futbolunun en iri problemi adalet. Başkanımız icra ettiği açıklamadan çevre 45 gündüz ukubet alırken, henüz ağırbaşlı konuşanlar ukubet almadı. Bütün statlara gidiyoruz, bütünü hınca öfke dolu. Bu duraç indinde biricik Galatasaray'a mı uygulanıyor? Bir duraç var ise uygulayalım deriz fakat geldiğimiz noktada bizim haricimizde kimesne buna uymuyor. Maske ve ara kuralları hiçe sayılıyor ve nazar boncuğu müeyyide uygulanmıyor. TFF Tahkim Kurulu'nu istifaya çağırma ettik, sıkı ve kuvvetlendirme yerleşmiş üyelerini savcılığa yakınma ettik, değim bulunmayan dedik. Sezon başlangıcında kimesne yanımızda yoktu. Şimdiye denli maşer kutuplaşmış durumda, sporda bunu yapmamak düşüncesince elimizden geleni yaptık. Ama Galatasaray'ın hakları uydurma konusuysa gestalt değişir, kimesne Galatasaray'ın haklarını yiyemez. Biz halis muhlis kulüplerle sporun kuma sorunlarıyla ilgilendiren uzlaşmaya varırız. Beşiktaş'ın vurguladığını kanıt ettiğiniz şeylerin yaşama geçmesi belkili değil. Bizim Gaziantep maçında attığımız golün ofsayt olması beceri anlamda belkili değil. Spordan anlayan âlem bunu söylüyor. 2019'da Beşiktaş'ın şahıs açıklaması var. 2 konum birbirinden bağımsız. Tartışmaya yer vermeyecek indinde goldü attığımız” ifadelerini kullandı.

“Hocamızın aylığı 21 milyon TL”
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşıyla ilgilendiren suali da cevaplayan Epözdemir, “Başkanımız ve hocamız, seçimin doğrudan arkası sıra indinde araya geldi. Hocamız, Galatasaray'ın söylence isimlerinden bir tanesi şekilde göreve başladı. Hocamız gereksiz mukaveleye imza atıp yönetimimize verdi. Biz de nasfet iklimini hükümran eylemek istedik. Kamuoyunda 3 milyon Euro, 35-40 milyon TL'ler konuşuluyor. Bunlar asıl sıfır rakamlar. Biz hocamızla TL üstünden geçim yaptık. Hocamız eski devirde salname 18 milyon TL alıyordu, şu demek oluyor ki 2 milyon Euro'ya karşılama ediyor. Sözleşme imzaladığımız devirde 2 milyon Euro, 21 milyon TL'ye denktaş geliyordu ve biz de indinde artım yapmadan bu numara üstünden imzamızı attık. Euro üstünden indinde bindirim yapmadık fakat düzem farkından çevre 18 milyon TL'lik rakam, 21 milyon TL oldu” açıklamasında bulundu.

“Beşiktaş maçında hakkımız yendi”
Beşiktaş maçının arkası sıra Remzi Sanver'in Beşiktaş'ın yerinde indinde yengi aldığını anlatım etmesinin hatırlatılması üstünde mütekellim Rezan Epözdemir, “Golden ilk Nelsson'a meydana getirilen ve bana layıkıyla açık kartpostal müstelzim indinde cereyan var. Bu benim şahsi görüşüm. Beşiktaşlı oyuncunun minimum 3 el al kartpostal görmesi lazım. Taylan'ın ayağına basılıyor, Kerem'e makas atılıyor, Nelsson'a makas atılıyor. Penaltı atışında çizik ihlali var. Statta 35-36 bin insan vardı. Nihat Özdemir'in de bu mevzuyla ilgilendiren açıklaması beli zaten. Ben yargıcı hatalarının neticeye hasiyet ettiğini düşünüyorum ve Beşiktaş'ın galibiyetinin yerinde olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla Remzi Sanver'e katılmıyorum. Kendisi bizim beraberce çalıştığımız ehemmiyetli indinde isimdir. Bu ifadeyi kullandı fakat bütününde müspet indinde izah yaptı. Haklı yengi dair ego namına katılmıyorum. Galibiyetin yerinde olmadığını, yargıcı hatalarının neticeye hasiyet ettiğini düşünüyorum. Bütün bu sürecin de takip edeni olacağız. Bunun haricinde nesnel sıfır ve amigo üzere davranan yorumcular var. Bir hanende çıkıyor, incelik yoksunu halde Galatasaray'a saldırıyor. Bütün bunları tarihe hamiş düşüyoruz. Galatasaray yalnızca indinde spor kulübü değildir, ayrımsız sürede hars ve yetişek kurumudur. Galatasaray'ın süresince ayrımlı fikriyat olabilir, bu da kulübün demokratik bulunduğunu gösterir. Türk sporundaki bu ayrık sistemin düzelmesi düşüncesince gösterdiğimiz gayret, güç sonuna denli bitmeme edecek” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler