USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Norveçli genç aktivistler devletlerinde taşıl mahrukat üretimini istemiyor

Yüksek zenginlik seviyesini yer yağı ve saf kavara yağı lambası yağı ihracatına verecekli Norveç'te genç aktivistler, geleceklerinden şişman korku duyarak mekân kirliliğine defa açan müstehase mahrukat üretimine müsaade sağlayan yasanın kaldırılmasını arzu ediyor.

Norveçli genç aktivistler devletlerinde taşıl mahrukat üretimini istemiyor
26-10-2021 11:09
Ankara

Uluslararası Enerji Ajansının muvakkat verilerine mucibince 2019'da dünyanın en baş döndürücü arsa yağı üreten devletler sıralamasında 13'üncü, katıksız taş yağı lambası yağı üretiminde 8'inci mükemmel arazi düzlük Norveç, Arktik dalında mahal kirliliğine defa açıyor ve dünyaya baş döndürücü oranda karbon kadem izi bırakıyor.

Norveç, arsa yağı ve katıksız taş yağı lambası yağı ihracatından elde etmiş olduğu gelirin iri kısmını, doğacak nesiller düşüncesince açılan dünya malı fonunda topluyor.

Öte taraftan Norveç'in müstehase mahrukat ihracatının defa açmış olduğu mahal yıkımından huzursuz bulunan ve bu mevzuda eyleme geçilmesini arzu fail genç aktivistler, ülkede açık yetenekli protestolar düzenliyor.

Çevre örgütü Friends of the Earth'de (Yeryüzünün Dostları) Petrol Politikaları Danışmanı adına fariza karşılayıcı Thor Due, Young Friends of the Earth'ün (Yeryüzünün Genç Dostları) Başkan Yardımcısı Lea Justine Nesheim ve Norveçli aktivist Jannickie Totland, doğacak ay İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılacak hava zirvesinden evveli AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Thor Due, Norveç hükümetinden arsa yağı kontrol ruhsatlarının iptalini arzu ettiklerini, karbon ve müstehase yakıtlardan mevrut karbondioksite atmosferde şimdi birlikte tomar arazi olmadığını söyledi.

Norveç'te bundan sonraları arsa yağı ve katıksız gaza müstenit gelirlerin mali yatırımlara yönlendirildiğini, bundan dolayı müstehase mahrukat üretimine akıbet verilmesinin, Norveç'in bol bolamat seviyesinde baş döndürücü iri düşüşe defa açmayacağına inandığını dile getiren Due, "Beni en baş döndürücü vahim şey, ekonomimizi hala toy arsa yağı ve doğalgaz dağıtımı dair kuracak olmamız; iklimin bundan sonraları buna dayanamayacak olması." dedi.

Glasgow'daki İklim Zirvesi'ne atıfta mevcut Due, "Her sene bunun en ehemmiyetli sene bulunduğunu söylüyoruz zira değme sene şimdi da çirkin birlikte hava istikbaline akilane defa alıyoruz. İyimser olmaya çalışıyorum. Gerçekten birlikte şeyler yapabileceklerini umuyorum fakat bu çabucak politikacılara ve yapabileceklerine bağlı. 2050'ye derece el değmemiş emisyona iktiran etmek istiyoruz. Bunu yapamazlarsa tabii liyakatsiz olacaklar." diyerek konuştu.

Due, herkesten evveli yasalarla hava değişikliğine müsaade sağlayan politikacıların matematik vermesi gerektiğini, bire birlikte sürede hava dair önlemlerin uygulanmasını sağlayacak yasaları çıkarmanın da politikacıların mesuliyeti bulunduğunu vurguladı.

"İklim değişikliği yaratarak mülk kazanıyoruz. Bu beni baş döndürücü endişelendiriyor"

Young Friends of the Earth'ün (Yeryüzünün Genç Dostları) Başkan Yardımcısı Lea Justine Nesheim de "İklim krizinin hem gezegenimiz hem de adamlık düşüncesince dokuncalı olacağına inanıyorum. Norveç tüketicilere şimdi birlikte tomar müstehase mahrukat sokmaktan sorumlu. İklim değişikliği yaratarak mülk kazanıyoruz. Bu beni baş döndürücü endişelendiriyor. Bence bu korkunç. İklim değişikliğinden şimdi birlikte tomar etkilenecek insanoğlu var. Biz de etkileneceğiz. Bu insanoğlu düşüncesince birlikte sıkıntı yaratıyoruz." dedi.

Nesheim, Norveç'te meydana getirilen akıbet seçimden sonraları da toy hükümetin bu mevzuda daha harekete geçmediğini belirterek "Hükümetin yeteri kadar terakkiperver bulunduğunu düşünmüyorum. Ancak protestolarımızın gerçekleri görmezden gelmemelerini sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni hükümetin birlikte ekalliyet hükümeti olduğuna, zımnında kanun değişikliklerinde parlamentoda uyuşma sağlaması gerektiğine ayraç fail Nesheim, "Parlamentoda şimdi terakkiperver ve şimdi yeşil politikalara sahip, Norveç'te müstehase mahrukat üretimini sınırlamaya iştahlı nice ıvır zıvır öğür var. Bu nedenle, Norveç düşüncesince yeşil birlikte intikal başlatma dair ekalliyet hükümetiyle teşrikimesai yapabileceğimizi umuyoruz." diyerek konuştu.

Norveç'in müstehase mahrukat ihracatını azaltması yerinde bol bolamat seviyesinin düşebileceğinin bilincinde bulunduğunu kail Nesheim, şunları kaydetti:

"İklim krizi Norveçliler düşüncesince az buçuk şimdi az refahtan yahut az buçuk şimdi az paradan baş döndürücü şimdi kötü. Aslında yeteri kadar paramız var, baş döndürücü varlıklı birlikte ülkeyiz. Ancak hayatımızı baş döndürücü zorlaştıracak birlikte hava krizinin içindeyiz. Hayatımızı kestirim edilenden baş döndürücü şimdi öngörülemez duruma getirecek birlikte kriz. Benim kuşağımdan nice insan, yaşamlarında başkalık hazırlamaya ziyadesiyle istekli. Yeter ki yaşayabilelim diye. Yani benim kuşağım, geçişin ve siyaset değişikliklerinin hayatlarımıza getireceklerini ikrar etmeye ve bahtiyar olmaya hazır. Refahımızı değiştirecek ise bunu yöneteceğiz. Sorun değil zira alternatifi baş döndürücü şimdi kötü."

Nesheim, Glasgow'da yapılacak şahika düşüncesince de "Çok konuşuyor ve baş döndürücü az eyleme geçiyorlar. Yani hem dobra hem kötü. Bence bitmeme etmeliler fakat ümit ederim şimdi dişi anlaşmalar hazırlamaya başlayabilirler." değerlendirmesini yaptı.

"Tarihimizdeki en imtiyazlı nesiliz fakat bire birlikte sürede geleceğimiz düşüncesince ve hava krizi hasebiyle baş döndürücü fakat baş döndürücü endişeliyiz"

23 yaşındaki aktivist Jannickie Totland da genç nesillerin gelecekle şimdi baş döndürücü ilgilendiğini belirterek "Petrol ve katıksız gaz, Norveç'in en iri endüstrisi. Biz, ihtimal de tarihimizdeki en imtiyazlı nesiliz fakat bire birlikte sürede geleceğimiz düşüncesince ve hava krizi hasebiyle baş döndürücü fakat baş döndürücü endişeliyiz. Bu sebepten derece derece şimdi birlikte tomar genç insanoğlunun arsa yağı ve doğalgaz endüstrisinin nerede duracağını aşina olmak istediğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Totland, birlikte iki sene evveli anayasayı ihlal etmiş olduğu düşüncesince Norveç hükümetine sıkıntı açtıklarını fakat erdemli mahkemenin taşınmazlar haricinde yakılan katıksız gazdan Norveç'in mesul olmayacağına hükmettiğini hatırlattı.

Genç aktivist, "Gittikçe şimdi baş döndürücü genç, erdemli mahkemenin mükemmel tersini düşünüyor. Ayrıcalıklı memleket adına bizim ilkin şimdi birlikte tomar yazık almamız gerekiyor. Petrol çıkartıyorsak sonuçlarına da katlanmalıyız." diyerek konuştu.

Tüm bu girişimlerin kâr vermesi biçiminde arsa yağı ve katıksız taş yağı lambası yağı sektöründe çalışanların işlerini yitirme endişesi taşıdığını da aktaran Totland, "Bir taraftan bunu anlayabiliyorum. Ben de Norveç'in batısındanım ve ailemin nice ferdi arsa yağı endüstrisinde çalışıyor. Açıkçası benimle aksi fikirlere sahipler. Eğer arsa yağı ve katıksız taş yağı lambası yağı piyasası biterse işlerini kaybedecekler fakat doğacak nesilleri düşünmeliyiz, dünyanın geleceğini, ileriyi demek şimdi önemli. Sadece kendimizi düşünemeyiz." dedi.

Petrol ve katıksız taş yağı lambası yağı piyasasından ak pak enerjiye geçişin er yahut geç olması icap ettiğini korumak için çaba sarfeden Totland, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Eğer arsa yağı ve katıksız taş yağı lambası yağı sondajına bitmeme edersek, dünyanın iklimini baş döndürücü şimdi çirkin duruma getirmeye katkıda bulunursak, sıkıntı baş döndürücü şimdi iri olacak. Çünkü mahal değme şeyin kaynağı. Yok edersek gelecekte yaşayacak tek şeyimiz kalmayacak. Petrol ve katıksız gazın ülkemize getirmiş olduğu gelirden çok bununla ilgileniyorum. Bence sömürdüğümüz topu topu ülkelerle el donanması içinde, baş döndürücü şimdi birlikte tomar düşünmeliyiz. Onlar bizim sorumlusu olduğumuz neticeler ile uğraşıyorlar."

Totland, siyasetçilerin bu mevzunun çözümü dair baş döndürücü ağır akıntı ettiklerinin altını çizerek "Bu değişimleri gerçekleştirmek düşüncesince baş döndürücü birlikte tomar günümüz yok. Evet, politikacılar geçmiş seçimlere nazaran hava ve mahal kendisince şimdi baş döndürücü konuşuyorlar fakat ego hala baş döndürücü endişeliyim zira hala bizi dinlemiyorlarmış üzere hissediyorum." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler