USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

New York'ta Türk sporcuların başarısı

New York'un en prestijli yarışması Empire State'e bu sene Türkiye'den dü sporcu katıldı.

New York'ta Türk sporcuların başarısı
27-10-2021 13:44

New York'un en adlı sanlı binasında bu sene 43'üncüsü planlı Empire State Koşusu, Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsorluğunda gerçekleştirildi. Maratonda bu sene 24 ülkeden 200'den birlikte tomar sporcu, 1576 aşama çıkarak Empire State binasının 86'ıncı katına erişmek düşüncesince yarıştı. Birinciliği baylarda 10 çağ 46 saniyelik derecesiyle Malezyalı Wai Ching Soh, hanımlarda ise 14 çağ 1 saniye ile Amerikalı Cindy Harris elde etti.

Türkiye'den dü sporcu katıldı

Koşuya Türkiye'den dü sporcuyla katıldı. İstanbul Zihinsel Engelliler düşüncesince Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yardımı ile koşuya mânialı haklarına nazarıitibar tefriş etmek şartıyla dü sporcusuyla katıldı. İZEV hesabına koşuda, 61 yaşındaki bedenî mânialı atlet Kemal Özdemir ve arsıulusal markaların içtimai vebal planlarında de arazi düzlük atlet Mert Onaran yarıştı.

New York'taki yarışmaya önceki misil dahil bulunan mânialı sporcu Kemal Özdemir, yarışı 20 çağ 45 saniyede bitirdi ve kişi grubunda 2'inci oldu. Milli atlet Mert Onaran ise 1586 merdiveni 17.51 saniyede tamamlayarak 33'üncü oldu.

Mert Onaran, İZEV ile bu arada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle, Empire Stade Maratonu'nda dobra birlikte ürün aldıklarını belirtirken, önceki misil hakeza birlikte yarışmaya Türkiye hesabına katılmaktan aşırı bahtiyar bulunduğunu söyledi.
Kemal Özdemir ise, "İlk misil katıldığımız bu maratonda 2. gelmiş olarak iri birlikte başarı yakaladığımızı düşünüyorum. Sanırım hedefimize de ulaştık, dobra birlikte dereceyle fevk çıkarak ülkemizi en dobra biçimde özümleme ettik. Bir apayrı gayemiz bulunan zihindeki defolmak mecburiyetinde bulunan duvarı bozmak düşüncesince burada olduğumuzu da her insana duyurduk" diyerek konuştu.

İZEV Başkanı Hakan Kural, vakfın ürün zamanlarda tamamı planlarında Türkiye içtimai markasını işleyecek ve globale çıkartacak icraat yaptığını belirterek, bu misil de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yardımı ile engellilik bağlamında Türkiye'nin vizyonunu dünyaya bildirmek istediklerini dile getirdi.
Empire State Koşusu'na mânialı hakları düşüncesince katıldıklarını anlatım fail Kural, "Bu birlikte önceki ve hayalet ettiğimiz birlikte duraktı. Bundan sonraları da Avrupa'da dayanıklı aşırı emek vermek yapmayı planlıyoruz" halinde konuştu.
Yarışma böylecene dereceye girenlere THY çeşidinden bariz bilet armağan edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler