USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Necdet Ayaz, Atletizm Federasyonu Başkan adaylığını açıkladı

Eski ulusal sportmen erişmen atlet Necdet Ayaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı'na aday bulunduğunu açıkladı. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun elçi listesini açıklamasını talip Ayaz, “Delege sayısının yüzdelik 15'i denli imza toplamamız gerekiyor. Ama delegeler aç?

Necdet Ayaz, Atletizm Federasyonu Başkan adaylığını açıkladı
27-09-2021 20:00

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde gerçekleşen matbuat toplantısıyla Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı'na aday bulunduğunu açıklanan emektar ulusal sportmen ve erişmen atlet Necdet Ayaz, projeleri ve hedeflerini matbuat mensuplarına aktardı.

Sporun birlikte aldatmaca bulunduğunu ve kuralına gereğince oynanması icap ettiğini tabir ederek laflarına başlamış bulunan Ayaz, “Ben, 1975 senesinde atletizme başladım. 22 km bulunan merkeze koşarak harcama ve egzersiz yapardım. Atletizm yapmasaydım, Elazığ'da yaşadığımız ilçeyi caba göremeyebilirdim. Ben atletizm yardımıyla hem Türkiye'nin herhangi birlikte yerini müşahede şansı yakaladım aynı zamanda dünyada nice ülkeye gittim. Bu sebeple ben, atletizme verecekli biriyim. Bu borcumuzu ifa etmek istiyoruz. Mesafeler koordinatörlüğü yaptım, dümen müesses üyeliği yaptım, herhangi birlikte yaptığım görevde oluşturduğum ekiple ehemmiyetli işlere imza attık. 5 ilde de Gençlik ve Spor İl Müdürü namına fariza yaptım.

Olimpiyatların arkası sıra federasyon tarzı yapılacağı açıklandı. 3 ay süresince gerçekleşecek. Son namına 31 Ekim-1 Kasım namına seçimin yapılacağı açıklandı. Ben de toplumun önde mevrut adları ve arzusuyla aday olmaya değişmeyen verdim. Biz sorunları ve çözümleri biliyoruz. Bu seçimden artma birlikte yarış. Ben de sporcuyum ve bu yarışa gireceğim. Bir yarışı nitelikli kılan dijital çoğul ve katılımdır. Bazı federasyonlarda bulunduğu gibi, bizim federasyonumuzda da Danıştay sonucu uygulansa ve baş döndürücü isim yarışa girebilse. Ben adaydan artma aday adayıyım. Çünkü elçi sayısının yüzdelik 15'i derece imza toplanması gerekiyor. Ancak delegelerin ki bulunduğunu daha bilemiyoruz. Ülke namına spora baş döndürücü elleme kazanımlar sağlandığını biliyoruz.

Cumhurbaşkanımızın da spor menşeli olması, biz düşüncesince şişman şanstır. Bu doğrultuda tesisleşme ve olanak açısından şişman kez büküm ettik. olanak derken bütçeden bahsediyorum. Ama bu bütçe akıllıcasına kullanıldı mı? Doğru kullanılsaydı, Olimpiyatlardan madalya ile dönülürdü. Biz birlikte yola çıktık ve yola çıktığımız kadrosu de önümüzdeki süreçte açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

“Şark açıkgözlülüğü yapıyorlar”

Önceliklerinin 3-12 gözyaşı arası ayrıntılar bulunduğunu da laflarına ekleyen Necdet Ayaz, “Amacımız gelecekteki şampiyonların bulunması olacaktır. Bunun yanı sıra dopingle savaş dair ‘Sıfır tolerans' sloganına ilişkin cereyan edeceğiz. Uluslararası ilişkilerimizi etkili biçimde yürüteceğiz. İnşallah koşullar elleme harcama ve kılıç de ekibimizle herhangi birlikte derece elleme şeyler yapabileceğimizi her insana açıklamak isteriz” dedi.

Delege sayısının yüzdelik 15'inin imzasını almaları icap ettiğini de kail Ayaz, “300 delegeyi aşmayacak biçimde kalça var. Aday peyda etmek düşüncesince bunun yüzdelik 15 imzasını toplayabilmemiz lazım. Danıştay'ın kararını oylayıp resmi gazetede yayımlatan federasyonlar, bu rakamdan muaf. Ancak Türkiye Atletizm Federasyonu bunu yapmadı ve yüzdelik 15 imza sayısı gerekiyor. Sadece yüzdelik 15 imzanın dışında, aday olacakların birlikte de mahsus birlikte değer yatırması gerekiyor. En şişman paydaşımız kulüplerdir. Kulüplere ağır miktarda maddesel rütbe de vereceğiz. Biz kulüpleri finansal desteklemezsek, atletizme katkıları baş döndürücü birlikte tomar olmaz. Atletizm Federasyonu baş döndürücü ehemmiyetli başarılar elde etmiştir. Bu sebeple kılıç de yola öz sporcularımızla bitmeme edebiliriz. Yabancı sportmen dair fakat ve fakat gösteriş manken bulunan sporculara kapıyı açacağız. Dünyanın herhangi birlikte muhik dinlenme kampı yapmayacağız, 365 devir de dinlenme kampı yapmayacağız. Bu manken baş döndürücü tuhaf. Spor birlikte cümle değildir, birlikte hobidir. Bir müddet sonradan bitecektir. Tasarruf ederek baş döndürücü hâlâ elleme şeyler yapacağız” sanarak konuştu.

Ayaz sonuç namına bazısı insanların adaylığını açıklayarak imzaları topladığını tabir ettiğini de söyleyerek,

“Adaylığını toplumsal medyada açıklanan birlikte arkadaşımız oldu. 60'a benzeyen imza toplamış bulunduğu söyleniyor. Ama bu töre bilimi değil. Biz elçi isimlerini alamıyoruz. Böyle birlikte vaziyette delegeler ihtimal ikiz imza vermiş olacak ve yinelenmiş imza muhik da baş döndürücü imzası olandan az, az imzası olandan baş döndürücü gidecek. Bir nevi devir doğusu açıkgözlülüğü yapılıyor. Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya bu mevzuda baş döndürücü kaba birlikte uyarıda bulundu. Yarından itibaren bakanlığımıza, umumi müdürlüğümüze mevzuyla ilgilendiren yazışmalarımızı başlatacağız” açıklamasını yaptı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler