USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu hanımlarda 'Dünyanın En Hızlı Yarı Maratonu' oldu

Dünya Atletizm Birliği, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu'nu hanımlarda "Dünyanın En Hızlı Yarı Maratonu" yerine gösterdi. Kenyalı atlet Chepngetich’in evren rekoru kırdığı yarış, klasmandaki öteki yarışları geride bıraktı.

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu hanımlarda 'Dünyanın En Hızlı Yarı Maratonu' oldu
28-10-2021 16:19
İstanbul

Kadınlarda evren rekorunun kırıldığı N Kolay 16. İstanbul Yarı Maratonu, ehemmiyetli müşterek başarıya hâlâ imza attı. 4 Nisan'da koşulan yarış, Dünya Atletizm Birliği çeşidinden hanımlarda ''Dünyanın En Hızlı Yarı Maratonu'' yerine gösterildi.

Açıklanan 2021 Ekim kocaoğlan ''etkinlik performans'' sıralamasında, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu hanımlarda ''Dünyanın En Hızlı Yarı Maratonu'', baylarda ise ''Dünyanın En Hızlı İkinci Yarı Maratonu'' yerine seçildi. Erkeklerde önce sırayı ise 295 puanlık farkla Valencia Yarı Maratonu’nun aldı.

N Kolay 16. İstanbul Yarı Maratonu’nda hanımlarda Kenyalı atlet Ruth Chepngetich, 1:04:02’lik derecesiyle evren rekoru kırarak müşterek numara olmuştu. Erkeklerde ise evren rekortmeni Kenyalı atlet Kibiwott Kandie 59:35’lik derecesiyle yarışı önce tam tamamlamıştı.

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, bire müşterek değerlendirmede baylarda ise ''Dünyanın En Hızlı 2. Yarı Maratonu'' yerine toprak aldı.

7 Kasım’da gözler İstanbul’da

Pandemi dolayısıyla hepsi dünyaya bilgili bulunan aksi koşullara karşın 2020 ve 2021’de etkinliklerin geceli gündüzlü bitmeme etmiş olduğu İstanbul, 7 Kasım’daki N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nda evren sıralamasında ehemmiyetli basamaklarda mevcut seçkin atletleri ağırlanacak.

İstanbul’un Dünya Atletizm Birliği​​​​​​​ sıralamasında önce sıralara yükselmesi, N Kolay 43. İstanbul Maratonu’na yayınlanan merakı de artırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler