USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan tunç madalyayı dibine dönüştürecek

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü şekilde Türkiye'ye cimnastik tarihindeki önce olimpiyat madalyasını kazandıran Ferhat Arıcan, 2024'te Paris'te Türkiye hesabına bu branşta önce kalburüstü madalya elde eden sportmen olmayı hedefliyor.

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan tunç madalyayı dibine dönüştürecek
06-10-2021 11:36
Ankara

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılarak bu branşta Cumhuriyet tarihinde olimpiyatlara eklenmiş olan evvel sportmen bulunduğunu hatırlattı.

Ferhat Arıcan, "2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da cimnastik dalında olimpiyat tarihimizdeki evvel madalyamızı aldım, hakkıyla aşırı iri mevki benim için. Bu branşta olimpiyat tarihimizdeki evvel madalyayı kabul etmek alım çalım verici. Hedefim elbette ki 2016'da Rio'da bıraktığım hayallerimi gerçekleştirmekti, onları da 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda gerçekleştirdim." dedi.

Geldiği noktanın üstünde koyarak, eksiklerini görüp hâlâ müşterek tomar çalışacağını dile getiren ay-yıldızlı cimnastikçi, "Cumhuriyet tarihinde beylerde evvel el olimpiyatlara revan sporcuyum ve evvel el madalya düzlük sporcuyum. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda da evvel el kalburüstü madalya ele geçiren sportmen kendisine tarihe devredilmek istiyorum." niteleyerek konuştu.

Yeni evlendiği, derin spor yaşantısından ötürü ailesine bugün ayırıp ayıramadığına bağlı istifham üstünde de Ferhat Arıcan, şu halde bitmeme etti:

"Evleneli aşırı endamsız müşterek müddet oldu. Yılın sporcusu rütbe törenine katıldık, buraya geldik, balayı meydana getirecek vaktimiz olmadı. Zaten eşim de emektar ulusal cimnastikçi o da hem işime bununla beraber yaptığım spora aşırı iri hürmet duyuyor. Kazandığım başarılarda aşırı iri himmet sahibi. Bundan sonraları da gelişigüzel devir yanımda kendisine bu başarılarda iri hisse sahibi olacak. Kariyer planlama açısından filhakika olimpiyattan sonraları hususi hayatımla ilişik hakeza müşterek bilinçlilik düşünüyorduk. Evlendik, aşırı mutluyum, bundan sonraları da hâlâ derneşik müşterek hayatla antrenmanlarıma, yarışmalarıma odaklanarak ülkeme aşırı hâlâ iri başarılar vermek istiyorum."

Türk cimnastik tarihinde gelişigüzel devir olimpiyatlarda evvel madalyayı ele geçiren sportmen kendisine anılacağının hatırlatılması üstünde Ferhat Arıcan, "Çok derin müşterek sene geçirdim, başta sonuç 1,5 yılda dü el Avrupa Şampiyonluğu kazanmam, dü evren kupası şampiyonluğum ve olimpiyat madalyam, bu derin tempodan sonraları elbette ki az buçuk boşluk verdim ve dinlendim." ifadelerini kullandı.

Ferhat Arıcan, acemi hedefleri düşüncesince de "Hedefim 2022 senesinde da Avrupa Şampiyonluğu, evren şampiyonluğu ve hâlâ sonraları da 2024 Paris Olimpiyatları'nda da ülkemi en dobra halde temessül edip, elimden mevrut gelişigüzel şeyi yaparak kalburüstü madalya almak." halinde konuştu.

"Bu başarıları hâlâ da sürdürülebilir bir duruma getirmeliyiz"

Türkiye'nin bundan sonraları müşterek cimnastik ülkesi olmaya başladığını tabir fail ulusal sportmen Ferhat Arıcan, "Tabii ki bu aldığımız başarılarla kaynaklı boydak tığ bu başarıları hâlâ da sürdürülebilir bir duruma getirmeliyiz. Sorumluluğum, elden madalya düzeltmek değil, bu madalyamı geleceğin acemi nesillerine, aydın nesillerine aktarabilmem gerekiyor, benim misyonum da bu." değerlendirmesinde bulundu.

Ferhat Arıcan, "Bu başarıları sürdürülebilir bir duruma getirerek, bu madalyadan hâlâ iri başarılar almamız lazım. Artık spor ülkesi, cimnastik ülkesi olmaya başladık ve bunu sürdürülebilir bir duruma getirirsek de hâlâ iri başarılar alacağımızı düşünüyorum." dedi.

Milli cimnastikçi, "Tabii ki kişi açımdan evvel olmak, tek unutulmamak aşırı önemli, aşırı iri müşterek mutluluk, iri sorumluluğum da mevcut burada. İlk olimpiyat madalyasını düzlük cimnastikçiyim, inşallah bundan sonraları da hâlâ aşırı madalyalar gelir, hem benim tarafımdan bununla beraber öteki sportmen dostlarım ve canlı acemi çocuk tarafından. Olimpiyatlarda finalleri hedeflerken, bundan sonraları madalyaları hedefliyoruz. Bu manada da düş ışığı olduğum düşüncesince aşırı müşterek tomar mutluyum." ifadelerini kullandı.

Spor basınında futbolun dışındaki branşların aldığı kadar toprak almadığına ilişikli eleştirilere müteveccih de Ferhat Arıcan, şu değerlendirmede bulundu:

"Futbol evren ekonomisinin yüzdelik 38'ini karşılıyor, hem vatanımızda bununla beraber Avrupa'da pop olması aşırı bitkisel müşterek şey, ancak olimpiyat oyunlarında en aşırı izlenen branşlardan birisi sanatlı cimnastik, yüzme ve atletizm. Bu üç asliye branş. Bu nedenden şu halde düşünüyorum cimnastikte aldığım başarılarla, topu topu cimnastik ulusal takımının almış olduğu başarılar, bizi cimnastik ülkesi yapmayı başardı ve bundan sonraları da bunu bitmeme ettirecek. Bu manada bizim aldığımız başarılar, hem spor kültürünü hem spor ahlakını, disiplinini ihya yönünde iri müşterek zihin oluşturdu. Bu bilinçle başarılarımızı da bitmeme ettirdikçe tığ basında yahut öteki sayısal mecralarda hâlâ aşırı toprak alacağız. Biraz muvaffakiyet odaklı boydak bu spor bilinci ve kültürünü oturttuktan sonraları inşallah memleketimiz hâlâ da dobra müşterek seviyeye gelecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler