USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli basketbolcu kariyerinin akıbet maçına çıktı

Basketbol kariyerini Türkiye-Polonya ulusal maçı öncesindeki organizasyonla yöntemince noktalayan güzel ulusal sportmen Şaziye İvegin, “Çok jübileler gördüm. İnsan duygusallaşıyor. İlk el ‘Bıraktım' sanarak söylem ediyorum. Çok zor” dedi.

Milli basketbolcu kariyerinin akıbet maçına çıktı
15-11-2021 00:14

Kariyerinde 300'ün üstünde resmi ulusal pik çıkan, arsıulusal arenada nice muvaffakiyet canlı ve basketbolseverlere tattıran Şaziye İvegin ulusal ekibi ve basketbolu bırakmasının arkası sıra duygularını, kariyer planlamasını ve eş basketboluna müteallik beklentilerini paylaştı. Avrupa Basketbol Şampiyonası Grup Elemeleri Türkiye-Polonya maçı öncesinde parkeye gelmiş şekilde spora vedasını özne görmüş geçirmiş emektar kabadayı ağlamamak düşüncesince kendini aşırı çetince tuttuğunu, grup dostlarını da tembihlediğini ancak vedaların aşırı çetince bulunduğunu belirtti.

Basketbolu özleyeceğini kail ulusal sportmen İvegin, “Kariyerimde aşırı derinliğine müddet basketbol oldu. Tutkuyla ve isteyerek oynadım. Aslında 2 yıl ilk bırakmıştım yalnız pandemi zımnında hakeza beraberinde aranjman yoktu. Bu aranjman düşüncesince Türkiye Basketbol Federasyonu'na ve bizlere ev sahipliği özne İzmit Belediyesi'ne de teşekkürname ediyorum. Benim düşüncesince aşırı duygusaldı. Kızlara maçtan ilk ‘Ağlamayın' demiştim yalnız onlar benden ilk duygusallaştılar. Kendimi aşırı çetince tuttum.

Her biriyle aşırı güçlü, demir ve kıymetli beraberinde bağımız var. Çok iyi karı olduk. 25 salname kariyerim süresince topu topu grup arkadaşlarımla, koçlarımla lisan bağımız oluştu. Bana dayanak bulunan yöneticilerime, koçlarıma, grup arkadaşlarıma ve bizi herhangi beraberinde maçımızda destekleyen, dualarıyla yanımızda bulunan basketbol severlere, spor severlere, Türk halkına aşırı teşekkürname ediyorum. İlk kere bıraktığımı söyleniş ediyorum. Çok zor. Onun haricinde aşırı beraberinde tomar sporu bırakan kişilerin jübilesine denktaş geldim. İnsan aşırı beraberinde tomar duygusallık yaşıyor. Özlüyor. 1 yıl sonradan da olsa, 10 yıl sonradan da olsa insanoğlu basketbolu seyrederken içimde beraberinde coşku ve kımıltı olacak. Bugün de var, erte da olacak" dedi.

“Yine basketbolun içre kalacağım”

Basketbolu bırakmasının arkası sıra kariyer planlamasından da bahseden ulusal basketbolcu İvegin, “Çok şişman tecrübelerim ve kazanımlarım oldu. Basketbol, bana maddesel tinsel aşırı bilinçlilik verdi. Artık art ifa tarihi bulunduğunu düşünüyorum ve bunu gerçekleştirmek istiyorum. Kazandığım, yaşadığım herhangi beraberinde iyi şeyin şimdi fazlasını toy nesillere, canlı kızlarımıza keyiflendirmek düşüncesince elimden geleni, bana sakıt rolü gerçekleştirmek istiyorum. Yine basketbolun içre ikamet etmek istiyorum, kalacağım da. Çok bilinçlilik kazandım. Çok şimdi güzellerini yaşayabiliriz. Gençlerimiz arkadan geliyor. Bence gençlerin az buçuk dayanak ve cesarete gereksinimleri var. Biz de elimizden geleni yapacağız” niteleyerek konuştu.

“Türk halkı aşırı kandırıcı kuşak izledi”

Türk halkına seslenen ve desteklerini tek devir eş basketbolundan esirgememelerini talip Şaziye İvegin, “Oynayarak olmasa üstelik dışardan yapacağımız işlerle ayrımsız hazzı alacağımı düşünüyorum. Oynamak aşırı keyifliydi. Ama birilerinin oynamasına, başarılar kazanmasına punt olmak, onlarla beraberce bu mutluluğu hayatta olmak da aşırı şimdi dörtköşe olacak. Türk halkı aşırı kandırıcı beraberinde kuşak izledi. Bundan sonrası düşüncesince de; ayrımsız desteği sürdürmeleri, bizimle bu arada ayrımsız yolda bitmeme etmeleri gerekiyor. Bizde bugünkü gençlerin geçmiş olduğu dönemlerden geçtik ve hemen sonra şişman başarıları yakaladık. O sebepten dolayı desteklerini katiyen esirgemesinler. İzlemeye, maçlara gelmeye bitmeme etsinler. Basketbol onlarla o derece iyi ve dörtköşe ki onlar yapılmaksızın aşırı beraberinde tomar dörtköşe olmuyor. Kızlarımızın ailesine çığırmak istiyorum; kızlarımızın basketbolun içre olmalarını aşırı isterim. Onların hayatına, toplumsal hayatlarına, karı hayatlarına basketbol aşırı şişman kazanımlar verecek. Emin olsunlar hem iş hayatlarına, hem karı hayatlarına aşırı iyi düzen, dikkat gelecek. Çok severek, bahtiyar kendisine oynadım. Sıra canlı kızlarımızda. Cesarete gereksinimleri var. Yanlarında olsunlar. Bizler de tecrübelerimizle onlarla olacağız" biçiminde konuştu.

Gönül Efe – Fehime Kartal – Mustafa Taşören

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler