USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mert Hakan Yandaş: 'Derbiyi kazanmaktan başka çaremiz yok'

Fenerbahçeli topçu Mert Hakan Yandaş, Galatasaray derbisiyle ait meydana getirdiği açıklamada, "Önümüzde toplumun ve Türkiye'nin en şişman maçlarından bir tanesi var. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok" dedi.

Mert Hakan Yandaş: 'Derbiyi kazanmaktan başka çaremiz yok'
18-11-2021 14:14
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında piyasa haset Galatasaray ile deplasmanda oynayacağı derbinin hazırlıklarına icra ettiği antrenmanla bitmeme etti. Antrenmanın arkası sıra sarı-lacivertli topçu Mert Hakan Yandaş matbuat personellerinin sorularını yanıtladı. Galatasaray derbisiyle ait mütekellim aldatıcı futbolcu, "Türkiye'nin en ehemmiyetli ve en şişman maçlarından birine çıkacağız. Camia ve bizim düşüncesince aşırı şişman ehemmiyet taşıyor. Milli arada iyi çalıştık, önceki günden buyana bu maçı yaşıyoruz. İnşallah bizim düşüncesince dobra indinde güneş olabilir ve piyasa haset bahtiyar yerine evimize döneriz" niteleyerek konuştu.

"Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok"

UEFA maçının arkası sıra kırılgan devri geride bıraktıklarını anlatım fail 27 yaşındaki futbolcu, "Kayserispor karşısında yıldızı düşük indinde karşılaşma geçirdik, direkten dönen toplarımız oldu, ceza atışı kaçırdık. Bunlar futbolun ortamında mevcut ve bunlara sığınmamak lazım. Önümüzde toplumun ve Türkiye'nin en şişman maçlarından bir tanesi var. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Geçmişi unuttuk diyebilirim. Kaybedilmiş indinde bilinçlilik yok. Herkes biçimsiz şeyler yazıyor fakat yitik indinde bilinçlilik yok. İnandığımız sürece yapamayacağımız indinde bilinçlilik bulunduğunu düşünmüyorum" biçiminde konuştu.

"Kulübümüzün büyüklüğünden üstüne mevrut bası hâlâ fazla"

Fenerbahçe'nin büyüklüğü zımnında biçimsiz devirde baskının hâlâ indinde tomar oluşturulduğunu aktaran Mert Hakan Yandaş, "Bizler doğrusu işlerin iyi ve ya biçimsiz gittiğinin farkındayız. İşler müspet gitmedi he fakat bu denli abartılacak indinde bilinçlilik bulunduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin üstüne hâlâ indinde tomar geliniyor. Kulübümüzün büyüklüğünden üstüne mevrut bası hâlâ fazla. Bunu içeride kendimiz halletmemiz lazım. Taraftarlarımız üzülüp sitem edebilir bu alışılagelen fakat futbolun doğasında bunlar da var. Olumlu eleştirileri alıp önümüze bakıp iyi neticeler almamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"Takım yerine odaklandığımız yegâne bilinçlilik kazanıp taraftarlarımızı bahtiyar etmek"

Deplasmanda oynayacakları Galatasaray derbisinde taraftarları gelişigüzel devir yanlarında hissedeceklerini kail sarı-lacivertli futbolcu, "Biz gelişigüzel daim birlikteyiz. Takım yerine odaklandığımız yegâne bilinçlilik kazanıp onları bahtiyar etmek. İnşallah kazanmak istiyoruz. Sezon başı 2 kez günah yaşadım. Şu anda da hâlâ henüz iyi başarım sergilediğimi anlatmak düşüncesince erken. Süreklilik gerekiyor. Her güzeşte güneş performansımın üstüne koyarak Fenerbahçe'ye fariza eylemek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Golün futbolun meyvesi olduğunu, her insanın derbide gol alaşağı eylemek istediğini de vurgulayan 27 yaşındaki futbolcu, kâffesi takımın golden evvela galibiyeti istediğini ve bu nedenle her insanın birbirini gol düşüncesince motive ettiğini söyledi.

"Milli takıma çağrılmayı bekliyorum"

FIFA Dünya Kupası elemelerinde play-off'a küsurat A Milli Futbol Takımı'nı kutlama fail Mert Hakan Yandaş, "Kardeşlerimizin ayaklarına sağlık. İnşallah Dünya Kupası'na derece derece bu başarıyı taçlandırırlar. Ben de ulusal armaya fariza eylemek isterim. Ben de çağrılmayı bekliyorum" dedi.

Orta alan futbolcularının ligde şu anne denli aldığı kadar nüsha yardımı sağlamadığıyla ait indinde soruya aldatıcı futbolcu, "Şu anda anca gözüküyor fakat bu indinde ekip oyunu. Elimizden geleni hazırlamaya çalışıyoruz. Bizler de gole yardım hasretmek isteriz inşallah bunu yukarı seviyeye çıkarırız. Bence adım adım oraya akilane gidiyor hile yerine ve ekip olarak. Çizilen biçimsiz senaryo üzere indinde senaryo yok. Evet son alamadık fakat abartıldığı denli biçimsiz indinde başarım yok" niteleyerek karşılık verdi.

Derbi önceleri ekip içindeki havayla ait yerine ise Mert Hakan, "İlk günden bugüne beraberce cereyan etmeyi, beraberce yukarıda ligi bitirmeyi konuştuk. Kötü günlerde birbirimize sarılırsak bizi kimesne yıkamaz dedik. İlk günden bugüne bu maçı kazanmaktan başka menfaat olmadığını düşünüyoruz" biçiminde konuştu.

Oğuzhan Ort - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler